Diabetes typ 1

Usch vad jag hatar den sjukdomen !
Jag lider med Ida så mycket.... Det har nu gått ca1 månad sen hennes diabetes debut, och visst har vi kommit in i det och lärt oss mycket om hur det funkar... Men fy va jobbigt det är, stackarna hon måste va så noga med allt, mat på bestämda tider och sprutor och blodsocker koll hela tiden.
Hon har även börjat bli lite nere tror jag, hon drar sig för att leka med kompisar, vill helst bara vara hemma .. Hon blir låg i sockret rätt ofta nu tycker jag med, hon verkar vara vääldigt känslig när sockret börjar sänka sig, hon blir trött, hängig , tjurig, ledsen, och less när det sker, och det är ju lätt att åtgärda med druvsocker eller nått att äta , men det gör så ont i mig att se henne lida, sen är det sån omställning för henne, hon kan inte just nu i allafall, åka iväg med kompisar , sova över hos nån, vi måste va med henne och finnas till hands fort om det behövs , ja det är en livs lång kronisk sjukdom hon fått och den går ju att leva med , vilket jag är såå tacksam över, MEN det är mycket jobb med den!

Fy bubblan !


Godis

Godis är gott, och casper njuter av sitt påskägg;)


Social

Ja jag börjar bli det igen sakta men säkert, jag är väldigt social i vanliga fall, men under geaviditeterna så blir det nått konstigt , massor med hormoner som rusar i kroppen och jag vill bara vara i fred. Som tur är så har jag vänner som förstår det:)

Nu känns det som om hormonerna börjar gå ur kroppen och jag vill börja umgås med folk igen:-) sköööönt !

Och tränings suget gör sig påminnt mer och mer varje dag, jag vill ha min kropp tillbaka ! Jag ska gå ner ca 15 kg och så vill jag gärna bygga upp lite muskler så jag får en starkare rygg.
Har börjat med lite korta promenader som jag tänkte utveckla till joggning så småningom. Samt ska jag skaffa gym kort. Känns jätte bra att tagit dessa beslut . Ska även sätta godis förbud på mig själv, måste få bort söt suget!

Ja lycka till , till mig själv😃

I dag drar jag med mig Ida och Emil på en rask promenad.


Hej påsk

Långfredagen i dag;) den ska vi spendera med att göra om lite här hemma, Henrik är hos mina föräldrar nu och hämtar massa möbler som vi fått, dom håller på att flytta och ska köpa allt nytt, så då får vi syskon allt fint dom har;)

Ska även ut på en promenad? Och till lekparken med småttingarna tänkte jag.

Casper är helt frälst i Idas skor( och hon har mååånga) han lånar dom så fort han han får möjlighet..


Överraskad

Fick ett paket på posten i dag, det var från gulliga Camilla www.minstorafamilj.se

Hon hade köpt jätte fina kläder till Mirabell!
Tusen tack gumman, jag blev otroligt glad och överraskad😃

Kram på dig!!!


Första

Oh vad härligt det är med sol !!!!
Har faktiskt tagit första vagn promenaden i dag ;-) det blev en kortis till affären och förbi skolan. Så skönt! Nu ska jag öka på promenaderna successiv varje dag.

Har fixat klart med barnens påsk ägg me, så nu ska dom gömmas och hittas på lördag:-)


Full växel

Hmm den här dagen började inte bra!
När vi skulle till dagis så hittar jag inte bil nyckeln😡
Helt spårlöst borta....
Så det va bara att gå. Väl hemma sen så letade jag och letade, jag vände upp och ner på hela huset , och jag började städa , men jag hittade den inte ! Och förfarande är den borta! Jätte skumt .

Igår va Emil och jag in till stan en sväng, han behövde lite nya t-shirts så vi köpte det pluss att han fick en jätte snygg skinn jacka att ha nu till våren .
Lägger upp bilder på jackan , men jag fick stränga order om att ansiktet INTE fick va med på bloggen, hehe... Så det är klart man får acceptera det:-)

I morgon tänkte jag nog ta min första vagn promenad, hoppas solen tittar fram då med!😃


Sista minuten innan

Jag somnar... Den lägger jag på bloggen;)
Är så trött!!

I dag har jag , Mio och Mirabell varit hos syrran, mina föräldrar och äldsta syrran va där me, vi ville ju alla få snusa lite på nyfödingen:) mormor och morfar fick fullt upp med varsin bebis i sin famn.


Att må bra

Det är jätte viktigt , både kroppsligt och psykisk , och jag prioriterar det väldigt högt, och. För att jag ska må så bra så behöver jag träna, har haft riktig abstinens under graviditeten över att inte kunnat träna;)

Nu ska man ju ta det lite lungt ett tag efter förlossning , men snaaaart så😃

Jag är en människa som gillar att träna i grupp, och spinning är min stora favorit, TYVÄRR så finns det inget sånt här i byn😕 närmaste pass blir Uppsala , och det är 4 mil dit:(
Vi får se hur jag gör ... Det finns ett gym i byn här men , ja jag vet inte.


I dag ska vi till stan hela familjen, utom Emil, han ska i väg och testa på parcour träning med ett par vänner.
Sedan är det lördags mys för hela slanten ❤❤

Puss


Det flyter

Ja nu har vi fått in bra rutiner på Ida känns det som, och hon är sjuuukt duktig, hon är helt insatt i detta nu och sköter mycket själv men med våran uppsikt så kart!
Hon frågar om det mesta och undrar om mat osv, håller koll på sitt blod socker värde . Stolt blir man!!!

Ikväll är jag och barnen själva, Henrik har åkt på konsert i Uppsala med Miqe .
Så nu är det lite välling och Bolibompa mys:-)
Hoppas ni har det bra ni med!
❤❤


En liten power nap

Har presis vaknat efter en liten vila, ( sovit i ca 2 timmar). 😃😃

Har lite blogg torka just nu men det blir nog bättre snart;)

Men jag vill gärna presentera min systers nyfödda son Liam❤


Och en bebis till;-) ❤

ja det gör jag, njuter av att vi är hemma allihopa:-) det funkade jätte bra att sova hemma med Ida , vi tog blodsocker vid 23 och ett vid 03 och båda va bra!
Idag har hon varit i skolan och Henrik var med hela dagen, själv va jag hemma med Mirabell , och hon sussade gott typ hela dagen , så jag passade på att sova jag med;) så skönt att kunna börja återhämta sig!

I morgon ska vi in till ackis igen, möte med diabetes teamet igen och så ska vi nog bli utskrivna :-)

Igår blev jag moster igen, moster till nr 7, det va min lilla syster Victoria som födde sitt 2a barn:-) en liten Liam blev det❤❤
Längtar efter att få träffa han!

Hörs !!


Men Åhh ...

Gu så underbart!
Har precis fått grönt ljus från diabetes teamet att vi kan packa ihop och åka hem i dag 😃😃
Vi behöver bara komma hit på lite kontroller med jämna mellan rum. Vi har en date med sköterskan på onsdag och fredag, sen nästa måndag så ska jag komma och ha en genom gång till med dietist .

Det börjar kännas som om man kan det här nu och har lärt sig hur Ida funkar osv .. Man får testa sig fram lite helt enkelt. Men det mesta sitter nu. Frågor kommer det absolut att komma under denna livs resa men det är ju normalt, vi har tur i oturen att vi har bekanta med som har erfarenhet av detta, bl.a. Min syster son som sjunkande in för lite mer än ett år sedan. Ja så det här fixar vi!!
Men rackarns vad jobbigt känslo mässigt det har varit , som tur e så känns det bättre nu. Men både jag Henrik och framför allt Ida , kommer säkert ha våra bakslag...

Ne nu ska vi njuta som hel familj...HEMMA😉


Min stora tjej

Jag är så stolt över Ida , hon har verkligen tagit sim sjukdom med lugn. Hon tar blodsocker och insulin på sig själv ! Duktiga tjejen !

I går kväll testade hon lördags godis , hon fick då välja bort sitt kvälls fika, men det tyckte hon att det va värt ;)
Hon fick ca 15-20 godis bitar och det funkade jätte bra, blodsockret höll sig bra.

Nu har vi käkat frukost och mirabell ammas, så nu ska vi ta en varsin dusch och sen åka o handla o sen hem till familjen några timmar:)

Puss o kram


God morgon

Här har vi sovit gott!
Va upp med mirabell en gång i natt o amma. Sköterskan kom in kl 11 och 03 i natt och tog blodsocker , det va lite svajigt i natt, kl 11 hade hon 2,4 så det va aldeles för lågt, då väckte vi Ida så hon fick fika lite och ta druvsocker . Men sköterskan gav henne för mycket fika och druvsocker så då hamnade det på 10,5 i stället😕
Men nu i morse låg det bra, 6,3😃

Nu ska vi fika lite och sem åker vi hem över dagen, vi ska även på kalas, kusin Elias fyller 14 år🎂

Vi hörs senare;)


Jag är på semester

Hihi ja det känns nästan så;)
Ida har fått byta avdelning pga att det blev så fullt på den tidigare avd. Så nu kan jag va här med Ida och ha med mig mirabelle😃😃

Ida och Henrik har varit hemma idag och varit i skolan , sen har vi ätit god taco middag , sen vid 19 tiden åkte vi till sjukan. Just nu myser vi med kvälls fika och tittar på gladiatorerna.
I morgon bitti åker vi hem igen och har lite permis, vi behöver i stort sett bara sova här nu, sköööönt .

Hoppas ni har en mysig kväll!



Den där naveln ....

Urk vad det stinker om den! Mirabell håller på att tappa navel stumpen och det luktar inte rosor direkt 😐
Men jag tror att den kommer vara borta i morgon bitti .

Gissa om det va mysigt att ha älskling o Ida hemma ett tag i dag! Och i morgon kommer dom igen 😃😃
Ida hade fått en ny blodsocker mätare i går, helt ny på marknaden tydligen, väldigt smidig , allt finns inbyggt i maskinen;)


Ne nu börjar farmen strax, vi hörs!
Kram





Latte

Nu är stora trollen i skolan och små trollen på dagis, Ida och Henrik är oxå på skolan och hälsar på fram till lunch , sen kommer dom hem ett tag , men åker tillbaka till Uas till middagen .

Mirabell sover nu och jag gottar mig med en god latte. Ska snart ta tag i städningen här hemma , ska bara njuta av tystnaden en stund 😃


❤❤

I dag har jag tillbringat hela dagen på akademiska sjukhuset, har myst och fikat med Henrik , Ida och min mamma o Victoria :)

Ida fick komma utanför dörrarna i dag för första gången sen dom blev inlagda, så då hade läkaren ordinerat ett lunch besök på mc donnalds 😃

Sen när mormor och Victoria åkte så hade vi ett möte med dietisten en timme, sen var det dags för mig och mirabell att åka hem och hämta på dagis.
Och i morgon ska Ida ut på utflykt igen, hon ska åka och hälsa på skolan, det längtar hon efter , och på fredag och helgen så får dom vara hemma under dagen och kvällen o sedan åka till Uas och sova , utskrivning blir ev på onsdag nästa vecka 😃😃

https://cdn1.cdnme.se/1514062/6-3/pic_5140bc71ddf2b3695fa28260.jpg" class="image">


SAKNAR!!!

Fy va jag saknar Ida , det är inte dig likt här hemma utan våran sång fågel❤ jag hoppas innerligt att hon och Henrik får komma hem snart. Men det känns inte så....blir nog denna vecka ut me.
I morgon ska jag åka och hälsa på igen i allafall , i dag måste jag hålla mig hemma och fixa lite med ditt och datt.

Nått som jag är väldigt glad över är att amningen funkar jätte bra nu, helt underbart!

Ne nu ska jag försöka hinna med nått:-)

Krami❤


På sjukhuset

Så där ja... Nu är lillskruttan besiktad av barn läkare, allt såg bra ut:-)
Efteråt gick vi över till Ida och hjärtat.
Nu sitter vi på fiket och väntar på syrran och Lucas som ska hälsa på😀

Se u

https://cdn1.cdnme.se/1514062/6-3/pic_513ddb6addf2b3535086c89a.jpg" class="image">


Underbart är kort

Älskling kom hem igår kväll och fick sova hemma med oss😃
Sara va så gullig och erbjöd sig att sova med Ida natten som var.
Underbart att ha han hemma och underbart för honom att få komma hem och träffa barnen!
Men underbar är kort;) den tiden svischade förbi och nu är han tillbaka på sjukan .
Jag börjar sakta men säkert känna mig bättre , börjar hitta kraft igen, så det är positivt!! Fortfarande är jag väldigt trött och har ont i ryggen men , det går åt rätt håll;)

I morgon ska barnen på dagis och skola, och jag och mirabell ska på återbesök på bb, sen ska vi ta en träff med Ida och Henrik så klart, det får bli en date på cafeterian:-) kanske äldsta syrran kommer med.

Ne nu till spisen;-)




Kämpigt

Ja usch va detta är jobbigt , väldigt jobbigt känslo mässigt! Även kroppsligt.
Vi vet fortfarande inte när Ida och Henrik får komma hem, men dom blir kvar på sjukan minst en vecka till.

Små barnen här hemma testar alla mina gränser, och dom bråkar hela tiden, jag har lyckats amma några ggr men så fort jag sätter mig och ska amma så är det nån som hittar på nått, eller klänger på mig och grinar.
Jag har fått ta och ge ersättning som komplement , tyvärr, jag vill gärna amma mer men vad har jag för val lixom?

När jag är ensam så kommer tårarna ... Jag sörjer att vi inte kan va en hel familj just nu, just nu när vi har fått en ny underbar liten bäbis. Jag sörjer för Ida och hennes nu livs långa sjukdom, ah det är mycket nu...
Inte nog med allt så är jag ju nyförlöst och har riktigt jobbiga efter värkar och så har jag ont lite här och var,
Jag har fått jätte bra hjälp ändå av L, och S, dom har hjälpt till med barnen, städat och lagat mat osv. Utan den hjälpen hade jag nog gått under helt, ...

Känner mig även makt lös över att inte kunna vara med hos Ida 😢

Hoppas att detta vänder fort nu och vi får lite mer flyt på livet

Family first❤

Tack för att ni lyssnat på mig gnäll

Kram


Hemgång

Nu har mormor och moster varit här och hälsat på, nu är dom på väg ner till Idas avdelning och ska sitta med henne medans Henrik kör hem mig och mirabell ❤
Ska bli mysigt att komma hem till syskon skaran:)


Älskade barn

Aj aj vad ont det gjorde!! Men nu är du här hos oss❤

15.03 kom hon ut
3450g
47 lång
Hur fin somhelst !!


Nu åker jag in och föder barn!


Nervös , orolig,

Nu har jag och barnen käkat middag , grabbarna är på fotbolls träning.

Nu har jag packat bb väskan, lagt ut baby skyddet i bilen.

Usch jag e nervös nu! Inte för förlossningen (jo, lite) men för tiden efter , Henrik måste ju till Ida sen igen och jag får åka hem själv sen:((
Kommer jag ens kunna amma??
Tror inte jag kommer ha den ron, eller den tiden när jag är själv:(
Känns jätte jobbigt.

Sen tycker jag att det är jobbigt att lämna barnen , men jag vet ju att dom kommer ha det bra med farfar , Lindah och Sara . Men jag har blivit sån löjlig höns mamma på sistone ;)
Åh jag blir galen snart , tänk om all otur vi haft kunde vända snart! Vi behöver verkligen det!...

Hörs sen!


Hos Ida

Nu är jag uppe hos Ida , tog med lite mer kläder och mat till Henrik .

Oj vad mycket det är att ta in just nu, mycket vi ska lära oss, men det kommer gå bra!!

I efter middag så får Ida besök av kusiner och sin kille;) det ser hon fram emot :-)

Det blir liiite mycket nu fram över , förlossnings läkaren ringde mig i morse och dom vill sätta i gång mig i morgon !!! Så kl 8 ska jag va på förlossningen , så jag lämnar barn på dagis först och Emil och Rasmus tar sig till skolan, (Lindah och Sara ser till att dom kommer iväg)
Sen åker jag in, och svärmor sitter med Ida under dagen så Henrik kan va med på förlossningen , sen kommer svärfar ner till oss och tar hand om barnen, ( med hjälp av S och L. Så det känns tryggt. MEN nu för nån timme sen så gick slemproppen.... Och jag har små molande värkar, hoppas inte hon vill ut inatt nu när vi planerat så bra;)

Lindah o Sara va förbi mig i morse på en latte, dom hade med sig fina blommor och pressenter till bebisen:-) stort tack❤

Nu kommer älskling tillbaka från Apoteket , en hel kasse full med nålar, urin stickor, insulin pennor osv.

Ska kika igenom det nu, vi höres senare...

https://cdn1.cdnme.se/1514062/6-3/pic_5135e9e69606ee3cab65989c.jpg">https://cdn3.cdnme.se/1514062/6-3/pic_5135e9e69606ee3cab65989c.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/1514062/6-3/pic_5135eb299606ee3ce6e50936.jpg" class="image">


Vilken dag!!!

Oj vad med känslor det har varit i dag!!
Vi hade en tid på vct med Ida i morse , då vi blivit oroliga för henne , då hon gått ner i vikt, är trött jämt , dricker massor och kissar massor . Så vi tog det besöket innan vi skulle till ackis på bedömning ang min igångsättning .

Ida va fastande när hon fick ta ett blodsocker, och då låg det på 19!! Så det va bara att ta sig till barn akuten.
Fick konstaterat där att det va diabetes, och att hon måste ligga inne i två veckor!!! Jag va uppe på bedömningen när Henrik och Ida va på barn akuten, jag fick beskedet att jag var öppen 2 cm, men att det va fullt på förlossningen, så vi skulle avvakta nån dag, och jag gjorde inget motstånd till det, ville inte föda barn i dag längre;)

Tankarna snurrade och snurrade, vilken tur att vi sökte hjälp , hur hade det annars gått??

Och hur ska det gå nu?? Jag kan ju föda när somhelst 😕
Och jag är själv hemma med alla barn..
Är nu livrädd att det ska starta snart av sig själv , och att jag inte har hjälp:(
Två veckor måste ju Henrik va där med henne...
Jag var tvungen att åka i från sjukan ett tag för att gråta ut för mig själv...försöka få in vad som hänt osv.. Ville inte visa Ida att jag va ledsen och orolig .

Jag åkte hem och packade kläder åt Ida och Henrik , och när Emil o Rasmus kom hem från skolan så ville dom så gärna åka upp och hälsa på Ida , så bi hämtade på dagis och for sedan i väg till sjukan .
Ev så byter jag med Henrik i morgon, så sover jag över där en natt så Henrik kan komma hem lite .

Nu är jag så slut , både fysiskt och psykiskt , så nu ska jag krypa till kojs, alla Trollungar sussar!



Lyckad dag

Ja i dag va ju jag och syrran på loppis och sålde av lite prylar och kläder:) vi båda blev av Med nästan allt, jätte skönt!!!
Kom hem till familjen och då hade älskling städat och gjort god middag , grillat för första gången i år;)

Sen har han förberett mys pys kväll med räkor och massa gott, vi tänkte mysa till det ordentligt i kväll med barnen, det kan ju ev bli ett nytt syskon för dom i morgon ;)
Ska in på bedömningen i morgon bitti , då får vi se.

Ha en trevlig söndags kväll så hörs vi i morgon😃



Härliga helg

I dag så va jag , Emil och Alva till Uppsala , Emil skulle shoppa lite;)
Va även förbi min brorsa och hämtade en tv bänk som vi fått<3

Efter Emils lilla shopping och min mat handling så for vi hem igen , älskling hade lagat go middag , fläskfilé , potatisgratäng och hemma gjord bea sås, hur gott som helst ! Sen åt vi faktiskt jordgubbar med glass till efter rätt!
Va sen över till M och L och såg mello.
Nu sitter jag har själv i soffan , alla andra sussar . Jag har en väldans massa förvärkar just nu, så jag ska testa att ta två Alvedon och lägga mig.
I morgon är det dags att stå och sälja på loppis igen:-)

Natt natt


Lek date

Gu så dåligt jag sov i natt, kramper igen:(
Så trött e man i dag.
Men dagen kändes lättare när fina syster yster kom hit med Tim på fika och lek<3
Både jag och Victoria är ju höggravida, så vi satt mest och jäste;-) skönt det me!
På söndag ska hon och jag stå på Fyris parks loppis igen , ska bli kul!

Nu smyger sig fredags kvällen på, vi väntar in pappan i huset , sen blir det middag och sen är det mys på hög nivå hela kvällen !




RSS 2.0