Arg och besviken

för det första e jag så ARG för att det har kommit fram nu att ett av mina barn blir mobbat i skolan, av klasskompisar och även barn som är ett år äldre, och även av en LÄRARE!

Jag har tagit tag i detta nu direkt och i morgon ska jag ta i tu med det ännu mer, ska jaga dom på skolan och se till att detta görs nått åt, på engång. Vill inte säga mer än så här och nu, först jag tagit allt i morgon med skolan.

BESVIKEN är jag på mig själv att jag inte sett detta tidigare, nu när man vet om det så blir allt så klart och tydligt, man fick många förklaringar till mycket som man undrat om tidigare.

Fy vad dåligt man mår när ens barn mår dåligt...
Jag har fått lagt band på mig själv i dag för att inte åka hem till barnen som håller på med det här, men hade jag gjort det så hade det nog inte slutat så bra, nej det här ska få gå genom skolan, men jag kommer att slåss med näbbar och klor för att skolan ska lösa det. DET ÄR MITT BARN DET HANDLAR OM!!


mammablogg kryssning

E det någon som tänker åka med?
Jag funderar stark på det, vi får se;)


Full fart

Full fart hela tiden ;)

I går va jag och barnen i väg till mamma och firade morsdag, Henrik stannade hemma och grejjade lite med huset och på gården, sen åkte vi hem och farfar och bonus farmor hade kommit till oss, Henrik och han pappa skulle sätta in en altandörr i köket, och nu e det tilloch med nästan klart, blir riktigt ljust och fint i köket nu.
I går kväll kom även grannarna M och T över, trevligt trevligt.

Och i morse blev jag väckt av barnen med vita fina rosor och frukost på sängen, och Ida hade skrivit en morsdags sång som hon sjöng för mig, det e mina älsklingar det:)

Nu ska jag börja med middagen, tacos blir det i dag.


bjuder på lite bilder först



farfar har fått en lampskärm på huvudet av Alva ;)




Mio tycker att det va jätte kul att vi köpt hem jord till rabbaterna





Köket öppnas





morrn

Ja då va man uppe med tuppen igen=)

Fredag idag, kyrkis på schemat,sen efter det ska vi förbi barnens skola, där dom har djurens dag, barnen får ta med sig sina husdjur och visa upp på skolgården.

I går va jag och 4 av barnen in till stan och träffade mamma och syrran, vi va till skopunkten och Ikea, på skopunkten blev det skor till Ida 2 par, Alva fick ett par(som om hon inte hade skor redan, hihi ) ett par till Henrik och ett par sandaler till Mio och sen ett par till min mamma som hon hittade, och då köpte jag dom så hon kan få  imorsdags pressent=)

På ikea blev det inte mycket, jo ett par kaffe muggar i rosa köpte jag=)

Sen var det snabbt hem, för barnen hade knutby.com dagen i går kväll, då har dom lotterier, loppis, bollkastning, fiske damm, och massa skoj, och pengarna barnen samlar in går till en skola i sri lanka.

Ne nu ska jag ta en dusch inna jag ska väcka barnen.

Har förresten uppdaterat min hemliga blogg, privata tankar, vill ni ha tillgång till den så hör av er så kanske vi ordnar det ;)


kram

Vikten, gastric by pass och dumping

Ja nu e jag igång med att kämpa på med vikten igen, efter operationen så gick jag ju ner 43 kg på 8 månader! Sen blidde jag ju gravid med Casper, och under graviditeten gick jag upp 8 kg totalt, men direkt efter förlossningen så gick jag ner6 utav dom kilona, så nu e det 2 kg kvar tills innan jag blev gravid, men ca 15 kg kvar till mitt mål, så nu tänkte jag sätta igång kroppen i rejäl förbränning igen, har bara lite svårt att få till tiden till att träna, men det får bli barnvagns prommenader i rask fart så länge, men ack va jag längtar efter att få komma till gymmet och få köra stenhårt och svettas floder ;)

Äta rätt gör jag ju redan, jag kan inte äta så fel med min lilla lilla magsäck, äter jag för fett eller för mycket socker/kolhydrater så blir jag dålig på engång, får så kallad DUMPING

Dumping=

Dumping är ett symptom som uppstår då man överlastar tarmen med glukos (socker). Hos normala personer med intakt funktion av nedre magmunnen portioneras maginnehållet ut i tarmen med små mängder i taget. Då kan dumping inte uppstå.

Hos människor som är opererade ramlar hela den intagna födan omedelbart in i tunntarmen. Det innebär att man får en hög lokal glukoskoncentration och dumping uppstår.


Dumping karakteriseras av en känsla av bl.a. matthet, hjärtklappning, kallsvettning, magknip,yrsel, diarré, svaghet. Ofta måste man gå och lägga sig en stund och symtomen försvinner då på 10-15 minuter. Detta kan låta ganska beskedligt och i praktiken upplever dock många opererade detta som mycket obehagligt. Människor som äter mycket sötsaker får mycket dumping och dumping är så pass obehagligt att de flesta patienter därför avstår från sötsaker.

Så ja ni förstår att man gärna undviker sånt ;)
så att nu e det bara att ta tag i motionen, och jag längtar faktiskt!




morgonstund har guld i mun

Då va det måndag och helgen har rusat förbi, vi har haft en underbar helg, i fredags så va vi i kyrkan med Emils klass, där dom blev dubbade till riddare, sen efter det gick vi hem till oss och så kom några goa vänner över på sällskap och massa glada skratt, trevlig trevligt, även nått glas vin slank ner., på lördagen så va jag in till stan och handlade, hade med mig Casper, Emil, Rasmus, Ida och även två vänner till barnen, det va jätte mysigt att komma i väg me de större barnen.

I gå r så var det fotboll för hela slanten, både Emil och Rasmus hade matcher, så vi fick dela upp oss, jag åkte med Rasmus och Henrik med Emil, sen hämtade jag H och E så att dom kunde komma och se på Rasmus sista matcher me, Emil hade bara en match och Rasmus hade 3 st, så det var en härlig dag i solen och massa fotboll. underbart!

I dag har jag klivit upp tidigt, 05.30 ville Casper upp och äta, och när han somnade om så tyckte jag inte att det var nån ide att gå i säng igen, så här sitter jag nu, med en stor god kopp latte, ska snart in i duschen me innan jag väcker det små söta liven.

Hoppas att det blir en underbar dag för er alla!



lyckliga fredag

Ja underbart med helg!

Min underbara svägerska Lindah kom hit tidigt i morse och lånade Casper, så jag kunde få lite kvalitets tid med Alva och Mio, så vi gick till kyrkis och sen efter det tog vi en prommis och förbi skolan och lekte, nu sussar dom båda två en stund.

Vill tacka alla för era tips om Caspers mage, jag ammar ingenting längre sen ca 2 veckor tillbaka, och han får ju sempers ersättning, men jag ska testa att köpa NAN och se om det hjälper, det verkar ha gjort det för många andra.

I kväll ska vi till kyrkan med Emils klass, dom ska ha riddar dubbning, sen efter det kommer det hit lite goa vänner =)
Kanske man kan få i sig ett glas vitt;)


Ha en underbar kväll

 


Nytt och fint

 Goaste Jennie har gjort en ny design till min blogg, tusen tack till henne!


Jaha i dag händer det inte mycket, blir väl kanske en prommis med barnen, eventuelt förbi lekparken.

Någon som har tips på hur man kan hjälpa en bebis med magknip, förutom, miniform och semperdroppar, domkör jag med redan.
Han sover nästan aldrig, kommer inte till ro riktig.
Alla tips e välkomna!


jaaaa

Jag e aningen utvilad i dag, Casper har sovit jätte bra i natt, han somnade vid 22 och vaknade kl 02 sen sov han till 06.30 i morse!!!

Nu på morgonen har vi varit till bvc och mätt och vägt honom, han växer på som han ska=)


Alva va så söt i morse, hon ville titta på Erik Saade sa hon, så jag satte på hans låt popular på youtoube, så satt hon och lyssnade och sjöng me, sen ropade hon på mig och sa, -Mamma, åhhh va gullig Erik Saade är!

Hiii hi ja det börjas tidigt nu för tiden.





5 veckor

Har den här lilla prinsen blitt i dag :)

<3<3

I dag har barnen varit lediga från skolan, studie dag .
Så även kusinerna från öregrund var lediga så då kom dom hit och grattade Rasmus som fyllt år. Även mamma och lille syster och Tim kom, trevligt som vanligt=)
Kul att träffa båda superfina systrarna och fin mamma på engång.
Jag bjöd på hembakt som vanligt och poppulärt va det:)




Efter att dom åkt hem så tog älsklingen barnen och jag gick och vilade 1,5 timme, sååå skönt, man måste passa på att vila när man kan, eftersom det blir dåligt med det på natten.
Sen va jag mycket piggare.



lite fler timmar tack

Ja det e vad jag skulle behöva!
Fler timmar på ett dygn skulle inte sitta helt fel:)



det är så mycket man skulle vilja göra och hinna med, men det får vackert vänta, nu är all focus på barnen, och det kommer det alltid va i försig, men det blir ju lite mer tid till sig själv när barnen växer. Nu är det mycket tid till lill hjärtat i familjen som har så mycket magknip=(
men jag ska försöka klämma in lite egentid till att träna snart, längtar så efter att träna och komma i form igen, och det är otroligt viktig tror jag att man unnar sig lite tid till sig själv, just för att ladda batterierna, så funkar jag i allafall.
Jag ska baara hitta den tiden nånstans först ;)


heart blogg of the day

blev så  glad i dag när ja´g såg att jag blivit utvald hos trollmorsan, till heart blogg of the day.
Tusen tack!


zombie

Hej på er, ja jag har varit zombie i några dagar nu, lill killen har haft och har jätte ont i magen, så det har varit lite jobbit, har fått ge honom semperdroppar och laktulos nu, så vi får se om det vänder nu och blir bättre. Usch man lider så med han när man ser hur jobbigt han har det med magen =(

I dag har syrran varit här och fikat lite, sen kom Lindah och Jossan och dom kidnappade 4 st av våra barn!! Hon tyckte jag såg ut att behöva lite vila tror jag;)
Så nu e det bara jag och Mio hemma, Emil e med kompisar ute. myyysigt att få rå om Mio själv!!!

Så nu ska jag inte sitta här längre, utan nu ska jag ta min tid med han :)

kraaam

lovely friday

Underbara fredag,  det e kärlek det!

I morse va jag uppe med tuppen eller faktiskt innan tuppen, jag va upp med Casper vid 03.30 och sen somnade han inte om först vid 05.30, och då va det ingen ide att gå och lägga mig, så jag klev in i duschen och sen va det bara att börja koka mannagryns gröt till barnen och sen va det full rulle.
Kl 8.30 kom sotaren hit och sotade, allt såg jätte bra ut. Sen kom syrran och så tog vi en prommenad till kyrkis.

I kväll ska vi på Idas dansuppvisning, det blir kul att få se, sen skulle vi fika med de andra föräldrarna efteråt.

kameran ska få följa me dit så kanske det bjuds på nån bild i kväll =)

kram så länge


nya dojjer

tog mig ut en sväng i dag;)
Mios ena sko e helt spårlöst borta, så jag va tvungen att åka in till stan och köpa ett par nya åt honom, det va skönt att komma ut lite.
Va till skopunkten och sen ikea för lite lunch och sen va vi till coop och passade på att handla lite mat.

Mios dojjer


och Alva lyckades flörta med mig, så hon fick dessa



Ne nu e det mat dags, älskling har grillat, muuuums


skam den som ger sig

Ha ha !! I dag har jag förberett mig ordentligt, jag ville undvika all kaos som vart i går, så jag klev upp kl 05.30 i morse och matade casper, sen somnade han om och jag tog en dusch och fixade i ordning mig, åt frulle och förberedde åt alla barnen, sen runt 9.00 kom syrran hit och vi och småttingarna gick till kyrkis. Och dagen har faktiskt fortsatt flytit på, men jag tror att Mio håller på att bli sjuk, han e snorig och lite lättirreterad, så vi får se.

Inväntar nu älsklingen som e på väg hem från jobbet och handling.

Jo just ja e det nån av er som haft eller har barn som sover på mage? ja jag vet att rekomendationerna e att ligga på rygg, men den här lilla prinsen har strulat med sömnen så otroligt mycket, han vaknar så fort man lägger ner han, men nu i dag så bara testade jag att lägga honom på mage för att se om det gjorde nån skillnad, OCH JA! han sover som en stock, men jag går och tittar om han andas hela tiden, man blir ju lite nojjig. Men jag har hör förut att en del barn bara vill sova på mage.


Mammas famn e bäst


Fast magläge va skönt det me


Kaos i trollmors stuga

mm det e nog bara förnamnet på vad denna dag har bjudit på hittils...
Det började redan i natt, jag och henrik har sprungit upp om varandra hela natten, både Mio och Casper sov jätte oroligt. Henrik tog Mio och jag Casper.
Sen har det fortsatt, Mio och Alva har bara gjort en massa hyss så fort jag vänt ryggen till, och Casper har bara velat äta hela dagen, även fast han fått tillägg me. Nu kl 13.20 så har jag fått honom att va nöjd och han sover nu, hoppas han sussar nån timme i allafall.

Jag har fått vält ner köksstolarna, för annars klättrar Mio upp där och röjer, han har även kommit på att man kan flytta stolarna till köks bänken och där finns det massa kul att riva i. Ja det har sett ut som rena rama djungeln har hemma( ser så ut fortfarande) bara att andas och koppla bort städning för i dag tror jag =)

känner mig lite som en urvriden disktrasa i dag

hoppas ni söta där ute haft en bättre morgon än mig ;)


Tandis

I dag ska vi till tandläkaren, det e Rasmus och Emil som ska dit, Rasmus ska rycka ut en tand och Emil ska laga ett litet hål.
Rasmus skulle få nått lugnande innan, så det e väl tur det ;)
ska in till staden först och hämta Henrik på jobbet så han kan hjälpa mig med småttingarna hos tandis.

Jag ska kolla upp klipptid snart tänkte jag, e så sugen på att klippa mig, det har växt ut mycket nu och tycker att det e svårstyrigt, ja av ska det!

Ne nu e det en liten kille som vill ammas hör jag.
Ha en bra dag!


Välkommen sköna maj

Ja då var det maj månad nu då, det drar sig mot sommar och värme snart, längtar och det e jag nog inte ensam om ;)

I går va vi över till grannarna Thessan och Miqe, dom hade lite fest där, jag och småttingarna var där en stund bara, gick hem runt 21.30 tror jag, va såå trött, och barnen me.
Stora barnen kom hem runt 24.00 och full gubben min kom nog inte först 04.00, så han mår som han förtjänar i dag;) 


Nu ska jag gå och brottas med tvätt högen, sen ut med barnen.




RSS 2.0