sista dagen

På detta år, det har varit ett bra år tycker jag, och tror, och vet att nästa år blir lika bra, om inte bättre =)

Ja nu har vi haft sjukstuga här hemma ett tag me, Mio har ju åkt på öroninflammation och äter pencillin, men mår bra nu, men Alva åkte på feber i förrgår och har haft det ända tills nu,, hon e lite bättre i dag, men då vaknar man till att Ida kräks och ca 5 minuter efter så kräks Rasmus me!! Hoppas det går över fort och att vi andra klarar oss.

nu lär jag ta tag i tvätten ;)



måste bara dela med mig av en super fin kruka jag fick av min mamma på julafton


mellandags shopping

Ja i dag va jag in till stan med syrran och mamma, skönt att få gå och strosa lite utan barn.
Hittade lite, men det blev mest till barnen =)  (som vanligt)  men faktiskt ett par mamma mjukisar till mig själv =)

Jag blev så otroligt sugen på risala malta i dag, och kom på att jag inte ätit det på hela julen!! så i kväll ska jag minsann göra en massa malta!!

lite av shoppingen

 

 

och det första inköpet till bebisen i magen <3

trött

Oj vilken trött mamma jag e i dag.....

Mio har det verkligen jätte jobbigt med öronen nu och e super otålig och gnällig, tycker så synd om han.
Han fick pencillin i går i allafall, så det borde väl vända snart, sen kör vi med smärtstillande var 4 e timme.

Henrik va tvungen att åka i väg och jobba en stund i dag, men han skulle inte bli borta länge, det e så underbart att ha han hemma nu i mellandagarna! I morgon eller onsdag ska jag få åka in till stan själv och kika på mellandags rean, mys!

Nu sussar faktiskt både Mio och Alva en stund så jag ska passa på att fixa lite med städningen så länge =)


love



det var det

Ja då va julen över.. men den va underbar, lite trist att det tar slut så snabbt bara =(

Vi firade julafton här hemma med min mamma pappa, och brorsan, sen senare på kvällen kom syrran och Tobbe och lilla Tim <3
Massa god mat och massa fina klappar, barnen va helt överlyckliga över allt dom fick, Emil va så söt senare på kvällen, han kom till mig och Henrik och frågade om inte vi önskade oss nått speciellt, han tyckte att dom fick så mååånga paket och inte vi, men då sa jag att  det enda vi önskar oss är att ni ska må bra, va nöjda och lyckliga!

Då fick vi till svar att  -Ja vi e verkligen allt det!!!

Då e man nöjd som förälder =)

I går tog vi det lugnt, åkte till Micke och Lindah för en fika, men blev bjudna på mat me =)
Och I dag så ska jag i väg och jobba, 15-21
Henrik e på väg till barnakuten med Mio, han hade skyhög feber i natt och hade feberkramper och verkar ha ont i örat, så han Alva och Mio e på väg in dit nu, och de stora barnen e med Micke och kusinerna och åker skridskor, sen följer dom med dom hem och sover över där, tur att dom finns säger jag bara <3


Ne nu ska jag gå ut och starta bilen och sen dra mig mot jobbe

Har ni haft en bra jul?





GOD JUL


mys kväll så här dan före

Ja i dag bara myser vi och väntar på morgondagen, har gjort knäck och marabou fudge i dag, janssons och gubbröran har henrik gjort, och nu har barnen klätt granen me =)


 

 

 



Emil e lite hängig, som ni kanske ser, han har åkt på en dunder förkylning, stackarn =(

nu ska vi ta och linda in de sista klapparna!

go kväll


LYCKA ÄR...

att vakna och kliva upp och hitta en sån här lapp på bordet från älsklingen



Jule stök

Hoj hoj va jag har fejjat och donat i dag, heeelt slut e jag nu och nu ska jag åka till jobbet!!? hur ska det gå?

Klev upp 07.00 och började redan då att städa och ha mig, i går gjorde jag Christmas Cupcakes och barnen gjorde chockladbollar, så i morse så gjorde jag glasyren till cupcakesen, dom blev jätte bra!
Har även hunnit med att tvätta mängder ( dock syns det inte i korgen ) och rivit av tyget på sofforna, så älsklingen får sätta dit det beiga i kväll.
I morgon lär jag fortsätta med lite julbak, och ev en sväng till thuns blir det nog. =)

nä nu måste jag göra ordning barnen så vi kan åka och möta Henrik

puss


full fart

nu e det full rulle mot julen, mycket att göra hela tiden så jag har inte så mycket tid att sitta vid dator, men så tror jag att det e för dom flesta =)

I dag ska jag och småttingarna in till stan och uträtta det sista i julklapps väg, samt nå fina kläder åt barnen att ha på sig på julafton.

ska försöka hinna skriva lite i kväll.
kram


ny skönhet i garderoben

Japp det flyttade in en skönhet i min garderob i går =) en klänning jag sucktat efter ett tag nu, och i går slog jag till.
den e från lindex, och kommer va perfekt som jul och nyårs outfit


Hade en helda på stan i går, kom hem ca 19.30.  fick nästan alla julklappar gjorda, bara nån kvar nu.
Sen när jag va på väg hem så krockade jag med ett rådjur, väldigt obehagligt måste jag säga, jag va ut och tittade om jag kunde se rådjuret, men såg inget, men jag ringde polisen som i sin tur ringde en jägare som skulle ut och leta. Allt gick bra med mig och bilen, bara ett extra lyse som pajjade.

Nu ska jag ta och börja linda in lite klappar tror jag =)

trevlig helg

alone

I dag  ska jag i väg till jobbet på delegerings möte, och efter det ska jag in till stan och jul handla, sista julklapparna osv.. ALLDELES SJÄLV!  så skönt och mysigt ska det bli. Henrik har tagit ledigt i dag så han blir hemma med barnen.
 Dessutom fick jag en underbar sovmorgon i morse, vaknade ca 10.00, Älskling hade klivit upp och hjälpt barnen till skolan, mmmmm i love my man!!! Det blir en underbar dag för mig själv, sånt behövs emmellanåt.


ha en fin  dag ni me!
puss

Bm besök

Jag ringde till min bm i går och förklarade att jag blir svimfärdig lätt och e enormt trött, och att jag trodde att jag behövde järn tillskott, men dom ville att jag skulle komma in och lämna prover och kolla blodtrycket, så det gjorde jag i dag, och det va som jag trodde, lågt blt och lågt hb, så jag ska pröva med att äta järn tabletter och se om det hjälper, eller om jag måste ha järn dropp senare.

Efter bm besöket så åkte jag och småttingarna till gränby och blev bjudna på lunch av rara mamma!

ne nu ska jag ta och rulla köttbullar.


lusse lelle lusse lelle...

 elva nätter före jul..

herru gud va snabbt tiden går när man e vuxen =)

I dag kommer svärmor och svägerskan hit, dom ska passa barnen när jag åker och jobbar och sen ska dom med på lucia firandet på skolan i kväll, känns jätte tråkigt att jag missar det, men jag har försökt byta pass, men det va omöjligt. =(
ska be Henrik filma så jag kan få se sen i stället =)

I går började jag känna av min ischias !! Brukar få problem med det när jag e gravid, men jag hade hoppats på att få slippa det denna gång, men jag ska börja ut och gå lite me så kan jag förebygga att det blir värre.

Tror även att det e dags att gå till spec mvc och lämna lite blodprover igen, har varit sååå trött på sistonde, och yr när jag reser mig, det e nog säkert bara att jag behöver ta lite extra järn.

ha en bra dag och hoppas ni får se massa söta lucior, tomtar, stjärngossar....osv..osv.. idag

trevlig 3 e advent

Ja det vill jag önska er alla!

I dag blir det e mys dag hemma, lite pyssel och plock, Emil och Rasmus är med en kompis i grusgropen och åker pulka, och Ida e med en kompis och åker skridskor, så här hemma e det bara jag Henrik och två förkylda småttingar, ja och Peter kom nyss oxå på en fika, och så blir han tattuerad,. Jag e riktigt sugen på att gadda mig jag me nu, men jag vet inte vart jag ska börja, och med vilken, jag har 4 stycken nu som  jag har bestämt mig för, och ena armen ska bli till en helsleeve, så projekt finns det =)

Nu ska jag ta och sätta mig och njuta av en kopp kanel kaffe

ha en fin söndag


fredags lyx

MMM nu e vi mätta och belåtna i familjen, vart hämt pizza i dag och jag köpte en sallad från ica.
Jag och tjejerna åkte till thuns en snabbis och köpte lite julklappar och smått och gott, hittade en jätte fin mössa till Mio, och raggisar till honom me. Sen åkte vi till affären och handlade lite fredags mys.

Och jag lyxar till det med ett glas......


näää det e inte rödvin, utan COKA COLA LIGHT!  =)

här posar Mio i sin nya mössa

 


v.22

E vi inne i nu, gu va snabbt tiden går nu tycker jag, men det kan ju va för att man jobbar och har fullt upp hela tiden...
Som det känns just nu så skulle jag kunna jobba ända tills jag ska föda, så vi får se, hoppas i allafall att jag fortsätter må så här bra!

I dag så får barnen se på film och mysa hela dagen, dom e tok förkylda igen, fick sitta uppe med Mio halva natten och små slummra i soffan, för då kunde han sova sittandes i min famn, så när dom myser lite så passar jag på att ta i tu med tvätten och städningen här hemma, funderar på att baka lite matbröd senare.

I KVÄLL E DET IDOL!!!!!
HEJJA JAY!!!


dessa vantar

Ja jag vet inte hur det e hemma hos er men här hemma har vi nått hus troll eller nått som äter upp alla våra vantar och strumpor, speciellt barnens ;)
Så i dag måste jag stanna till på thuns innan jag tar mig till jobbet, så jag får handla upp lite av det!

Känns som om jag går på nått lycko rus just nu, känner mig alldeles sprallig , lycklig och positiv hela tiden, underbar känsla e det i allafall =)



monster?

ja jag har ett monster här hemma, hon är 2,5 år, det kan skiffta rätt fort, ena stunden hur gosig och rar som helst, men andra sekunden så blir hon ett grinigt tjurigt argt monster..... suck, känns som om hon kommer bli den värsta i tonåren.  Hon bråkar redan om vilka kläder hon ska ha på sig, och hon skriker och smäller i dörrar när hon ej får som hon vill, men jag tänker INTE  ge mig, så då blir hon ännu argare. hmmmm, jaja det går väl över kan man ju hoppas.




Kunde inte sagt det bättre själv

Vill gärna länka till ett toppen inlägg

http://tiobarnsmamma.blogg.se/2010/december/varfor.html?_tmp=ae12b4936406c31bd3ce2fd73797218a67936c02


tidiga mornar

Va skönt det är när man kommer upp ur sängen tidigt om mornarna.... ja faktiskt så tycker jag det, men inte när jag väl ligger i sängen och ska ta mig upp, men sen när man kommit i gång med allt, man hinner med så mycket.
Nu väntar en fika date med Sussie, barnen har gått till skolan och småttingarna leker nu, och kollar disney emellanåt.

Här om dagen när jag va in till stan så hittade jag på ett par söta prinsesskronor som bara hoppade ner i min kundvagn och ville följa med hem =)

från citygross 19 kr styck, riktigt fynd




piff

godagens!

känner mig full av energi i dag, glad och pigg =)

Får besök av mamma och syrrorna i dag, så jag bakade en liten socker kaka i morse, och tänkte piffa till den med lite vaniljvisp!
I går när jag va in till stan och handlade så passade jag på att smita in på H&M med, hittade en fin tunika/klänning och ett par mamma strumpbyxor av den tjockare varianten. Så jag tog på mig den outfiten i dag

 

 

hem ljuva hem

åhhh va skönt att va hemma nu!
Nu har jag gjort min långhelg på jobbet, tors fre lör sönd.. direkt efter jobbet åkte jag in till stan och storhandlade mat och handlade lite julklappar, sen direkt efter det ut till lågbol och hämta Rasmus hos kusinerna, där han sovit hela helgen, jissa om det va skönt att komma hem sen. Har nu tagit en dusch med barnen och nu vankas det kvällsfika och sen sängtajm för kidzen, mina ögon lär inte heller va öppna så länge till!

här kommer en mag bild, nu i vecka 21


andra advent

Och jag har lite break på jobbet just nu ;)
slutar om ca en tre kvart, då åker jag direkt in till uppsala och storhandlar mat och lite julklappar, skönt att passa på när man e själv =)

E sugen på att baka nått gott i kväll, vi får se om jag kommer på nått, men annars e det bara att kika in hos goa Mirkas blogg, hon bakar massa gott hela tiden =)

kram på er alla!

Jay

OOOhh my goooood, va bra han e! Han äger enligt mig!




va bara tvungen att dela med mig av det

Nu pyser jag till jobbet,
trevlig lördags kväll på er!


strulig liten gosse

Ja det har vi här hemma just nu, Mio e bökig på nätterna och lite allmänt gnälig, jag vet inte om det kanske e mer tänder på väg, nått e det i allafall.
Sen ska han ju bitas hela tiden, och man ser hur han verkligen vill gnugga, men oooo va ont det gör.
Hoppas det går över snart.
Vi har full fart här nu på morgonen, Mio ville vakna kl 05.30,(gääääsp)  men får man i sig en tallrik gröt och en kopp kaffe så ska det nog gå bra det me ;)

får se om vi tar oss till kyrkis i dag, sen i kväll e det jobb igen.


så olika det kan va

Tack alla som gillade min nya frilla!!! <3
Det kommer ta tid att vänja sig bara, men det känns bra!

I kväll blir det jobb på schemat, jag jobbar tre kvällar och en dag nu i sträck.
Har förberett pannkaks smet nu på morgonen så tänkte jag steka på dom innan jag åker, så då behöver Henrik bara värma på dom, så får dom lite mer tid över för läxor och annat.

Gu va den här graviditeten skilljer sig från dom andra, både på gott och ont, den här gången har jag ju mått jätte dåligt i början, men nu e det ok, och den här graviditeten har jag inte ens nu i vecka 20 gått upp ett enda gram!! Vid de tidigare grav så har jag typ gått upp 10 kg minst vid denna vecka och under en hel grav har jag nog lyckats med 25 kg typ!   Så jag e rätt nöjd med att jag står still i vikt, och bebis verkar ju må bra, sparkar och lever om i magen.

Men allt detta har nog med operationen att göra, nu e jag medveten om vad jag äter och äter RÄTT, sen kan jag ju inte äta som förr så det e ju inte så konstigt.

Idag har dagen börjat med en halv tallrik gröt, och nu till mellanmål blidde det kaffe och frukt.
Alva och Mio e oxå med på ett hörn och äter frukt, dom älskar det, så det går åt MYCKET  frukt här hemma kan jag meddela, även de stora barnen e väldigt duktiga på att äta frukt.

Jaha ne ska jag ta och börja plocka och städa lite här hemma kanske, medans barnen ser på bompa en stund!

ha en fin dag

 Här gravid med Mio 09

 Och här gravid med bebis beräknad 21/4-11

lite skillnad på ansiktet va?




jag vågade rejält!!

mmm det kan man säga, jag va till frissan i går kväll, och mitt hår va så slitet och mådde inte alls bra, så vi tog bort det mesta =)






RSS 2.0