112

ja jag va på sjukan hela dagen och kvällen i går, vart skit dålig, allt snurrade och benen orkade inte stå, huudvärk, frossa, svettningar, och allmänt jätte dålig, Sussie kom över snabbt och tog barnen, och sen kom syrran och senare mamma och Tobbe me.

Ja va så jäkla dålig och kräktes, ja fy jag önskar ingen att må så.
Henrik fick i allafall nog och ringde 112 så ambulansen kom, och vi körde in till gyn eftersom jag e gravid, där kollade dom upp fostret först och det såg jätte fint ut, lilla hjärtat tickade på så fint <3

Sen satt dom dropp på mig eftersom jag va helt uttorkad, och sen skulle dom ta blodprover, dom stack mig 16 GÅNGER!!!  hittade inget blod nånstans, kärlen bara kröp undan, eller brast. Tillslut brast jag me ut i stört gråt..
Tllslut i allafall så fick vi åka hem, när jag fått i mig vätska och mådde bättre, men jag blev sjukskriven veckan ut och fick utskrivet, tabletter mot illamåendet, så jag kanske kan äta nått.

I dag har jag ringt min dietist, men hon va upptagen, så hon ringer nog snart, tänkte höra lite med henne om hon har nå tips, eller kanske kan skriva ut nå närings drycker.

Älsklingen min e hemma nu och tar hand om barnen, vi får se när han jobbar igen, förhoppnings vis så mår jag bättre så snart jag får i mig tabletterna och kan äta.


näringsbrist.....?

ujujuj va kallt och ruggigt det e i dag.... jag sitter här och huttrar efter att ha stått i regnet och tittat på Emils fotbolls match... men när jag kom hem så hade älsklingen eldat och nu har jag tänt massa värmeljus =).

Men usch vad jag mår illa just nu, både på morgonen och dagen och kvällen, hoppas det går över om nn vecka.
Sen har jag märkt att jag dumpar mycket lättare nu när jag e gravid, måste verkligen tänka på vad jag stoppar i mig, det går inte med fettt eller socker alls..  ok liite fett får jag i mig, men typ pizza och sånt flott går inte, samt vitt bröd e svårt, då blr det nästan så man hamnar i koma, och dumpar direkt, inte kul, så därför undviker jag sånt ännu mer nu.

Har även köpt hem vätske ersättning så jag e säker på att få i mig all vätska jag ska, nått jag måste ta tag i e att äta lite oftare, känner nästan av lite näringsbrist nämligen, lill pyret tar väl allt av mig nu.


ne nu ska jag äta tror jag ;)

I kväll blir det mys med älskling och en skräckis.....

sjukstuga

Ja här hemma e det lite av sjukstuga nu, inte så allvarligt, men Ida kom hem fr skolan tidigare i går och va jätte hängig, ont i halsen och förkyld, hon har haft så mycket slem i halsen så hon kräktes två ggr i går.
Mio har även han blitt förkyld, och jag börjar känna mig förkyld me.. usch hoppas det går över snabbt.

Igår hade jag och småttingarna en heldag ute, det va så fint väder hela dagen, så vi gjorde bara paus för att gå in och äta i stort sett, riktigt mysig va det.
Va så trött på kvällen sen så jag gick och la mig kl 21.00!! men jag behövde nog det.

Henrik, Rasmus och Alva har åkt in till stan nu och handlar lite, och så ska han hämta ut nå bildelar till cryslern som ska fixas i dag, ska bli skönt att kunna ha bil igen, den har väl stått en vecka nu ;)

här kommer lite bilder från igår..


 

 

 

trots trots trots.....

ja nu va det äntligen fredag!!!! sköööönt!
Emil ska i väg med en kompis i dag och sova över i helgen, och Ida och Rasmus åker till farmor i tierp i morgon bitti och kommer hem på söndag kväll, så det blir mys med småttingarna här hemma, det kan behövas faktist, och kul för barnen att komma i väg lite och bli bortskämda av farmor =)

Rasmus e i en skit jobbig trots just nu ( 8 år)  han klarar inte av att ta ett nej, då blir han helt tokig och börjar grina och blir helt förstörd helt enkelt, det kan handla om hur små saker som helst, jätte känslig e  han nu. Och sen spelar han ut mig och Henrik, ( gör kanske alla barn i försig) jag säger nej och då går vi till pappa. Så just nu e jag nog den taskiga och pappa den snälla, men det e ju jag som går hemma med barnen så det hamnar ju på min lott att ta alla situationer =)  ( på dagarna i af )
Ja ja det kanske går över snart, nu när skolan e i gång och allt.  man får andas andas...

  för det mesta annars så e han riktigt go!!!

 Men som sagt humöret ändras rätt snabbt, hihihi

Gbp opad + gravid= frysa i hjäl???

ja jag undrar just om jag ska frysa ihjäl snart? jag fryser konstant, har hur mycket kläder på mig som helst, jag sover med plysch byxor och långärmad tröja, raggsockor , sen en ullfilt och ett dun täcke, och ändå måste Henrik värma mig. (vilket e mysigt)

E det nån som vet om det ska va så här eller, fattas det nått i min kropp, eller e det normalt?


jobbigt jobbigt...

ja fy va jobbigt det e att lämna skruttan på dagis, hon blir ju så ledsen,  tårarna kommer på en själv när man gått där i från och jag känner mig som e usel mamma, usch!!!

men när jag kommit hem så ringer jag alltid och frågar hur det går och då går det jätte bra, så fort jag gått, så då känns det ju lite bättre!
Hon va ju så glad innan vi gick i morde, för hon skulle ta med sig sin hello kitty kudde och eget täcke till vilan, så jag tror hon tycker om att va där innerst inne, det e bara att det e jobbigt att bryta vanan att va med mig hela dagar.

huva ja nej nu ska jag göra nå nytta här hemma medans lille man sover en stund.

älskade barn










9 år som gifta

Ja i dag har vi bröllops dag!
Tänk va tiden går fort, vi har varit gifta i 9 år, och tillsammans i 14 år!!
Lika kär som då e man =)  Jag kan inte tänka mig ett liv utan Henrik, han e mitt allt!

 

 

oj så unga vi va, jag va 20 och Henrik 23

neråt....

jaha nu har jag gått ner ett kilo till, så nu e det 39 kg minus!!!   får se hur det blir denna graviditet, kanske fortsätter jag gå ner lite till, eller stannar i vikt ett tag, eller så går jag upp lite, men det visar sig, jag e glad så länge jag inte går upp =)


snygg

Nu har jag bäddat rent i sängarna, hängt tvätt, och Alva sessan e på dagis, hon blev jätte ledsen när jag åkte, men det går nog bra, fast det e ju sååå jobbigt.

Ja jag och mitt hår då???
nja det blåa gick inte bort helt=(, liiite bättre blev det, va in till ohlssons frisörer och frågade vad jag skulle göra, men dom trodde det skulle lägga sig, med lite inpackningar och sånt. Köpte inpackning i går, så det e väl bara att köra med den varannan dag.

Så här såg jag ut första svängen,

 


hihihi snyggt va??

neeee nått måste jag göra!!!! fast det får nog bli hos frissan =)

blå hårig

Färgade håret i morse, eller jag skulle färga utväxten, men det blev att jag og hela håret på engång..tror att detta med grav hormoner klev in och gjorde sitt, för jag blev grå/blå hårig!!!
not so nice, men men..
va in till stan i dag och storhandlade, och shoppade med grabbarna lite, och då passade jag på att köpa min vanliga nyans som jag brukar ha, ska lägga i den i morgon, har ni tur så kanske det dyker upp lite före och efter bilder i morrn =)



Nu vill jag ägna några rader till ett par söta vänner till oss, dom fick missfall i dag, känns så fruktansvärt sorgligt, jag vet att det e vanligt och att sånt händer, men hon va i vecka 11 tror jag och det va deras första barn, så fyyy va jag lider med dom


dumping

ja det e mitt eget fel... jag va såååå sugen på godis i dag, har inte varit det på jätte länge, så jag kanske kan skylla på bäbisen =)
när jag köpte lördags godis till barnen i dag så plockade jag en egen påse till mig själv, med kanske 10 gosisar i , så tänkte jag attdå har jag så jag kan ta nån i helgen, men i kväll så tog jag 4 st godisar på kanske 10 minuter, och det gick INTE tydligen, dumping på hög nivå, fick gå och lägga mig och va skit dålig.
Jag ska nog verkligen inte äta godis nå mer!!!


Vad är dumping?

Dumping är ett symptom som uppstår då man överbelastar tarmen med glukos(socker). Hos personer med intakt funktion av nedre magmunnen portioneras maginnehållet ut i tarmen i små mängder i taget, då kan inte dumping uppstå. Hos GBP opererade ramlar hela den intagna födan omedelbart in i tunntarmen. Detta innebär att man får en hög lokal glykoskoncentration och dumping uppstår.

Dumping karakteriseras av en känsla av matthet,hjärtklappning och ibland kallsvettning. Ofta måste patienten gå och lägga sig en stund och symptomen försvinner då på ca 10-15 minuter. Detta kan låta ganska beskedligt, men i praktiken upplever dock många patienter detta som mycket obehagligt. Så pass att de flesta väljer därför att avstå från sötsaker.


Doppler

jag tävlar om detta underbart fina pris hos Sophie

Lite fakta om dopplern:

”Denna BabyWatcher, som med fackspråk kallas fetal doppler, är godkänd för hemmabruk. Motsvarande apparatur användes idag av barnmorskor och läkare.

Med hjälp av ultraljud kan du nu själv från omkring vecka 12 av graviditeten höra barnets hjärtljud samtidigt som barnets antal hjärtslag per minut visas på BabyWatcherns display.

MAS Baby-Watcher är en ny, modern ultraljudsapparat som gör det möjligt att lyssna till ditt barns hjärtslag långt innan barnet kommer till världen.

Baby-Watcher ger hela familjen, och inte endast dig som blivande mor, fantastiska upplevelser. På detta sätt kan även den blivande fadern höra sitt barn och syskon kan tidigt förberedas på den ny familjemedlemmen.

Produkten är säker att använda, CE-märkning och en utförlig svensk bruksanvisning medföljer



åhhhh vad jag skulle vilja ha en sån !!!!!!
hoppas jag har lyckan med mig och kan vinna!


älskade barn

I kväll har jag jobbat, på ålderdomshemmet här i byn, jag gästspelar där emmellanåt =)
Bra att kunna dryga ut föräldrar dagarna lite!

Systra va har tidigare i dag, och jisses va magen har vuxit på henne, riktigt fin e hon, åhh vad jag längtar tills deras lilla prins tittar ut!

Rasmus är så himla gullig, han har så mycket funderingar den gossen, han e så mån om bebisen i min mage, han har koll på allt jag äter och gör, så frågar han hela tiden om jag tex äter kött, så frågar han,
- men kan bebisen äta kött då? och här om dagen så va vi i affären han och jag och jag va så trött och tänkte köpa en redbull åt mig själv, ( jag tänkte inte på att det inte ska drickas av gravida)
då sa han , men mamma inte får väl bebisen dricka redbull!!!

Så söt, han längtar verkligen!


broken

ja det va brutet, stackarna.
Men hon e ganska stolt över sitt fina lila gips =)



men att dricka brus alvedon va ingen höjdare tyckte hon


I dag kommer lillasyster yster hit och håller mig sällskap, myyyys!



hoppas ni får en fin dag!!!!

barnakuten

Vilken dag det varit, regnet det har bara öst ner!
tycker att det e lite mysigt ändå, man får mycket gjort inne me, känns att hösten e här, och för mig gör det inget, jag är en höst människa, jag älskar hösten, tända ljus överallt, mysa i soffan under en varm gosig pläd och se massa underbara serier och bra filmer. Älskar sommaren me, men hösten e bra härlig.
Det värsta e bara att man går mot snö och blask sen........

Jaha, Henrik har åkt in till barn akuten i kväll med Ida, hon rammlade från gungan på tomten och  fastnade med armen, hon har haft jätte ont, men så har det blivit bättre och i dag vart det värre igen, den har inte varit nå svullen heller förrst i dag, så nu va det dags att kolla upp det.
Jag pratade med Henrik nyss och då hade dom varit på röntgen och väntade bara på svar nu.




stora skrollan min

Me and my coffee

ja nu e Alva på dagis, lämnade henne runt halv elva, men skruttan då va ledsen hon blev, mitt hjärta brister...usch va jobbit!  Men jag ringde när jag kom hem och då sa dom att hon lugnat ner sig och dom skulle äta  lunch. Sen känner jag mig så trygg med personalen där, dom e underbara

Samtidigt som det känns jätte jobbigt så försöker jag njuta lite här hemma, Mio sussar och jag tar mig en god efterlängtad kaffe på maten...








städa

ja nu e huset skurat och städat, tvätten tvättade och hängd, barnen e utfodrade, Mio har vilat, och nu sitter jag här med en varmakoppen som mellis.
Ja man hinner med mycket när lill skrollan e på dagis..hihihi
ska gå och hämta henne nu snart, ska förbi ica först och handla nått till middagen, får se vad det blir.


ha en fin kväll


rutiner tillbaka

gröt frukosten e av klarad, och snart väntar en dusch.
Vi ska till dagis i dag, jag ska va me  dag me.
Och i morgon börjar skolan!! helt sjukt va skönt det ska bl att få barnen att komma in i sina rutiner i gen!!!

Ida börja 1: an
Rasmus börjar 2:an
Emil börjar 4:an
Alva på dagis

Blir bara jag och Mio hemma, men det ska bli mysigt att rå om han ensam. Och Alva kommer ju va ledig på måndagar och fredagar.

oj nu ropade varma duschen på mig.....

kärlek

god morgon
här sitter jag med mitt morgon kaffe, andra koppen till och med =)
va upp och gav Mio välling halv 6 och sen somnasde han om men jag va så pigg så jag stannade uppe.

Fryser nå fruktansvärt  nu igen, e inne i en sån period, skit jobbigt, för ingenting hjälper, sover med mys brallor och t-shirt och har filt + duntäcke.
Men anledningen till allt detta kan va viktnedgång, ELLER att jag e GRAVID! JAPP NI LÄSTE RÄTT, HIHI VI SKA HA VÅRAT 6:E MIRAKEL!
Känns underbart, vi lyckades på första försöket, så vi ska ha bebis i början av april, wiiie =)

Mår riktigt bra än så länge, liiiite illamående på kvällen bara, samt att jag måste se till att dricka massor nu och äta regelbundet, och bra mat, eftersom bebisen tar den mesta näringen nu så blir det inte mycket över till mig, mina portioner e ju inte så stora som ni vet!

Har redan börjat svälla upp om magen, så det går knappt att dölja snart, så vi valde att berätta för folk nu, hade i gentligen tänkt vänta ett tag till, men min kära make, va så ivrig att berätta, han e så glad för det här så han vill dela med sig, SÖTNOSEN MIN!

Barnen är jätte glada, dom  satt och pratade med oss här om kvällen och undrade massor, hur bebisen får mat där inne och hur kan den andas osv....
Så vi tänkte att vi ska se på en dokumentär av Lennert Nilsson som eter Kärlekens mirakel, den e jätte intressant, man får följa livet i magen i nio månader, utveckling osv..





då var det söndag

söndag i dag, ny vecka i morgon, tycker tiden går så fort hela tiden...

i går va älsklingen min ute och partade med några vänner, dom va till parken här, han kom hem tidigt i morse, sliiiiten tror ja, hihi, så skönt det e att må bra i dag!!

Micke och Lindah va över i går kväll och grattade Emil, på dagen va min mamma och syrran och alla kusinerna här, Emil e super nöjd med sin dag, han sa att det va hans bästa födelsedag ever!

Av oss fick han en mobiltelefon, gitarr fodral, gitarr stämmare, plektrum, fiske låda, filmer, ( twilight saga), kläder.
Sen fick han massa pengar av släkt och vänner.


Vi hade även grannens söta lilltjej här över natten me, Alice, hon och Ida lekte för fulla muggar tills dom tvärslocknade =)

I dag ska vi gå och titta på Emils fotbolls match, den första efter sommar uppehållet, sen blir det nog mys hela kvällen.


10 år

hipp hipp hurrrrrra för våran Emil idag!!!

i dag väntar en riktigt kalasig dag, med mormor morfar och massa kusiner!


tuppen och jag

klev upp med honom i dag....... 06.50  piggelin som bara den, Alla andra sover.

ska in i duschen snart, ska i väg till syrran i öregrud i dag, Henrik har tagit pappaledigt i dag för att skola in Alva.

USCH jag måste igentligen ner till vårdcentralen i dag och lämna mina 6 månaders blodprover, men jag vill inte, jag hatar att lämna blod prover, har riktigt stor fobi mot det, kan ha att göra med att dom får jämt hålla på och sticka mig flera ggr eftersom dom aldrig hittar rätt.   urk, VILL INTE.

trööött

I dag har vi varit på dagis mellan 9-14, gick jätte bra i dag me, Alva vilade en stund me.

På kvällen nu så va jag Rasmus,Alva och Mio ner till fotbollsplanen och kollade på Emils träning, Alva lekte av sig massor där och jag satt på en bänk och njöt.

I dag invigde vi nya ståbrädan me, Alva va jätte stolt över den, hon sa, Mamma, jag åka skateboard. hiiihi

 
ja det blir ju nästan som en skateboard =)




På dagis har Alva super kul, och Mio me för den delen, men han får va hemma med mig ett par månader till minst!

 



 



Nu orkar inte jag hålla ögonen uppe längre så sängen nästa =)
natti <3


like a dog

I går blev det fyrishov och äventyrsbad med de stora barnen, mysigt att komma i väg med dom bara, det tyckte nog dom me.

Har sovit dåligt i natt, har frysit som en hund! hur mycket täcke jag hade så hjälpte det inte, men kanske e det att jag e på väg ner nått kg i gen =)
Är nu nere på 83 kg alltså har jag förlorat 37 kg, jag e så lycklig över det!

I kväll ska jag jobba kväll på mitt vanliga jobb, ska bli jätte roligt, saknar det faktiskt, det blir en perfekt kombination sen i höst att jobba halvtid och ändå kunna va hemma med barnen, just ja jag måste kolla upp det där med v¨rdnads bidraget oxå, jag tänkte ta det för Mio,  är det nån som har erfarenhet av VÅRDNADSBIDRAGET?  så berätta gärna =)


Award

jag har fått 2 st awarder i dag =)

En från Sophie Flerbarnsmamma
och en från Paola med 9 barn

Tack underbart söta ni!!!!!



  • Som Award skall jag/du kopiera in awardbilden i min/din blogg för att visa att jag/ du har fått den.
  • Tacka och länka tillbaka till den jag/du fick awarden av.
  • Ge awarden till 7 andra bloggsystrar/brödrar
  • Skriva 7 saker om mig/dig själv

    Jag är riktigt envis

    Jag älskar utmaningar

    Jag har vägt 120 kg

    Får tvångs tankar emellanåt, och måste städa och röja (ordning och reda)

    Älskar att shoppa =)

    Vill gärna ha fler barn!

    Har fobi mot badhusgolv


    Och nu ger jag denna award vidare till

    Linda/ mammasbusungar

    Jennie/ mammatillvidar

    Lisa / mammarussin

    Therese / sockervägenssöta

    Victoria/ victoriatobias

    Jeanette

    Veronica / himmelochhav


  • jobbe

    ja i dag har jag faktist jobbat, ska jobba i morgon me 7-12 och måndag och onsdag ska jag jobba 15-21. Kul!!
    Rätt skönt att komma i väg och träffa  jobbar kompisar igen!

    Jag skulle vilja tipsa er om en toppen blogg, som jag följer varje dag, hon är en fantastisk , ung ,6 barns mamma, hon skriver väldigt bra och intressant, samt att hon brukar ha lite roliga tävlingar!
    kika gärna in hos henne, hon har gett miig mycket inspiration och många tips och råd.


                                            sophie
                                              flerbarnsmamma

    lådbils bygge

    våra grabbar, Rasmus och Emil har byggt en lådbil själva!! hur duktiga som helst, Henrik har hjälpt till ytterst lite, hjälp dom med hjulen bara.



    stolt man blir!!

    nu ska dom måla den bara=)


    gissa om lillsyrran gillar att åka med=)

    dag 2

    så nu var andra inskolnings dagen avklarad, och det gick bra i dag me, vi åt lunch där i dag. Sen när vi kom hem så la jag henne och hon somnade på en gång!
    Mio hade oxå roligt där, mycket nytt även för honom.


    här e trollungebusarna

     

    stora kläder =)

    ja alla mina kläder ramlar av snart, fast det gör inget =)
    har nu gått ner 37 kg! tänk er 37 liter mjölk! det e en hel del, och det e  på ett halvår.
    Sååååå skönt!

    Inskolningen av Alva i dag gick super bra, hon va lite blyg i början men sen släppte det och hon sprang i väg och lekte för fullt, i morgon ska hon få äta lunch där me.



    dagistajm

    ja gomorron!
    nu e rutinerna på plats igen, rätt skönt ändå.

    I dag e det dags för inskolning av Alva på dagis, ska bli spännande, men det blir jätte bra, hon behöver det!

    Har beställt en ståbräda till vagnen, som Alva ska stå på, trodde den skulle hunnit komma innan det va dags i dag, men den kommer nog i morgon, det e inte så långt till dagis här så hon fixar att gå, hon vill bara gå i juförsig så det blir bra, men det kan va skönt att ha en ståbräda i fall om hon blir trött när man går längre!

    nej nu ska kaffet i och barnen ska göras i ordning!

    uppdaterar sen


    saknar

    gomorron

    Henriks första jobbdag i dag efter semestern, TRIIIIST! saknar han redan, man blir ju så bortskämd när han e hemma!
    Men han ska snart ta en vecka till, så att vi kan hinna kapp lite med huset och allt vad det nu e, det e lite små fix här och där.

    ne nu ska jag brygga lite kaffe, höres!

    mysdag!!!

    hade en jätte trevlig kväll i går med Anette, vi satt hemma hos henne ett tag och drack vin och pratade, sen begav vi oss till parken på dans =)
    Jag buggade faktist lite till och med, hihi sen var det en kille i 35-40 års åldern som friade till mig!! Nykter va han me!  hihi smikrande sa jag men jag e lyckligt gift=)

    I dag ska vi bara mysa massor hela familjen, spela spel, se film, lite wii kanske, och äta gott.
    Henrik börjar ju jobba i morgon så vi ska passa på att njuta in i det sista!

    Jo som ni ser så har söta underbara Jennie knåpat i hop en ny design till mig! I love it!




    RSS 2.0