trött söndag

ja i dag e vi lite trötta här hemma, vi va på 45 års kalas och 55 års kalas i går kväll, Henriks mamma och make fyllde år, mycket trevligt va det, men vi kom hem 01.30 och kom i säng 02.00, så barnen sov till 10 i morse, Emil sov ända till 11.

Det va riktigt roligt att så många berömde oss för att vi har så fina och lugna barn, och att dom e så omtänksamma mot varandra, STOLT blir man ju, så det e bara att sträcka på sig och tacka.

I dag har vi haft besök av mina päron och min syster med fästman, dom åkte nyss hem.




nu ska jag lägga mig på soffan ett tag, tänkte bara visa en bild på hur min mage ser ut nu, ni som undrar hur det e gjort.



redan -

ja vågen står redan på -3 kg sen operationen, och -7 kg sammanlagt eftersom jag gick på diet innan open, känns faktist redan att man e lite lättare.
I natt sov jag jätte bra, va underbart att sova i sin egen säng. OCH underbart att få mysa med mannen och barnen igen.

nu har jag presis fått i mig min frukost, 1 dl lättfil med vaniljsmak, och ja jag e mätt, hihihi

I dag ska jag ev ta och pröva mina vingar och ta en kort prommenad.

höres sen

ska hem i dag

nu har dom tagit bort sista nålen i handen och jag har packat min väska, tagit en dusch och fräschat till mig lite. Väntar nu bara på älsklingen som ska hämta mig, ska bli fruktansvärt skönt att få sova i min säng!!!!
Måste ta ett stopp vid ett apotek på vägen hem och ta ut mina fragmin sprutor ( motverkar blodproppar ) och lite värktabletter bla..
Ohh nu kom sköterskan in med en protein drink till mig, mmmm smarrit, nu ska jag njuta av den och sen bara invänta min familj


Nu börjar livet!!!!!

mycket bättre dag i dag

ja nu längtar jag hem, mår så pass bra nu och vill gärna komma hem till mina älsklingar, men i morgon så kommer dom och hämtar mig, jippieeee!
Får se om jag känner igen mitt hem när jag kommer, svärmor och min svägerska har gått lös på allt tydligen, dom har städat och rensat överallt, bakat har dom oxå gjort, och i morse när jag pratade med Henrik så bakade han matbröd, ja dom verkar klara sig utan mig, hihi.

Vilken otrolig skillnad det e på smärtan i dag, i dag känner jag nästan ingenting, lite öm bara, men det räcker med alvedon,

I dag har jag fått i mig : 1dl laktosfri fil utspädd med mjölk
                                        2 dl vatten
                                        1dl protein drink
                                        1dl varm soppa
                                        1dl proviva jordgubbsdryck
                                        1dl kaffe med mjölk

det blir nog nån soppa till middag me, allt går sakta sakta att få i sig, jag tar allt med tesked så blir det lagom takt.


Nu ska jag kika på tv en stund, John, kate och 8 barn e det på 4 an nu.

på återseende

puss.......

nu e man gbp opad

så härligt att det e klart nu.

TUSEN tack för alla goa kommentarer och peppningar, det värmer riktigt, jag har fått så mycket stöd av er och mina nära och kära, mer än jag trodde att jag kunde få, det känns otroligt skönt.

I går efeter op så va jag helt utslagen, i dag har jag varit väldigt mycket mer pigg, men haft mer ont i dag, men morfinet gör susen som tur e.
I dag va Henrik och barnen upp och hälsade på mig och det va underbart att få krama om dem. På torsdag får jag komma hem, längtar riktigt tills dess, men det känns ändå lite läskigt att man då ska klara sig själv med mat och sånt, men man lär sig nog rätt fort.

ne nu ska jag ta och kolla tv och vila lite, jag svara på kommentarer när jag har lite mer ork.

puss

dagen före!!!

ja nu e det nära. Operation i morgon bitti, i kväll ska jag få en spruta, fragmin mot blodproppar, och den får Henrik ge mig, sen ska jag ta en dusch med sån där hygien tvål, ska duscha med det i morron me på sjukhuset.

Svärmor och barnens faster e här nu och ska passa barnen i morgon.
Jag uppdaterar så fort jag orkar.

ha det så bra nu alla!

puss

pinsamt...

jahapp, lördag i dag.

alva har fortfarande feber och ont i örat, vi ska hämta ut pencellinet i dag, skulle göra det igår, men pinsamt nog så när jag kom fram till tjejen i kassan där man får ut medicinet så fick jag en blackout, jag kom inte i håg hennes sista fyra siffror, pinsamt men man har ju några siffror att komma i håg, hehe.

Mio ligger och "pratar " hela tiden, han kommer på nya ljud varje dag känns det som, framsteg varje dag.

Henrik ska på bio med Ida och Rasmus i dag, Emil e kvar i stockholm hos sin kompis och jag och småttingarna stannar hemma och myser. Måste njuta ordentligt av det nu, för på måndag ommer det dröja 3-4 dagar innan jag får komma hem, men dom kommer nog upp och hälsar på, men ÄNDÅ! Har aldrig varit i från barnen så mycket, så det blir tufft.
Ne ska man ta och gå och hänga lite tvätt innan skruttan vaknar kanske.


 Febriga lilla tösan


  prat bubblan

2 dagar kvar

gårdagen gick jätte bra, fick lämna lite blod prover och sånt, sen samtall med sköterskan, dietis och narkos läkaren, shiiit nu e jag nervös men även förväntansfull, läääängtar så. På måndag morgon åker vi kl 06.00 mot kliniken, Barnens farmor och faster sover kvar här och passar barnen så att Henrik kan följa med mig, det känns skönt. Jag kommer att opereras runt 09 tiden.

Idag va jag in till stan och hämtade Henrik på jobbet och sen va vi en sväng till gränby och jag köpte en bok faktist!! har nog inte läst en bok sen jag gick i skolan, men tänkte att det kan va trevligt att läsa lite på sjukhuset när jag ändå ska va där några dar, jag köpte Camilla Läckbergs  Stenhuggaren.

I kväll har vi det väldigt lugnt, Emil har åkt med en kompis till stockholm där kompisens pappa bor och dom blir där hela helgen, Ida och Rasmus sover över hos ett par kompisar, så här hemma e det bara jag älsklingen och småttingarna, känns lite tomt.

Ne nu ska vi ta och krypa till kojs tror jag. I morgon ska Henrik på bio med Rasmus och Ida.

see u



el stockholmo

Ohh känner mig faktist utvilad, jag gick och la mig tp 20.00 i går, Henrik tog Mio så jag kunde gå i säng, Han hade fått i säng honom vid 23.30, och sen sov han till 06.00 och då klev jag upp.

I dag ska jag till stockholm på inskrivning på kliniken , jag ska lämna lite prover och träffa narkos läkaren och dietis samt kirurgerna.

Gps en är laddad men jag får även sällskap av Micke( grannen ) han får lov att köra, hehe, sen har jag fler underbara grannar och goa vänner som ställer upp och passar småttingarna, tack Sussie och Morgan!

nej nu lär jag sätta fart, hörs senare

kaos dag

jo det e bara för namnet i dag, Alva har varit gnällig och jag trött, Mio har varit jätte pigg och ville gärna va i famnen heeela tiden, sen mitt upp i allt så fick jag för mig att skiffta rum med Alva och Ida så att Ida kan få lite större, bara där va det ju bäddat för kaos, jag med mitt tålamod osv.. fick inte ut Idas säng genom dörrhålen och då fick jag panik och ville bara skrika massa fula ord, men tillslut fick jag i sär gavlarna med nått verktyg. Haaahaha jo så här efteråt kan man ju skratta åt det men det va inte roligt under tiden, jo sen när jag skulle sätta i hop den förbaskade sängen så passade inte skruvarna längre, GGGRRRRRRRRRRRrrrrr*****############!!!

Jag beslutade att sätta mig i soffan i stället, och när älsklingen kom hem så tog det väl honom typ  2 minuter att få i hop sängen




god morgon onsdag

vaknade tidigt i morse, 06.00 ville lill prinsen ha mat så det va bara att kliva upp med ett leende. Sen somnade han om men det va ingen ide att gå i säng, eftersom det ska väckas barn till skolan.

Ida och Alva har feber  och e hängiga, Alva har nog feber efter 1, 5 års sprutan som hon fick för snart 2 veckor sen, det kunde ta så lång tid för febern att komma.
Vi får hoppas det går över för dom snabbt!



Sofia

va till Fia i går på sjukan ju och det va jätte skönt att få träffa henne, hon va väldigt pigg i går, hon hade till ochmed börjat röra på den förr förlamade sidan, hon va lika go och rolig som vanligt, hon skämtade och skrattade. Guuu vad jag hoppas att hon blir helt återställd, även om det kommer ta tid. Mycket kännslor kom efter åt och även när jag va där, men jag bet mig i läppen och va stark. Ja ville bara ta henne i min famn och sitta och hålla om henne och gråta, men det gick bra allting.

Sofias mamma kom under tiden vi va där, och när hon kom så sa hon, Sofia har du vinkat till tjejerna med vänster hand nu då?
Sofia svarar kvickt, ne men jag kan peka finger... hihi
och det gjorde hon oxå, hahaa hon e för skön!


en gemensam kompis till oss håller på med en bok till Sofia där alla kan få in en hälsning, så om man vill det så skicka den hälsningen till charlotte så fixar hon det.







skriv hälsningen och vem det e från



[email protected]

akademiska i dag

jo  i dag ska jag få komma in och träffa Sofia, ska bli skönt att få träffa henne, hon har tydligen börjat få tillbaka rörligheten i kroppen, så det ser ljust ut, men man kan inget säket veta först om ca 6 månaderom hur det kommer att bli.

henrik möter upp mig vid sjukhuset så tar han barnen så länge.
Känns lite nervöst ändå att se henne, hon e ju kopplad till massa slangar och monitorer, och huvudet e inlindat i bandage, man vet aldrig hur man reagerar när man får se någon nära så, men jag får bita i hop och va stark för Sofia.


hörs senare

ta dig en tankeställare

Ja nu känns allt liiite bättre, min vän har vaknat och kan prata, vänstra halvan av kroppen e förlamad än så länge, men alla värden ser bra ut så nu e det bara att avvakta och se hur hon läker i hop. Ska ev hälsa på henne i morgon om hon orkar...
Vilken tankeställare man får, man går runt med så mycket små beskymmer som bara e skit saker igentligen, ne ta vara på dagen och alla du håller av i stället, man vet aldrig när livet tar slut, eller tar en annan form.



I dag ska vi gå på julgrans plundring, det blir mysigt, kanske tomten kommer på besök....hihi




ps. nu e det en vecka kvar till operation,,,







tungt....

har inte sovit mycket i natt, har en kompis som fick en hjärnblödning i går, och läget e kritiskt....

tänker på dig gumman!


Kameran funnen

jaaa, jag hittade den i skötväskan, helt otroligt, vi hade letat där hundra ggr, jaja nu e den tillbax, härligt. ska visa min färdiga tattuering dårå kanske som jag lovat ett tag nu, hihi
så passar jag  på att bjussa på lite mer bilder på en gång






uppdatering

Nu har jag pratat med kirurgen, allt gick jätte bra, inga tvivel om att jag ska opereras nu!!
kommer bli inlagd på måndag den 25 e och får komma hem på torsdagen, herreguuuud vad jag kommer sakna Henrik och barnen då, det e det som kommer kännas jobbigast usch jag börjar nästan gråta bara jag tänker på det nu. Men det få gå och dom får komma och hälsa på.

Ne nu ska jag nog passa på att plocka lite innan lille prinsen vaknar, sen ska jag hämta Alva hos Sussie.

god morgon fina onsdag

sitter här nu med kaffe i handen och softar lite, och bloggar, har gjort alla morgon bestyr, och städat lite, tänt en brasa och fått i väg barnen till skolan, strax kommer Sussie hit och tar ut Alva till lekparken en stund, min läkare som ska operera mig ringer kl 11 och går igenom massa inför den 25:e så då kan det va bra om Alva e ute så man kan koncentrera sig på vad han säger. ( TACK SUSSIE )

Jag uppdaterar senare om hur det gick.


skolstart

Ni få ursäkta mig att jag e så dålig på att blogga  just nu, men har mycket att göra och sen e det lite kämpigt just nu med allt, dieten e tuff, jag e hungrig hela tiden, men jag ska kämpa på, snart e det operation så det e bara att hålla ut, Henrik stackarn här hemma han törs knappt äta framför mig, för han vill inte att jag ska bli frestad, SÖTNOSEN MIN!

I söndags så fick vi hastigt barnvakt av underbara grannarna Sussie och Morgan, så vi drog in till stan och käkade på kina, som en " sista stor måltid " för mig, det va jätte mysigt och gott!

Det gick jätte bra med barnen me, Alva trivs med dom, hon säger Gorgan och Schussi, hihi

I dag har skolan börjat för barnen me, riktigt skönt faktist att få komma in i vardagen igen.


Ne nu väntar en mugg kaffe och mys med barnen

" herr kväll "

Jaha nu e det 2 veckor kvar till operationen, så i dag börjar jag min diet på modifast, ska dricka fyra drinkar varje dag dom innehåller 200 kal i varje, anledningen till detta e att läkaren vill att man ska gå ner lite inna operationen, just för att operationen blir lättare att utföra.

I går så va det "herr kväll " här hemma eller rättare sagt ute i våran badtunna, Henrik och några kompisar satt där och ölade och hade trevligt, jag hade besök av Sussie en del av kvällen så jag slapp sitta ensam i allafall, sen fick jag lite hjälp med barnen me så det va skönt.

I morgon ska jag till barnmorskan på efterkontroll, och sen på onsdag ska kirurgen ringa och gå igenom op me mig, kl 13.20 samma dag ska vi till bvc och Mio ska på läkarkontroll, och Alva ska på 1,5 års kontroll, samt få spruta, fullt upp med andra ord.

Ha en bra dag!


våren kom till mig

oooo va kallt, tycker inte riktigt om detta, men men det e bara att härda ut, snart e våren här va? hihi. Älsklingen tände brasan innan han drog till jobbet och jag klev upp med Mio samtidigt, runt  halv 6, men nu sover han igen och jag tänkte njuta lite utav egen tid så här på morgonen.

I dag ska jag nog tvinga in mig själv till stan, har faktist ingen lust ( konstigt nog ) men Emil behöver ett par nya vinter kängor och det e rätt akut så vi får glatt ta och åka in.

men nu ska jag ta och ta mig en mugg kaffe och sätta mig i soffan med min uuunderbara pläd.


kameran har fått fötter

Ja jag skulle lägga upp bild på min tattuering som jag lovade, men tydligen har den fått fötter och gömt sig nånstans, hmm ja den kommer fram, jag ska leta lite snart.

kl e nu 09.10 och det e bara jag , Emil och Alva vakna, resten sover, snacka om trötta, men do va ju ute hela dagen i går så det tar ju lite, Mio va ju självklart inte ute hela dagen men det förstog ni nog, Mio vaknade kl 06.00 och  ammade lite sen somnade han om direkt.
Gu va tiden går undan, Mio jollrar och skrattar för fullt  numera, och Alva hon pratar som bara den, det e meningar tillochmed, tiden går så fort när barnen e små, så man ska passa på att njuta av den tiden, känn så skönt att jag kan va hemma med dom länge, jobba ska jag göra nästan resten av livet så att det här e ju underbart, även om det här sina jobbiga stunder det här med, med lite sömn, trots åldrar mm mm  men det e ändå underbart i slutändan.


rutiner igen

burr va kallt det e ute, har varit ute en stund med barnen på skridskobanan, sen blev det en sväng till affären. Emil har sin tjej här hemma i dag, så söta. Rasmus och Ida e med kompisar och leker, Mio och Alva sover en stund nu.
Henrik började jobba i dag igen, tråkigt, man blir lätt van vid att ha lite mer hjälp hemma, men samtidigt e det skönt att komma in i rutinerna igen.

Har gjort färdigt min tattuering oxå på armen, det fattades ju ett M som i Mio, men nu e det klart, kan lägga ut en bild i kväll.

Nu ska jag ta och planera lite middag.

det närmar sig

nyår har varit jätte bra, lungt men roligt, och massa trevliga människor.

Ser verkligen fram emot detta år, kommer bli jätte bra känner jag på mig, och jag önskar alla kommer få det bra, få vara lyckliga, känna massa kärlek och få vara friska!

På tal om hälsa så e det nu bara 8 dagar kvar som jag äter som vanligt, den 10 e börjar jag på min diet, modifast, och efter 2 veckor med den så ska jag in på operation, jag e enormt taggad och viljan e verkligen stark, den 13 e så ringer kirurgen till mig och vi ska gå igenom lite information om operationen osv.

Nu ska jag gå och mysa med mina små..

puss......



RSS 2.0