gott nytt år

sista dagen på året nu, härligt!

3 utav barnen ligger i badkaret nu, Henrik e ute med snöslungan och gör fint, Mio sover, Ida e med en kompis och åker skridskor, och jag satt mig här nu med en kopp kaffe.

I kväll ska vi rocka på, jag e i valet och kvalet om jag ska ta nått glas vin i kväll, men jag vet inte, det e lite omständigt, måste ju pumpa ur i morgon då och slänga mjölken, hmm vi får se.

Vart glatt överraskad igår kväll, Petra kom hit med en bukett tulpaner till mig, sötnos där. Hon förstod att jag kände mig lite nere.

Nu ska huliganerna upp ur badet.

ha ett gott nytt år

hemma igen

nu e vi hemma igen efter trevlig fika/ pratstund hos Sari, barnen lekte, men Alva va lite av en knähund, hoppas hon inte e på väg att bli sjuk igen bara.
Åkte sen till iCA och handlade lite mat och även inför imorgon, det blir oxfile, potatisgratäng och kantarell sås/stuvning.

Nu ska barnen badas sen tar vi myskväll, blir nog en Johan Falk i kväll me, vi har nu sett 1, 2 och 3 så kan hända att vi tar 4 an i kväll.

ha en fin fin kväll

2010

Nytt år i morgon då, härligt, det e skönt när man byter år, för då känns det som man kan börja om på nytt med det mesta som man alltid lovar sig själv att göra. Det här året som kommer blir ju betydelsefullt på många sätt för mig i och med operationen, först att bli opererad, vilket jag aldrig blivit förr, sen ska jag ju lära mig en helt ny livsstil med mat och portioner.
Sen måste jag verkligen ta tag i mig själv och bli starkare både fysiskt och psykiskt, året som kommer och alla andra år frammöver så kommer jag inte låta mig själv bli ner tryck, sårad, förnedrad av nån, jag ska ha min revanch nu detta år som kommer, det e min tur nu.
Det e så ledsamt och jobbigt att höra att man e stor, jag vet att jag e det men det sårar i allafall att höra det från en viss person, känns som jag aldrig någonsinn har gjort rätt med någonting för dig, får aldrig medhåll eller det stöd eller hjälp jag behöver. Det gör så ont, Oftast när vi har träffats så åker jag hem med en stor klump i halsen och gråten sköljer över hela mig. Allt jag vill e att ha lite hjälp och stöd, ska det vara så jobbigt?
Jag är fruktansvärt glad att jag har min underbara man som hjälper mig och stöttar mig igenom ALLT.

SKULLE BEHÖVA SÄGA ALLT DETTA OCH MYCKET MER TILL DENNE PERSON, MEN JAG E I DAG INTE STARK NOG ATT GÖRA DET, TYVÄRR.




nu ska jag och småttingarna åka till en kompis till Alva, och leka lite, sen hem ochgöra lite förberedelser inför i morgon, syrran och Tobias kommer hit då och äter gott, sen ska vi vidare på familje rock fest i byn, det bli jätte roligt tror jag, det e rock tema så vi och barnen me ska klä oss rockigt! kul



förberedelser inför op

ja nu har jag beställt hem diet sopporna som jag ska leva på i 2 veckor innan operationen, modifast pulver diet, det e order från kirurgen att jag måste gå ner lite innan ingreppet, jag beställde chocklad , banan, kaffe och  hallon smak, hoppas dom slinker ner.
  



funderar på att åka in till stan i morgon och träffa syrran och mamma, men vi får se hur det känns i morgon bitti.


natti på er där ute i bloggvärlden

tack

 tack för alla fina kommentarer igår, det värmer!

I dag blir det en lugn dag, städa lite och softa. I kväll ska Henrik till fotbollsplanen på skolan och hjälpa till med spolning så att det kan bli bra is snart.
Henrik fick en gps av mig i julklapp och självklart så e det nå fel på den, men vi får väl en ny antar jag, men det e så typiskt att det ska strula.

Nej nu ska trollmor sätta fart med städning och tvätt.

lätta hjärtat

hoppas ni haft en underbar jul, det här vi haft. Lugn och mysig som julen ska va. Julafton firades med svärmor och make samt Henriks brorsa. Juldagen med mina päron och min syrra med fästman.
I går va jag och pojkarna in till mellandags rean, dom hade fått pengar i julklapp så dom ville köpa ett x-box 360, så vi åkte till elgiganten, men jisses vilken kö, men vad gör man inte för sina juveler.
Sen vidare till gränby och köpte en nyårs klänning till mig.

Har känt mig lite låg ett tag nu men det har sina skäl, trivs inte med mig själv och då blir det jobbigt med allt. Har kämpat med vikten i hela mitt liv, har gått ner flera ggr, men sen upp igen + lite till, allt detta e så jäkla jobbigt psykiskt för mig, och även min familj, vill gärna inte visa mig ute knappt, bara att klä på sig för att gå till ica kan vara en enorm kamp. Jag står i kö för en gastric bypass men fick nyligen beskedet att det kommer ta ca ett år innan dewt blir min tur, så jag och Henrik beslutade att jag ska göra operationen på privat klinik och bekosta den själv, det e det verkligen värt, för jag investerar i mitt eget liv och framtid, så den 25 januari så kommer jag opereras!! Sen börjar mitt nya hälsosamma, friska liv!

Så nu har jag lättat mitt hjärta rejält

Detta e ett beslut som jag är väldigt nöjd över, vet att vissa tycker att det e dumt och onödigt, men vill man inte stötta mig i detta så fine, men dom som bryr sig och stöttar kommer vara guld värda för mig.


Det här betyder såååå fruktansvärt mycket för mig, det ska ni veta.






god fortsättning på er och gott nytt!

pepparkakshus och klappbyte med gudfar

I dag har vi städat ( Henrik ), höll på att ta på mig äran där men det va faktist  Henrik som stor städade, medans jag Mio och Ida åkte in till ikea och handlade massa värmeljus.

Nu i kväll så har hela familjen byggt på pepparkaks huset, det blev så fint så. ( mycket kärlek i det huset kan jag bara säga )

Sen har Alvas gudfar varit här och gett henne julklapp och Alva gav honom en, det e så mysigt att se dom två , Alva ÄLSKAR Danne, hon kramas och busar för fullt med honom.

Nu sover barnen och jag och Henrik ska ta och slå in de sista klapparna, sen e det bara att luta sig tillbaka och kolla tv en stund. I morgon kommer svärmor med make och Henriks bror, juldagen kommer min familj.



 

Barnen fick fria händer, gör snygg tycker jag!

************

GOD JUL, PUSS OCH KRAM PÅ ER!
TA HAND OM VARANDRA!


pepparkakscheesecake



Bara måste testa denna juvliga cheesecake som kommer från Pernillas jul

I går va jag in och storhandlade all mat, så i dag blir det  till att baka lite och klä granen. Henrik e på väg hem nu han skulle stanna och handla lite som jag missade i går bara, sen så har han tagit pappa ledigt i morgon, så då kan vi förbereda massor tillsammans och bara njuta utan stress, så härligt.

Nu ska jag och Ida ge oss på att baka!
hoppas ni alla har det bra i julstöket!
puss och kram


doing my best

god morgon

hinner verkligen inte med att skriva som förr, men jag gör mitt bästa.
i går så höll Henrik och Rörmokaren på hela dagen medvarmvattnet,och jag och barnen flydde fältet för det va sån röra här hemma, jag och småttingarna åkte hem till min mormor och fikade, lämnade julklapp. Emil, Rasmus och Ida stannade hemma men dom drog till pulka backen.

På schemat i dag står nog att göra mer knäck ( dom har försvunnit som jag gjorde ...) sen måste jag göra pepparkaks cheescake och frysa in till jul.

Nu har lille man vaknat, måste rusa.

puss och kram

frosen head

ja det kan man säga att jag nyss fick, våran vattenberedare gick ju sönder som sagt, och Henrik köpte en ny i dag men vi kopplar in den med hjälp av en rörmokare i morgon, och mitt hår behövdes verkligen tvättas i kväll så jag tog mig mod att göra det i kall vatten, det va inte skönt kan jag bara medela.


kall dusch

burr burr*****   vi har inget varmvatten, vaknade upp i dag med det roliga nyheten att varmvatten beredaren e död, skit kul... not.  Presis vad man har tid med så här innan jul, så nu e det bara att riva ut tvättstugan, och köpa en ny beredare i dag. Henrik har nu åkt in till uppsala med pojkarna, dom ska gå på bio och se Avatar, så nu när dom e borta så ska jag passa på att rensa tvättstugan då. Just nu sitter jag och tröst äter knäck, namnam.

må bra betyder så mycket

suck va tröttsammt det e med negativa människor som inte kan glädjas åt andras lycka och som inte unnar andra att få må bra, men men så e det nog, svenska avundsjukan!

Det jag ska göra den 25 januari e bara för mig, för att jag ska må bra, och trivas med mig själv, jag har i stort sett aldrig unnat mig själv nått, utan det har jag lagt på barnen i stället och min underbara man, min man och mina nära vänner tycker verkligen att jag förtjänar detta och dom e jätte glada för min skull, men det vore roligt och skönt om man kunde få stödet och hjälpen av en annan viss person me som står mig nära, men det e nog bara att glömma, trist.... men jag hade behövt det ...aja det e som det e.


i dag har jag och småttingarna varit inne i stan och handlat de sista klapparna, åker nog in själv i helgen utan barn och handlar all mat, men man drar sig för det eftersom det e såååå mycket folk.

Nu e det fredags mys med min underbara familj

åtrebesöket

jaaaa va bra det gick i går!
Röntgen bilderna såg bra ut! Nu behöver han inte frejkabyxan mer!!!!


Efter ackis besöket så körde vi tillbaka älsklingen till jobbet och sen åkte jag och barnen vidare till kappahl och lindex för att köpa vinter vantar till ala, sen en sväng till skopunten och barnenshus.

Nu ska brasan tändas och barnen ska upp ur sängarna så att dom kommer i väg till skolan!

Ha en underbar dag



hoppas hoppas

huva va trött jag e, blev inte mycket sömn i natt, både Alva och  Mio krånglade. I dag ska vi till ackis för att kolla Mios höft och se om den e läkt nu, jag hoppas innerligt att det ser bra ut, annars kan dom få för sig att sätta gips.
Ida är hemma i dag me, hon har varit feberfri i natt, men lika bra att hon stannar hemma en dag extra.

Efter sjukan så måste jag åka och köpa lite varmare vantar åt barnen, hoppas det inte e så utplockat bara.

Måste bara säga att jag längtar så till den 25 januari, jag ska göra nått som jag velat väldigt länge då och som kommer få mig att må såååå himmla bra.... men jag håller det lite hemligt än så länge...sorry.

nu har kaffebryggaren slutat puttra så nu e det kaffe tajm.
ha en fin vinter dag nu


sjuk liten sessa

Jo Ida kom nyss hem från skolan, fröken ringde och sa att hon hade så ont i huvudet, och när hon kom hem så hade hon även feber, samt att hon säger att hon har ont i armen, tycker inte att det borde ha me vaccinet att göra eftersom det e flera veckor sen hon fick den.
Nu ligger hon i soffan och vilar och har det mysigt i allafall så vi får se om det går över snart.

I dag kommer Ingrid hit och vi hade tänkt koka knäck, skönt med lite hjälp när man ska baka och grejja.

hörs sen, nu vill lilleman ha min tutte




här har vi en annars väldigt pigg och frisk Ida


Alla hemma

god morgon

har fått sova i natt igen, så härligt. Jag har oxå varit feberfri i natt, men Alva har haft lite feber, hoppas det försvinner i dag.

I dag har jag en massa samtal jag måste ringa, har fått skriva upp en lista för att komma i håg alla, så nu e det bara att bocka av, det e lite ändringar av läkarbesök och f-kassan, bla..
Jag verkligen hatar att ringa runt och få sitta i tele kö överrallt, men men det måste göras.

I går kom barnen hem, dom hade haft det ur mysigt med farmor och kusinerna i tomteland, och nu e det så mysigt att ha dom hemma igen, 
I kväll så ska Rasmus och Ida gå lucia tåg på skolan, så vi ska dit till 16.00.

Ne nu ska jag ta och amma min lille gosse

ha en bra dag

jo då jag lever..

har inte skrivit på några dagar nu, men det finns just nu aldeles för mycket att gör och för lite tid, jag blir helt galen när det e så, sen har ju barnen varit i dalarna i helgen dom kommer hem senare i dag, och jag tänkte ju att jag skulle hinna så mycket nu dårå, men icke sa nicke, självklart åkte både jag och Alva på feber, och jag har även haft ett bröst som krånglat , det har nog varit gränsfall till mjölkstockning,,i natt gjorde det så ont och febern låg på 39,2 så då va jag nära på att åka in till BB och be dom ge mig tabletter för att få sluta amma, men nu känns det som om det går åt rätt håll igen så jag ger inte upp ännu, det e så mysigt med ammningen när det funkar.

Alva och Henrik har nu åkt till Tobbe och syrran ett tag så jag och Mio ska passa på att vila och  mysa nu.

många kramar till er alla i dag på 3 :e advent

en heeel natt..

I natt fick jag sova, hur skönt som helst, Mio somnade vid 23.30 i går kväll och vaknade i morse vid 07.30, såå underbart. Nu sover både Alva och Mio igen så nu har jag lite egen tid och det e aldrig fel. Har lyckats komma fram till vad Henrik ska få i julklapp, det kommer bli hur bra som helst!!

I dag måste jag packa åt Rasmus, Ida och Emil, de ska åka i väg till dalarna över helgen med sin farmor, faster och kusinerena, Farmor har hus där uppe me så dom ska va där och umgås och sen har farmor en överraskning åt barnen, dom ska få gå på tomteland, jätte gulligt tycker jag av svärmor att ordna nått sånt för barnen, det kommer bli väldigt uppskattat, det vet jag, barnen e så spända och förväntans fulla. Jag kör dom till faster direkt efter skolan i morgon.

i går firade Rasmus lite lucia i förskott, med barntimmarna, det va i kyrkan och efteråt va det julfirande för hela byn i församlingshemmet, jätte mysigt var det.


Här e våran älskade lilla tomtenisse

 

myser

sitter här och myser för mig själv en stund,Alva och Mio sover, vi har varit på barntimmarna i dag och direkt när vi kom hem så somnade de båda två.

I kväll ska vi till kyrkan och titta på när Rasmus går lucia tåg med barntimmarna, blir en liten smygstart på lucia, efter det så e det fika i församlings hemmet.

Ne nu ska jag passa på att göra nytta nadans älsklingarna sussar.
först tänkte jag bjuda på lite bilder på alla mina favoriter  

  





pratkvarn

regn och rusk, usch va tråkigt, nu kan det få komma lite snö så att den riktiga jul känslan kan komma fram.

Har så kul åt Alva nu för tiden, hon pratar för fullt och det låter ju så gulligt, hon e jätte duktig, och det e ju skönt att hon i stort sett kan berätta vad det e hon vill, sen har hon börjat säga till när hon e bajs nödig, då kommer hon och säger baaas och så tar hon sig på blöjan, så man för nog ta och köpa en potta nu.

I går va vi i storvreta och hälsade på Anneli och Liam, charlotte kom oxå, det e så härlig att umgås med dom för jag får så mycket positiv energi av att träffa dom, helt underbara människor!

I dag så ska jag bara va hemma, jag tar nog ut småttingarna till lekparken bara och kanske en promenad till Ica.


hinner inte.....

nej jag tycker inte att jag hinner med det som jag vill och behöver göra, skulle behöva julbaka massor, jul städa klart, slå in alla paket, mm mm..
men jag räcker inte riktigt till just nu känns det som, men det e ju självklart jag låter barnen komma först, och så blir det. Jag får försöka fixa allt annat i helgen eller nått. Skulle inte va så tokigt med ett par extra händer i bland.

I dag bär det av till storvreta och hälsa på sötnosen Anneli och hennes son Liam, det blir mys det!
Önskar att vi bodde lite närmare så att man kunde umgås lite oftare.



Önskar er alla en underbar dag

lekrymden

sitter här nu själv vaken 07.37, jag va upp nyss och ammade Mio men han somnade om, så jag tänkte stanna uppe nu, har satt i gång en tvätt, och tänt lite mys ljus, väntar bara på kaffet nu så e allt perfekt.

Tänkte låta la familia sova en stund till, vi ska i väg till norrtälje i dag till lekhuset där, eller LEKRYMDEN som det heter, det ska bli kul för barnen, Rasmus ska dit på kalas men då tänkte vi att vi hakar på så att vi kan köpa en biljett till Alva med så får hon oxå leka av sig. Vi har bara Mio Alva och Rasmus hemma, Emil och Ida blev kvar i tierp hos faster Emelie, men vi ska hämta dom senare i dag.

Ne nu måste kaffwt intagas.
 
Ha en härlig söndag och andra advent

kanel kaffe

huset doftar kanel just nu, jag har bryggt kaffe med lite kanel i , det e så gott och juligt.

I dag ska vi till Tierp när barnen kommer hem från skolan, vi ska gratta barnens kusin Ebba som har fyllt år, sen kanske Ida och Alva stannar kvar där en eller två nätter, vi får se, Faster ville pyssla om barnen lite.
Efter den visiten så åker vi hem till svärmor som oxå bor i tierp, och där skulle vi få god mat som alltid.

Nej nu ska jag få lite fart på mina älsklingar.

ha en bra dag!

Jag smälter



Oj ojoj kan man bli charmigare än så här, som Danny i slutet av video klippet, jag blir kär varje gång jag ser det. Henrik gillar inte den reklamen lika mycket, men det e väl för att jag får ett sånt där fånigt leende när jag ser på reklamen, hihihii.. HAN E JU SÅ GRYMT CHARMIG.. Och det e ju inte mitt fel :)

slappa

Den här dagen har mest bestått i att sitta i soffan och amma och samtidigt mysa med Alva, men det passade mig bra i dag eftersom lillprinsen ville va vaken störrsta delen av natten som va.

jag fick i mig mitt "morgon" kaffe kl 14.00 :) men nu sover i allafall Mio så nu har jag åtminstonde hunnit med tvätten och städat undan lite. I helgen så blir det nog lite jul bak.


kallt

mm i dag e dt kallt ute, kanske vi kan få lite snö snart me! hoppas.
Nu ska jag, Alva och Mio gå  till barntimmarna och leka lite, sen ska vi hem och bara ta det lugnt och mysa lite.

Här kommer en liten tomte nissa

 en lite små sur nissa

 och en lite gladare



RSS 2.0