hemma igen :(

Ja det blev en STOR besvikelse i dag, livmoderhalsen va3-4 cm lång och jag va bara öppen 1cm så dom ville inte sätta igong förlossningen då. Jag visste ju att jag kunde bli hemskickad, men ändå när man fick det beskedet så bröt jag i hop, jätte jobbigt var det, man hade ju hoppats ändå, och på läkaren som jag träffade som bokade in mig på det här , så lät det ju som om det va  100 på att vi skulle få vår bebis i dag.

Jaja inte mycket att göra åt, slemproppen har ju gått i allafall så det e väl ett bra tecken i allafall.

Så i dag drar jag tecket över mig och e lite ledsen och besviken ett tag, så tar vi nya tag i morgon.

Fick även en ny tid hos bedömningen om en vecka, så får vi se om det hänt nått tills dess.


kram


slempropp

Ja nu i kväll gick slemmproppen! Hoppas att det har börjat öppna sig nu!!!
Va till bm i dag och fick en hinnsvepning så det gör nog susen ;)   känner lite molande värk tilloch från, samt sammandragningar .
I morgon ska vi ju till bedömmnings mottagningen så håll tummarna för att dom sätter igång mig då!!!


Alva e så rolig när vi e hos bm, hon har oxå bebis i magen säger hon så hon måste oxå undersökas,hihi,  hon väger sig som mig och hon får ligga på brittsen som mig, i dag lyssnade hon även på sin "bebis " hiihihihi


Barmorskan tyckte hon va så söt så hon va tvungen att ropa in de andra barnmorskerna så dom fick se=)
GO UNGE DÄR!!!


En riktig trollunge..

Ja det e hon verkligen vår Alva!!
Det händer nått nytt hyss varje dag..

I går pillade hon in en rätt stor pärla i näsan, vi fick åka till barn akuten och plocka ut den.
I dag råkade jag vända ryggen till nån minut igen och kom sen in i vardags rummet, och fann detta konstverk på väggen, gjort av mascara.



Väggen va nymålad ca en vecka tillbaka, då hon hade gjort samma sak med en annan färg!

För kanske 2 veckor sedan så bakade jag moccarutor och när booten var klar så ska den stå och svala lite så den fick stå på bänken. Sen efter ett tag, ja jag tror att jag bara pratade i telefon en snabbis och då fann jag detta!!!


Små råttor måste ha varit där;)
Tittade till Alva och Mio som lekte inne på sitt rum, och båda två var alldeles chokladiga i ansiktet... hihihi ja tur att man kan skratta åt det efteråt så här=)


Mammas lilla skit unge=)   <3


blogg vila

hejsan,ojoj vad tiden rusar, hinner knappt me i bland, så bloggen fick vila lite i helgen =)
Hoppas ni haft en fin helg!

I lördags va vi in till förlossningen för en kontroll, jag hade så svårt att andas och mådde inte bra alls, men dom kunde inte hitta nått. Läkaren där gjorde en gynkoll på mig me och än så länge var livmoder tappen inte mogen, så vi får se hur det blir på torsdag, dom vill helst att livmodertappen sak vara mogen inna en igångsättning., Så rådet blev att ut och promenera så att barnent tränger ner mer.

På onsdag ska vi till barnmorskan och ev så gör hon e hinnsvepning då me, så då kanske det händer lite grejjer.

Nu väntas lite lunch i magen och sen ska vi ut på en solig vårprommenad, Häääärligt1

en vecka kvar =)

Ja nu närmar det sig med stormsteg, vi får se om bebis vill stanna i magen tills på torsdag, i går hade jag regelbundna värkar hela dagen, och dom vart värre frammåt kvällen, men tillslut så la det av och jag fick sova.

Känns rätt bra i dag (än så länge) så jag och småttingarna åker in till ikea och tar en date med min mamma.
I morgon och helgen så ska vi ha mega mys med barnen och även förbereda det sista för bebis ankomst, så det blir väl nån tripp till staden då me.
Vi tänkte att vi skulle mysa riktigt ordentligt med barnen eftersom det e sista helgen innan dom får ett till syskon, dom längtar super mycket nu, Alva leker att hon är barnmorska hela tiden, så jag ska ligga på soffan och då e hon Ann-Christin (min BM)  och så mäter hon magen och smörjer in den, hihi hon e för söt.

Ne nu ska jag nog sätta fart så vi kommer i väg nån gång=)

ha en underbar dag

ont

huva i dag kan jag knappt röra mig, har så ont (tror detta är en påminnelse om att det e det sista barnet för oss)

Vi va i allafall till kyrkis i morse.

Kanske inte det mest ultimata för mig just nu, men jag har hela huset full av barn just nu, mina 5 pluss 4 extra barn, så det e lite rörigt här hemma just nu, jag har presis serverat alla mellis, och nu sover Mio en stund. Så jag får ta mig en liten paus framför dator med lite mellis jag me=)

I morgon kanske det blir en tripp till stan, skulle behöva handla lite mat, men vi får se.
Det känns bättre när jag hittar på nått hela tiden, då känner man inte av tröttheten lika mycket.

Nu ska jag ta och gå och göra mig en latte tror jag.


vårkänslor

Jaaa va underbart väder det e i dag, och jag kännde mig faktiskt liiite piggare i morse när jag klev upp, men Henri tog Mio i natt så det hjälpte väldigt mycket.  Men i stället så hade jag väldigt mycket förvärkar i natt.

Har varit in till stan och apoteket i dag och hämtat ut mera närings drycker samt hämtat ut mer B-12 tabletter.
Köpte även bifidus välling på apoteket till Mio så får vi se om hans förstoppning kan släppa.

I morgon är det kyrkis som gäller.


kram på er


gahhhh

Jag e så trött så trött att ni anar inte, lill bebis i magen tar ALL min närinng jag får i mig just nu så jag har inte mycket ork kvar.
Så ni får ursäkta att jag e lite tråkig just nu, hoppas att det blir bättre snart, nu är det ju bara 10 dagar kvar!

Måste hitta på nått så jag inte somna, får gå ut med kidsen ett tag.


St Patrics day

I går va vi på 40 års fest, Henriks syrra fyllde år. Temat va st Patrics day, så alla skulle klä sig i nått grönt. Festen va jätte lyckad, god mat och trevligt sällskap, en jag hade så mycket värkar så vi åkte rätt tidigt, runt 23 tror jag klockan va.
Vi hade bara Mio med oss så det känndes lite konstigt och tomt, nu är i allafall alla barnen hemma igen, så nu kör vi lite söndags mys och bara slappar.
Mamma, pappa, syrran Tobbe och lilla Tim har varit här på fm och fikat me.


Här kommer lite bilder från i går innan vi åkte













Nu ska vi beställa slömat, från pizzerian=)


Nickis

Härligt underbara fredag e här!
I dag ska vi in till staden och in på Nickis lekland, älsklingarna har tjatat sen dom vaknade=)
Älskade mannen skulle storhandla efter jobbet så det va skönt att få slippa det!

I kväll blir det fredags mys så klart!

Ha nu en underbar fredag ni me så hörs vi!
kram


håll igång

I dag e jag trött, ovanligt va?

ska ändå försöka göra lite nytta, nästan bättre det så att man håller igång och inte somnar, jag får gå och vila när Henrik kommer hem.

Tvätten är igång och barnen sitter just nu som ljus framför pippi, och jag ska nog ta och baka lite moccarutor till min kära mor, Alva ska sova där på lördag, för då ska vi på fest, de andra barnen ska oxå sova borta hos kompisar, Mio tar vi med oss. Det är Henriks syrra som fyller 40 år.

I morgon ska jag in till uppsala, vi åker när barnen har slutat skolan, tänkte att vi skulle till Nickis, så barnen får leka av sig massor=) Ida ska även ta med sig en klasskompis.

Ne ska man ta sig i kragen och baka lite medans älskade ungarna e stilla och roade.


hela högen

Hemkommen från staden och barnmorskan, det blev hela familjen som åkte dit i dag=)
barnen har haft huvudvärk och e lite hostiga, så dom fick va hemma i dag, och så ville dom så gärna följa med till barnmorskan och lyssna på sitt syskon i magen;)
Barnen fick även känna på huvudet, det tyckte dom va jätte häftigt.
Efter barnmorskan så åkte vi till ikea och åt lunch och sen hem igen.

35 fulla veckor
vi tog inga prover i dag, utan tar det nästa gång, men vi tog en vikt och det stämde som jag trodde, jag hade gått ner i vikt, bara ett kilo, men ändå, knepigt. bebis verkar i allafall må bra
hjärt ljud låg på 152
och magmåttet va nu uppe i 35 cm =)



Här e hela högen innan vi åkte






15 dagar kvar

Det e nu 15 dagar kvar till att vi ev får ut vår bebis! Längtar så, jag tycker det e så mysigt att vara gravid, känna lilla livet röra sig i magen, att få stolt visa upp sin fina mage, MEN nu e jag så trött på att vara trött, det e inte likt mig att bara gå hemma och skrota, jag vill ut och fara, hitta på saker med barnen, pyssla och dona, men orken finns inte nu, så nu räknar jag dagarna till det e dags kan man säga;)
Tur e väl att jag har en underbar make som gör typ allt här hemma nu<3

Emil är hemma i dag från skolan, han har feber och är förkyld, även Mio e rätt hängig, så jag behöver inte ha så dåligt sammvete över att vi inte går ut i dag. Men man får lätt det när det e så fint väder ute.


tröttsam helg

Ja då var det måndag igen, men rätt skönt tycker jag ändå, veckorna går så fort och det gör verkligen ingenting just nu tycker jag=)

Helgen har varit jobbig för mig, har inte varit riktigt på topp alls, super trött och allmänt grinig, men det har inte blivit mycket sömn heller, då lill prinsen har haft feber och förkylning, vi trodde att det var dags för öronen me, så jag va in till öron näsa hals i går, men det va ingen inflammation, endast lite vätska bakom triúmmhinnorna, så vi skulle köra med ipren och nässpray, och faktiskt så sov han bättre i natt.

I dag kommer mina systrar och vår mamma på besök, så jag har bakat en sommrig bärpaj, med recept från Mirka.

Henrik va så gullig i går när jag och Mio va i väg till sjukan, när vi kom hem hade han städat hela huset och bakat bullar!!! Så skönt att bara komma hem och njuta av att bara vara.

Nu sk jag ta mig dagens första kopp kaffe.

hej hopp


orkeslös dag

Ja i dag har jag varit helt orkeslös, varit svimfärdig hela tiden, jag har tagit alla mina vitaminer, näringsdrycker, och ätit och druckit som jag ska, eller som jag kan, kanske jag ska säga.
Kanske det e så att bebisen e så stor nu att den tar allt av det jag får i mig, så det inte blir nått kvar till min kropp. Får i mig ca 1- 1,5 dl mat åt gången, det e ju inte så mycket. Sen har jag gått ner 2 kg senaste veckan, men jag ska ju till bm på onsdag så vi får se vad hon säger då.

Barnen har haft massa ork i dag i allafall;) De stora har varit ute och lekt med kompisar hela dagen och småttingarna har busat och övat inför mellon i kväll, sååå söta. Dom har använt en lampa som mickrofon, och våran säng har varit scenen.


 

 
 

Vad tror ni, kanske mini mello nästa=)


I dag har vi premiär grillat, guuu så gott det va!!!
Nu ska vi snart mysa ner oss i soffan med massa gott och självklart se melodifestivalen.
ha en underbar kväll.

det doftar gott

Ja just nu doftar det så gott i huset, jag har nyss skurat golven=)

Vi va i väg till kyrkis i morse, men jag tyckte att både Alva och Mio inte va sig lik riktigt där, och sen när vi kom hem så blev det gnälligt och så visade det sig att båda två hade feber, så nu sussar dom båda två gött. ida kom hem från skolan nyss, Emil skulle med en kompis hem och även sova över där, Rasmus ska jag ta och ringa runt efter nu, han har inte kommit hem än från skolan, han har nog gått till en kompis, han brukar göra så, men jag blir vansinnig när han gör så utan att fråga mig först, hmm grr. Man blir ju orolig oxå.

I kväll är det disco för barnen, så efter maten så lär vi styla och fixa lite, barnen älskar att gå på disco, eller vilket barn gör inte det?

Åhh älskade älskade mannen ringde nyss och sa att han va på väg hem redan, guuu så mysigt, me like!

trevlig fredags kväll på er!




åhhh vad vi längtar efter bebisen nu!!


hej hopp

hejsan hopp!

Har nyligen avslutat en fika date med Sussie, barnen har nyligen kommit hem från skolan, så nu e det full fart i huset igen, och barnen har även med sig två kusiner hem me.

Alva och Mio sussade sött tillsammans rätt länge i dag, så det blev en lång och lugn fika date me Sussie, skönt att kunn sitta ner i lugn och ro i bland;)

Mio somnade redan vid matbordet...
 

Hiii sötnos!



Själv mår jag jätte illa just nu och alldeles yr, "råkade" äta utav min socker kaka med fyllning i, inte bra, kanske hade gått bra med nån tugga,men det va inte bra med en hel bit tydligen.
Urk måste lägga mig ner tror jag, det börjar likna en super duper dumpning

kan bjuda på bild nu i vecka 35






Vart tog min lilla bebis vägen??

här e vår nyklippta söta kille, han blev så stor på engång!




21 dagar kvar..

Ja nu närmar det sig dagen D

Kl 10 ska vi vara inne på förlossningen=)



I natt hade jag en massa förvärkar, det gjorde ont ända ner i låren, tycker att det bara blir mer och mer, vi får se om jag kanske ska ta och börja med bricanylen snart kanske, men det e så obehagligt tycker jag, man får sån hjärt klappning  av det.


I dag har vi varit till kyrkis och musikleken, och i kväll ska Mio till frissan för första gången =)

Nu ska jag ta och tradera lite innan jag ska förbereda middagen (köttfärslimpa, gräddsås och potatis)


läkarbesöket

Jaaaa det gick jätte bra i dag hos förlossnings läkaren!! Jag hade verkligen inte väntat mig att det skulle gå bra, men han tyckte inte att det va nått tvivel alls om att jag skulle få en igånsättning, pga humanitära skäl. Det känns jätte bra verkligen, jag fick även bricanyl, citodon och sömntabletter utskrivet, men det tänker jag bara ta i nödfall, nu känns det som om man kan härda ut, det blir ju bebis om 3 veckor=) kommer då vara i vecka 37. <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Nu ska jag gå och ta mig en låång varm dusch, sen mys med familjen.

sjusovarbarn

Ja att byta rum åt Mio och Alva funkade väligt bra, dom sov till 9.30 i morse!!
Rummet dom fick nu ligger längre bort från ytterdörren, och vi tror att Mio vaknade av att Henrik åkte på morgonen för det va exakt då han vaknade, men nu sov han=)
Han tillochmed få i väg stora barnen till skolan innan dom små vaknade, otroligt!

I dag har vi inget alls planerat, men jag skulle vilja hitta på nått, men vet ej vad...
tråkväder e det ute me, det snöar!!! Usch va depprimerad jag börjar bli på denna vinter, den har varit så låååång, vill verkligen ha vår nu, och vill verkligen ha ut våran bebis nu=)

Hade en liiiten blödning i morse, och har massa molvärk i dag, ska ju till läkaren i morgon så jag får höra om det då.

I kväll sitter jag bänkad i tv soffan i allafall, först ut e det ju Fam. Annorlunda och efter det kl 21 så e det en ny dokumentär serie som börjar, En unge i minuten, det filmas på förlossningen i västerås.

Älskar sånna program=)


bärpaj till söndags mys

Ja efter en lång dag med massa städande och rensande så bakade jag en bärpaj som vi hade till kvälls fika, den blev väääldigt god, jag kunde få i mig några skedar i allafall, sen va min lilla magsäck full, men ooo så gott.

Jag fick bra hjälp med att baka me=)
 

 

och resultatet




Muuums


Ne nu ska jag krypa ner i soffan med resten av familjen och se solsidan, sen e det läggdaggs ;)


söndag

I dag kör vi fix dag, det gjorde vi igår me, vi skiftade rum, så Rasmus fick ta Alva och Mios rum och Mio och Alva tog över hans rum, det blev mycket bättre!
I dag ska det rensas garderober, och flytta kläder lite hit och dit=)
Skönt att få lite rensat, så vet man vad som behövs till våren.

Ida har varit på dans på morgonen och nu har hon en kompis här hemma.
Henrik städar bilen (behövdes verkligen) och jag tvättar för fullt, tvättar även bilbarnstolarna.
Mio och Alva leker jätte fint i sitt nya rum. och Emil och Rasmus hjälper mig med kläderna:)

Ha en underbar söndag   puss på er


underbart

Jaaa va underbart det e med helg, underbart med maken hemma, undrar om man någonsinn kommer komma ur den här "nykärhets känslan" har varit i hop i 15 år i år men jag känner mig lika kär ännu=)
Längtar efter honom så på dagarna när han jobbar, vi ringer nog varann ca 5-6 gånger om dagen, sen brukar det bli några söta sms till varandra me! HÄRLIGT.
lOVE HIM SOOOO


I morse va jag och småttingarna till kyrkis, och nu sitter vi och väntar på att farmor ska komma och hälsa på, Alva springer och kollar fönstret hela tiden, hihi sötnosan.
Mio sussar lite just nu.



Jaha jo nu e jag me i en tävling igen=)

tävling

Tävla hos Tiobarnsmamma om Valfritt Finlayson Bäddset (värde 449 kr) hos Kotteshoppen.se !

Tävlingsregler:

För 1 lott: Gå in på Kotteshoppen.se  . Skriv i kommentar nedan vilket påslakanset du skulle välja om du vann. Kom ihåg att lämna kontaktuppgifter (blogg alt mailadress)

För 2 lotter: Blogga om och länka till denna tävling hos Tiobarnsmamma i samabete med Kotteshoppen.se. Lämna länk till ditt inlägg med din kommentar (låna bild och text om tävlingsregler ovan). Har du ingen blogg kan du tipsa 5 av dina vänner + mig ([email protected]) via mail om tävlingen. Lämna då en kommentar

För 3 lotter: Gilla Kotteshoppen.se på FaceBook .

Tävlingen avslutar måndag 4 april kl. 12.00


phu..

Äntligen hemma..
har varit med Rasmus till tandläkaren i almunge,efter det tog vi en promenad i almunge och gick till affären och handlade lite nödvändigheter, sen tillbaka för att lämna han i skolan igen, sen va jag tvungen att ta oss till jobbet för att lämna sjukskrivningspapprena, och va tvungen att tanka få lampan lyste, men då funkar inte tanken har i byn, men jag chansade och det känndes som om jag åkte på ångorna sista biten till vallby, men jag kom fram och kunde tanka =)
Sen mot jobbet och kopiera alla papper och barnen fick  lite fika där av mina kollegor=)

Nu e vi hemma igen och gu så skönt det e! Det e inte kul att va ute och fara med sammandragningar.
Nu har vi käkat mellis och jag ska nog ta i tu med tvätten, och nu kom stora barnen hem från skolan me;)


Vila....

.......Tyckte doktorn att jag skulle göra nu sista veckorna. Så han sjukskrev mig på en gång.
Fick även en tid till en förlossnings läkare nu på tisdag och diskutera en igångsättning,  eftersom jag har så mycket förvärkar redan, och att det har blivit igångsättning tillslut med tre av våra 5 barn så blir det troligen så nu me, och då e det bättre att kunna planera in en dag, så man kan få barnvakt seamt kanske slippa åka ut och in på förlossningen sista vecka, med bricanyl och sovdoser som jag fått förrut.
Hoppas att det går igenom.

Hos barnmorskan i dag gick det bra,
33 fulla veckor
blt 122/75
HB 117
blodsocker 4,4
viktuppgång 1 kg sen sist så totalt 6,5 kg totalt.
magmåttet 33cm

Hon kunde inte känna efter om bebisen låg med huvet ner för jag va så öm och hade sammandragningar när hon skulle känna, så vi hoppade över det.

Nu ska jag göra klart middagen, blir fiskpanetter, potatis och gräddfilsås med gräslök, mmm mumma, och barnen har presis bakat klart chocklad bollar som vi ska ha till kvällsfikat.

trevlig kväll


Bm och farbror doktorn

Barnmorskan och läkaren på chemat i dag, så får vi se vad läkaren säger om att fortsätta jobba eller i´nte, själv e jag lite kluven, vill ju jobba, men orken finns lixom inte riktigt och värkarna tar ut sitt.
Ja vi får se....

I dag håller jag tummarna för min älskade make som ska göra ett viktigt test i dag, jag hoppas hoppas att det kommer gå bra, för han vill detta så gärna, mer om det senare..



Ne nu lär jag få i mig kaffet och sen åka.


en slappar dag

I dag tar vi en slappar dag här hemma, jag sov dåligt i natt så vi tar en pyssel och film dag i dag=)
Alva har börjat dagen med att måla sina naglar,jätte fint, även bordet blev fint ;)

Nu softar barnen framför pippi långstrump och jag passar på att sitta här en liten stund!

Vill även passa på att tacka för alla fina kommentarer i går=) ni e för söta!

Emil, Ida och Rasmus har ute dag i dag på skolan, Emil åker skidor, Rasmus åker skridskor och Ida skulle till pulkabacken.
Gjorde ordning termosar med varm choklad åt dom så dom håller sig varma hela dagen, sen skulle dom grilla korv me skolan.



Lite bilder från i morse

Stolt Alva som målat naglarna


Bus Mio på väg upp på bordet, ajaj säger han själv


Testar nya mössan =)









RSS 2.0