jobbigt

har nu lämnat lillskruttan på dagis.... inte va det roligt! eller det går ju jätte bra när hon väl är där men det är stunden här hemma innan vi kommer dit som e jobbig, hon springer och sätter sig under en filt i soffan och stora krokodil tårar rinner ner för kinderna, hon är jätte ledsen verkligen , och jag känner mig som världens sämsta och elakaste mamma =(   sen känner jag mig extra elak eftersom jag går hemma med lillebror, så igentligen kan ju hon oxå va hemma, men jag tycker att dagis e bra för utvecklingen och sen måste hon ju börja nån gång.... men jag vet inte längre hur jag ska göra, ska jag säga up dagis och vänta ett år eller två? hjälper det?

fy jag lider verkligen av detta, jag visar inte henne nått när jag lämnar utan då e jag positiv och  glad, och gör avskedet kort, men när man kommer hem... urk va dåligt man  mår!

tips nån?



tillbaka

har precis kommit hem från kyrkis och musikleken, och Mio sussar nu sött i sin säng.
Usch jag har haft massa migrän igen, det e därför jag ej kunnat skria nått, det ee riktigt hemskt att få dom anfallen att det går inte att beskriva!

Nu ska jag bara vila och ta det lugnt tills jag ska hämta Alva på dagis..

höres senare

romantiska kök

I dag har det värkligen varit en slö söndag, men innan det så va jag och Alva med Emil till väddö där han spelade sin sista fotbollsmatch för säsongen, tyvärr slutade den med förlust, men dom kämpade på sitt bästa och va jätte duktiga ändå!

Här hemma har jag mest gått runt och pulat lite och gjort om lite, flyttat om vissa grejer, bytt dukar osv....

Jag älskar inredning, och just nu blir det mycket lila och lantligt romantic som gäller!












fynd

I dag har jag och 4 av barnen varit hemma hos lillasyrran och hennes nyblivna lilla familj <3
Henrik har varit hemma och gjort klart det sista på huset, skönt att ha sånt klart nu innan vintern!
I dag åkte även svrföräldrarna vidare me, stort tack till dom för all hjälp!

Mio har åkt på feber nu, tror det e hans tänder som spökar, han håller på att få fram åttonde tanden nu, och han kliar och kliar...

kanske ska bjussa på en dagens med min nya klänning jag köpte i går... ja men visst, here it is...

från lindex på rean, fyndade den för 159 kr!!!




bara jag och pyret

 det har kommit en liten bebismage nu....myyyys

I dag va jag och Mio in till stan och träffade mina systrar och mamma, blev lite shopping =)

kläder till både barnen och mig

och denna underbara pläd som jag redan har två utav...


och ett par kängor till mig


kanske visar resten i morgon =)

ha en fin fredags kväll

wow internett tillbaka

ja i dag har internet legat nere här i byn hela dagen..

Jaha vad har hänt då, inte mycket, men i går kom svärföräldrarna hit och stannar till lördag, mysigt.
I dag va jag och Lisbeth till thuns och tänkte shoppa lite, men dom hade inte mycket just nu tyckte jag, jag e ute efter en fleace overall till Mio men det hade dom inte. Men det blev lite strumpor vantar, en bh till mig och en klänning till Alva i allafall, men i morgon ska jag  mannen och minstingarna åka in till stan, så då kanske det blir lite mer fynd =)  ska ev ta och gå och klippa mig me.

men nu blir det en natts sömn.... ZZzzzzZZzz

älskade MIO

 

 

Han e så lugn och snäll våran lilll prins, glimten i ögat hela tiden, och tänk att han blir ett år om en månad.. tyckte jag låg på bb med han nyss,  han har börjat resa sig lite mot saker nu och vill gärna ut och gå när mamma eller pappa håller i händerna.

Ja tänk va tiden går snabbt!!


BM + Ackis

i dag har jag haft en mamma lyx dag, med min mamma =)
Började dagen redantidigt, va hos barmorskan kl 08.30 redan, och där tog det sin lilla tid, var nog klar kl 10 ungefär, och då hade jag fått träffat läkaren me från spec mödravården, men alla prover som skulle tas påmig fick jag åka till ackis för att göra, årsta hade inte alla sånna rör som jag skulle ha.
Tur hade jag i allafall, mamma följde med mig och höll mig sällskap, sen tog vi en fika med Lillasyster och Tobias me, så fick vi träffa lilla Tim i dag igen =)

Sedan åkte vi vidare till gränby och shoppade lite, det blev lite mössor och vantar till barnen, en ny skolväska till Rasmus och ett par lite tjockare mamastrumpbyxor   bla...   jag hade tänkt gått och klippt mig me men tiden flög i väg.

nu e det snart halv åtta hos mig och sen idol på tv, sen blir det nog en tidig kväll.

ha det myspysigt








stolt ägare av ny vagn =) Och baby mys!!

Ja i morse åkte jag Henrik och småttingarna till Mirka i märsta, för att kolla på en vagn hon skulle sälja, och den va jätte fin så vi köpte den.  =)
Mirka bjöd på fika oxå, super trevlig människa och hur goa barn som helst hade dom! Hoppas vi ses snart igen!

  

Efter besöket i märsta åkte vi till uppsala igen och storhandlade på citygross, och efter det tog vi en sväng till BB och hälsade på min lillasysters nyblivna familj, dom såg otroligt lyckliga ut och lillgossen va såååå söt, mosters älskling!  Dom har fått va kvar på bb några dagar nu eftersom han va lite gul och tidigt född, men han mår bra, det e bara att dom vill ha lite extra koll antar jag.
Nu har vi kommit hem, packat upp varorna, ätit middag, och nu  har Henrik och grabbarna åkt på fotbolls träning. I morgon ska jag in till barnmorskan och sen träffa läkaren.


Tim                                                    Henrik och Tim <3
 

Jag och Tim
 

Alva pussar på nya kusinen


wihoo

gomorgon, eller förmiddag eller nått.
Jag fick en härlig sovmorgon i dag, tack älskling!

Känner mig riktigt glad och pigg, ska snart gå till idrottsplatsen och kola på Emils fotbolls match, Henrik och Emil & Alva e redan där, Henrik ska va match värd, Ida är hos en kompis och Rasmus ska va hemma han me och leka med en kompis, så det blir jag och Mio som tar en prommenad själva.

Veckan som kommer nu har Henrik tagt semester, underbart! på onsdag kommer svärfar ner hit och hjälper till att bygga klart på huset, (alla småsaker som inte blivit gjort ).

Men i morgon efter att vi lämnat barn på skola så åker vi till märsta och köper en vagn, en emmaljunga scooter, ska bli skönt att ha en extra vagn som e lite smidigare, och vagnar kan man nog inte ha för många av..hihi


tänk va mysigt det e nu när det e höst, man tänder massa ljus och myser under en varm pläd i soffan, ja jag gillar hösten jag!




bortskämda

I dag har vi haft en stor städar dag här hemma, barnen har lekt med kompisar hela dagen och jag och Henrik har kunnat röjja av ordentligt här, riktigt skönt att få sånt gjort, ar rensat massor fått i hop några säckar med släng grejor, har även rensat min  garderob, och det blev väldans tomt där, allt va stort =)
så nu måste jag ju shoppa lite nytt ;)

I kväll blev vi bjudna på middag hos familjen Karlsson, mmm det va mummans gott och trevligt, super tack för det, det kändes riktigt skönt att få sätta sig vid ett dukat bord, när man har hållt på och städat hela dagen, skönt att bli lite bortskämd i bland!

Vi fick även födelsedags pressenter i efterskott, henrik fick jätte fina vin glas och jag fick en fin bröd låda.


Ja och nu har denna dag gått me, och nu e det bara sängen som väntar, kudden längtar efter mig.

vill bara visa in lillasysters lilla prins som kom till världen i går, och så vill jag passa på att gratta henne idag på hennes födelsedag, LOVE YOU

här e Victorias och Tobias söta TIM


bebis <3<3<3

ja nu e jag moster igen, till min lilla systers lilla prins, han kom till världen i dag kl 15.02 tror jag att det va.
3 veckor för tidigt ville han komma ut, åhh va jag längtar tills jag ska dit och gosa!!!

Nu e jag riktigt mätt och belåten me, älsklingen gjorde en hemlagad pizza som va super god.
I kväll ska en kompis till Rasmus sova över här, och så blir det massa fredags mys, med idol bla..


trött mamma

ja i dag e det en trött mamma här hemma, och illa mår jag me, ska ta en postafen så får vi se om det hjälper lite.
Fryssen är jag me, och har gått ner ett halvt kilo till nu, men det e ju inte så konstigt eftersom jag mår så illa och har svårt att få i mig nått, det som går bra att äta är fräscha saker, kalla, typ frukt, kalla soppor som fruktsoppa, nyponsoppa, fil, sånt går bra, och gurka och tomater med lite salt på, mmmm det e mumma det.
Ska till barnmorskan på tisdag på inskrivning och även ska jag få träffa en läkare, så det ska bli skönt, ska nog skriva upp på en lapp, alla frågor jag har, annars sitter man där och säger att allt e sååå bra och så kommer man inte på nått.

I kväll ska jag på ljusparty, om jag mår bättre, men det tror jag, det brukar bli bättre av tabletterna.

Ja just ja, jag har redan börjat kika lite på vagnar på nätet, och jag har hittat en som jag vill ha... en av dom =)

Baby travel, verka hur bra som helst och verkar uppfylla mina krav, vill ha!


effektiv dag

i dag har det hunnits med en hel del, började med i morse så gick jag med Rasmus till skolan där han skulle få vaccination av skolsköterskan, gick så där vi fick hålla i honom  och vi va tre stycken, men det blev gjort i allafall.
Sen åkte jag och småttingarna i väg till kyrkis och musikleken, och direkt efter det så for vi in till stan och hämtade ida på Henriks jobb, hon åkte med honom i morse för att de skulle till sjukan och ta bort gipset i dag, så skönt tycker hon att det e nu , hon frågade om hon fick bada i badkaret direkt när hon kom hem, hihi sötnöt.
Nu hemma så har jag hunnit tvätta hänga tvätt, plocka osv... osv.. ska väl ta och börja fundera på middagen snart.

hoppas ni haft en fin dag!

min stora kärlek fyller år

ja i dag e det älsklingens födelsedag!
vi ska gratta han när han kommer hem från jobbet, tänkte göra hans favvo rätt i kväll, lassange, och sen ska jag baka i hop en tårta tänkte jag.

Alva fick va hemma från dagis i dag, hon hade feber i går igen och klagade på ont i örat, IGEN!
Lillskruttan då, hon ligger bara i soffan och tittar Lazy town nu, vi får hoppas gon kurerar sig snabbt, kanske en massa mys och gos hjälper =)




torrt snart...

urk vilket väder det e i dag då! Regn och rusk, inte kul, r se om det lugnar ner sig senare så vi kan gå ut en sväng.

Måste skryta om min lilla tjej me, hon e så duktig och gå  på toaletten, vi har inte ens övat med henne, utan hon vill själv, hon både kissar och bajsar på toan, men självklart så händer det nån olycka emmellanåt med men det får man räkna me.


här var det full fart

I dag har det gått med full rulle hela dagen, det började med att på dan kom mamma, pappa, min mormor, mina systrar och syrrans fästman kom och grattade mig, och smörgåstårtan vart en hit! kul!
fick massa pengar och massa varma mys plagg och det passade ju otroligt bra eftersom jag fryser jämt!

Sen när dom åkt så körde jag ut Mio till Micke och Lindah som har honom över natten, och sen åkte vi vidare till Rogers 40 års fest, super trevlig fest va det med massa god mat. Jag och Alva åkte hem tidigare, vi va så trötta, och Henrik och de stora barnen får åka med ett par vänner hem senare.

Nu ska jag och lill sessan gå och sussa.




Sen tänkte jag bjuda på en dagens faktist...
köpte en klänning i går som blev invigd i dag


och här har ni en stolt kvinna som nu har gått ner 40 kg!


Gina tricot  199 kr


äntligen fredag!

Ja gu så skönt med fredag!
På morgonen /fm va jag och småttingarna i väg till kyrkis, det va lika mysigt som vanligt!

så fort Henrik kommer hem så ska jag och de stora barnen åa in till stan och handla mat och sen köpa nya skor till, dom slits ut fort. Sen när vi kommer hem ska jag göra smörgåstårta till i morgon, ska testa ett recept från söta rara Sophie  ska bli spännande, den såg såå god ut.

senare i kväll blir det bara mys för hela slanten!

jo förresten tack ni som grattade mig i går, puss..





för det e ingen vanlig dag...

nej det e min födelsedag hurra hurra hurra!!!  =)

I dag kommer svärmor och Emelie och pysslar lite här hemma med mig, ska bli så skönt me lite hjälp här hemma.


Måste ringa barnmorskan i dag me och höra om det finns nånting jag kan få mot migrän, fick nämligen ett anfall i går igen, hade så ont att jag trodde jag skulle dö, och kräktes i flera timmar.  det va 3 e anfallet på 10 dagar, och jag orkar verkligen inte ett till. =(
Vi får se vad läkaren säger.


Nu önskar jag er alla en fin dag!

kyrkis

ja i dag va första dagen på kyrkis med musiklek för den här terminen, Alva lämnade jag på dagis kl 9 och sen for jag och Mio direkt till kyrkis, gissa om han tyckte det va kul, sist vi va där så va han så liten och bara låg i babysittern, men nu härjade han runt och hade riktigt kul, direkt när vi kom hem så fick han en flaska välling och så somnade han på två röda =)

I morgon kommer min svärmor hit och hjälper mig med lite allt möjligt, hur skönt som helst, så snält av henne tycker jag, hon ska hjälpa till med lite bakning och städning och barnen, sönt med ett par extra händer så där i bland.
jag råkar fylla år i morgon me så att vi ska fixa lite inför lördag när alla kommer och grattar mig ;)

ne nu e det nog dags för lite lunch för min del...

ha en underbar dag!

sköna tisdag

mysdag har det bara varit hittills, jag och lillprinsen själva, de stora e i skolan och Alva på dagis, ska strax gå och hämta donnan.
Fick ett roligt brev på posten i dag, ett paketavi, min I- phone har kommit!!!, men den hade kommit till edsbro så jag får vänta med att åka dit tills Henrik kommer hem, han har bilen i dag, den e nämligen inlämmnad för avgassystembyte och byte av katalysatorn.

Gu vad det händer grejer med Mio hela tiden nu, han snackar och har sig ( på bebis språk) det e långa diskutioner emmelanåt =)  och han kryper runt i hela huset och busar hela tiden. Och han älskar bilar och lastbilar av alla sorter, han kan sitta och leka med dom hur länge som helst.
ojoj han blir snart 1 år lilla prinsen,  bara typ en och en halv månad kvar,.


Lilla matvraket


Eclipse

så nu har denna dag gått me, har nyligen kommit hem från Rasmus fotbolls träning, och nu e det kvällsfika för barnen och säng tajm för dom.
Jag ska se första avsnittet av Biggest looser i kväll, det kan jag inte missa, kul att det e i sverige me =)

I går så såg jag och Henrik ECLIPSE TWILIGHT   den va lika bra som dom två tidigare, nu väntar man med spänning på fyran!


bäst i test

Nu har in handlingen av vinter kläderna börjat, jag ska gå igenom det vi har sen förra året men det mesta ehövs nog köpas nytt misstänker jag eftersom trollungarna växer så det knakar.

Jag har i allafall köpt en overall till Ida, det blev Didriksons overall, den hade fått bäst i test enligt nya numret av viföräldrar, och jag har köpt av dom förut och varit jätte nöjd.
Denna vart det


Till grabbarna blir det jacka och täckbyxor, så jag får kika runt på det
Alva har jag ev  en overall till redan, måste kolla, och Mio tänkte jag kika åt till på lindex.


Jahapp i dag jobbar Henrik, och jag känner mig mycket bättre, hoppas det håller i sig.
Gröten är i magen nu iallafall och snart ska kidsen väckas för att komma i väg till skolan

Ha en underbar dag

kanske..

ja jag klev upp med tuppen i morse, för att komma igång och få i mig mat på en gång, och jag tror att det hjälper, jag mår mycket bättre... vaknade kl 05 och tog en smörgås och drack vatten, sen slummrade jag en stund till 06.30 och klev då upp med Mio och då drack jag en halv naturdiet och sen en timme senare åt jag havregrynsgröt, och så har jag fått i mig en halv liter vatten. Hejja mig!!  hoppas att detta håller i sig nu så att jag kan få njuta av graviditeten som jag brukar få.

Nu till nått helt annat, i går på nyheterna hörde jag om nya studier om just snusning och graviditet, tycker bara att man hör om hur farligt det e att röka under graviditeten, och aldrig om snusning, det e ju tilloch med många som börjar snusa i stället för att röka när dom e gravida, och tror att det e så mycket bättre..


så här stod det

Snus farligt för foster

 

 

 

Gravida kvinnor som snusar löper större risk för missfall

UPPSALA. Kvinnor som snusar under graviditeten har en förhöjd risk för missfall. Risken är 60 procent högre än för kvinnor i genomsnitt, visar en studie vid Karolinska institutet i Solna och Uppsala universitet.

– Att snusning ökar risken för dödföddhet understryker vikten av total tobaksfrihet när man är gravid. Att ta hjälp av snus för att sluta röka är ett dåligt alternativ för att skydda sitt barn, anser överläkare Anna-Karin Wikström vid Akademiska sjukhusets kvinnoklinik till Upsala Nya Tidning.

Snusning värre än någon cigarett

Studien är den hittills största som gjorts kring effekterna av snusning under graviditeten. Nära 570 000 graviditeter och förlossningar i Sverige sedan 1999 ingår.

– Att rökning ökar risken för att barnet dör i livmodern är visat i flera tidigare studier, men vår är den första som är tillräckligt stor för att visa att även snusning gör det. Risken var till och med högre om kvinnan snusade än om hon rökte bara några cigarretter per dag, uppger Wikström för UNT.

För tidig födsel

Om kvinnan rökte några cigarretter per dag var risken för dödföddhet förhöjd med 40 procent Om hon rökte mer än tio cigarretter per dag var risken mer än fördubblad.

Även risken för tidig födsel ökar vid snusning under graviditeten, enligt studien.

TT


bakslag

urk vad jag har mått dåligt, e inte hundra än, men det går åt rätt håll i allafall, fast det vart ett rejält bakslag i morse när jag vaknade med migrän...igen.

men i dag har jag ätit bra, jag har försökt äta varannan timme, och fått i mig 1, 5 l vatten så nu mår jag rätt ok faktist, jag har sån fruktansvärt tur som är gift med denna underbara man, han e bäst, gu va han har pysslat om mig och tagithand om allt här i hemmet. LOVE U!!!

I mogon ska Ida ha kalas här hemma för några vänner, och Emil har fotboll i morgon me, men det e hemma match som tur e.

Ne nu ropar sängen väldigt högt på mig...

upp och ner

går det för mig och mitt må bra =)
i bland så blir jag skit hängig och bara måste gå och lägga mig, men ena stunden mår jag toppen, vi har i allafall Henriks syster här som hjälper till nå otroligt mycket, hon passar barnen och städar och har sig, i morgon ska hon hjälpa mig att baka, Ida har sitt kalas i morgon för några kompisar.

hmm nästan så man kan tänka sig flytta tillbaka till tierp för att få så mycket hjälp... =)

Nu ska vi snart äta fläskfile och pommes, älsklingen har lagat mat, gött gött.

Här e lite busungar




tävlar

jag tävlar hos Carolina  om ett pressentkort på 250 kr i nätbutiken

mmmm underbara make

Han va och handlade och köpte gott till mig, jag va sååå sugen på godis, och knäckebröd med skivad tomat på, och han köpte det till mig.. åh va jag ska gotta i kväll


ompysslad

nu har jag inte skrivit så flitigt på sistonde, men jag har mest legat och sovit faktiskt, tabletterna jag fick mot illamåendet, va ju rena rama sömnmedlet (lergigan ) så dom får jag nog stå över, ska testa postafen en gång till och ge dom en chans.
I dag har jag inte tagit tabletterna alls och jag mår liite bättre tilloch med, fortfarande slö, men mycket piggare. Jaja det ska nog bli bra det här me=)

Henrik e så gullig han ser till att jag äter och dricker, och han pysslar om mig, och tar hand om barnen så bra, underbara make!!!

ne nu ska jag få i mig nått igen tror jag

Im on my way...

mår lite bättre faktist, har börjat äta tabletterna mot illamåendet, och kan nu få i mig lite mer att äta.
Men man blir så rackarns trött av dom bara, men det vänjer man sig nog me, hellre det än att må som gjort.

Min mobil e spårlöst försvunnen , vette sjutton vart den  har tagit vägen, måste ha tappat den ute nånstans, men jag har ringt och spärrat kortet nu och så passade jag på att beställa en ny telefon, med samma nummer, det blev en I- phone  =)  wiihhooo..  me like!

ne nu måste jag ta och gå och vila en stund.

se u



RSS 2.0