lite från i går och i dag

just nu sitter jag här vid dator och äter min lunch, jag får nämligen inte plats vid matbordet för barnen har varsinn kompis här som oxå äter.

I går va jag ju in till stan och jag va jätte duktig, jag handlade nästan bara till mig själv, jag köpte två tunikor, ett par leggings en vår jacka, en ring, halsband och örhängen, sen hittade jag på en jätte söt overall till Mio, en lite tynnre fleece overall.



I går kväll så hade vi fullt hus här, syrran och Tobias kom hit och Lennart och Gumpan, vi käkade gott tillsammans och tittade på melodifestivalen, sen gick karlarna ut och badade badtunnan.


I dag blir det en renovering på en tattuering jag har, det ska bli spännande att se hur det blir.

Har velat lite fram och till baks om jag ska skriva ut min vikt här och fylla i varje gång det minskar, men jag har tyckt att det kännts lite jobbigt, men va 17 tänkte jag nu, jag håller ju på att gå ner och kämpar för fullt för att göra nått åt min vikt så jag skriver ut det nu.

Började på 120 kg innan operationen och i morse stod vågen på 106,1!!!!!!  det börjar rasa nu, sååå härligt. målvikten e väl runt 65 tror jag, men vi får se, vart man landar.

-12kg!

Så då va man hemkommen från dagens prommenad, va förbi affären me och handlade tacos grejjer, Emil står och lagar maten nu, lilla gubben min som börjar bli stor.

Vägde mig i dag och jag har nu gått ner 12 kg!!!!!,  "bara" ca 40 kg kvar,  men det kommer jag fixa.

I morgon blir det en tripp till stan för handling och shoppa lite till mig själv. Sen på kvällen kommer älskade lillasyster och hennes Tobias och käkar och senare ska karlarna bada tunnan.

Nej nu kommer det hem 15 kg köttfärs som jag måste packetera och frysa in.


ha det gött

dop på g

godmorgon alla fina!

Vet inte riktigt vad vi ska göra i dag, sista sportlovs dagen e det ju så vi får se om vi hittar på nått.
skulle behöva röjja lite i köket känner jag, göra lite vår där i för väg, men vi får se.
Nån dag ska jag åka in till stan själv och shoppa för mina H&M presentkort, skulle behöva nått fint att ha på mig på dopet, just det jag bokade kyrkan i går så nu ska Mio bli döpt den 13 :e mars.

Nu ska jag nog koka lite gröt och sätta i gång kaffe bryggaren.

ha en FAB   fredag!!

här e lycktorna jag i handlade i går,,




Påminer lite om tävlingen som pågår tilloch med 5 mars


Romantic

I dag har jag Ida och en kompis till henne varit på Thuns, Hennes kompis sov över här i natt och sen ville dom med mig på lite shopping.
Och mina otroligt underbara vänner Morgan och Sussie tog småttingarna så jag kunde gå och kika lite i lugn och ro, VÄLDIGT uppskattat, det e inte ofta man e "småbarns " ledig, har inte heller så mycket behov av det, men i bland e det otroligt skönt att få avlastning.

I allafall så köpte jag två par väggljusstakar i lite romantic stil och en mellan stor ljuslyckta som ska få sin plats snart, måste stuva om lite bara, dom hade fått in massa fint i  inrednings väg och mycket i romantic stil, jag bara älskar det, sen blev det ett par jätte mysiga varma sockor till mina kalla fossingar, och självklart lite smått och gott till barnen, tjejerna fick ett varsitt sett med ögonskugga =)

Ska hem till Charlotte i kväll på middag och hämta Emil som sov kvar där i natt, möter upp hjärtat efter han slutat. Nu ska jag snart gå över till Söta Sussie och ta en kopp kaffe och hämta mina små änglar.

Ja just ja, på väg hem från shoppingen så fick jag ett sms av Henrik, där det stod LOVE YOU
tänk vad ett sånt sms kan göra ens hela dag så fin!!

baka baka liten kaka....

MMMuuma sitter just nu och njuter av mannagrynsgröt, så gott. I dag fick jag sova lite längre, Alva vaknade 07.30, men Mio sov en halvtimme till.
Klev uppp gav Alva välling och satte på Playhouse disney kanalen och sen satte jag i gång och baka en god sockerkaka med vaniljfyllning i! Charlotte med barn kommer hit i dag och hälsar på, så då tänkte jag bjussa på den kakan, och sen snart ska jag ta och rulla lite köttbullar som jag tänkte ha till lunch.

Ja just ja i går kom mitt guldbonus besked från H&M!!!!    Jag fick 1000kr att handla för, wiiiihooo!!
Inte helt fel alls, får se om jag lyckas köpa nått till mig själlv eller om det blir till barnen som vanligt, hihihi


Tävling

Tänkte starta en liten tävling här på min blogg.

TÄVLA HOS TROLLMOR

Tävla om detta armband, det ända du behöver göra e att skriv en kommentar i detta inlägg om att du vill va med och tävla, och sedan länkar du i din blogg till mig om detta inlägg, har du ingen blogg så går det bra att maila mig på [email protected]


Tävlingen pågår till och med den 5 MARS

LYCKA TILL!

Jag fryyyyyyser

ja herre guuud va jag fryser hela tiden, det e fruktansvärt, det e antagligen på grund av viktnedgången som går så snabbt, 11,5 kg nu har jag gått ner.
Känns som om jag inte får upp kropps värmen hur mycket jag än klär på mig, helt sjukt, och det hjälper ju knappast att det e svin kallt ute! Funderar på om jag ska åka till thuns i dag och kolla efter varma myskläder, och en varm pyjamas att sova i.
Ge mig sommar nu!!!!!


Ne ska man ut i kylan och hämta mer ved kanske....



Vad ska ni göra i dag då?

tävla du me

är med i en tävling hos Flerbarnsmamma


mys morgon

god morgon

uppe med tuppen som vanligt, klev upp 05.30 me Mio, sen när han somnade om så stannade jag uppe, Henrik tände en brasa åt oss innan han stack 06.00,  myspys.
Nu e det bara jag och Alva vakna, vi har ätit frukost och myst i soffan och kollat barnprogram. Snart dags att få upp de andra så vi kan komma i väg till syrran nån gång.

I går kollade vi på Beck- I stormens öga   den va jätte bra, älskar beck filmerna.

ne nu ska jag gå och mysa lite till med lillprinsessan
hoppas ni får en fin dag ....

Hemma igen

vi har haft en mysig helg hos Svärfar och bonus svärmor. Vi hade bättre tur med vädret hem så det va skönt.

Henrik och jag har diskuterat mycket om framtiden och massa saker som gjort mig väldigt lycklig, MIN man e så underbar, kan jag bara säga, tur att vi vill samma saker här i livet.

I morgon ska jag mamma och lillsyrran till storsyrran i öregrund, ska klämma lite på hennes mage och säga åt lillprinsen där inne att han får ta och komma ut snart, vi längtar så, jag ska förmodligen va med på förlossningen den här gången me, jag va med när Lucas föddes me och det va en enormt underbar upplevelse


snökaos

Halloj, nu e vi uppe hos svärfar och Lissbeth i Trönö, det va ett jäkla väder när vi åkte, och är fortfarande, snön bara yr överrallt, men sakta och säkert tog vi oss hit.

Jätte mysigt har vi iallafall och blir ompysslade av svärföräldrarna, vi får se va det e för väder i morgon om vi kan ta oss hem då, annars får Henrik va ledig på måndag så åker vi när det lugnat ner sig, men vi får se, vill gärna hem i morgon, jag och barnen ska till syrran i öregrund på måndag, men vi får se.

Nej nu ska jag gå och dricka kaffe, puss och kram så länge!

en dag på stan

Nu e vi hemma igen, vi tog en tripp till uppsala, va till apoteket och tog ut alla mina tabletter, b-12 och kalzium+ D vitamin så nu jäklar ska jag väl bli piggelin.

Va in på lindex och H&M och massor av fint hittade jag, jätte mycket fina vår kollektioner, men än ska jag inte köpa nått, men ack så roligt det ska bli sen när jag kan komma i allt

Alva hittade oxå massa fint, tex ett par solglasögon med nitar på sidorna ( tänker jag köpa sen tror jag, hihii )


 

Vi hade date med mormor och moster victoria, myyys

torsdag morgon

god morron, klev upp 06.00 Alva kände för att gå upp då så det va bara att hopp upp, men faktist så har vi fått sova hela natten så jag känner mig pigg. Resten av barnen sover än.
Tänkte åka in till staden i dag och träffa mamma och syrran, måste till apoteket oxå och ta ut mina B-12 tabletter.

Angående i går och Alva så tror jag att jag har fått tillbaka min Alva i natt från den andra trollmamman, hihihi
Hon åt lite igår och fick en helt annan energi, får hoppas att det fortsätter gå bra nu, jag ska va stenhård med mattider så att det blir ungefär samma tid mellan alla mål, så tillslut ska det väl gå, annars får jag vända mig till bvc

Ne nu ska jag passa på att mysa med skruttan i soffan ett tag inna det e dags att väcka resten av skaran.

ha en fin dag

Efterlysning

Idag har mitt tålamod inte räckt till riktigt. Vi va på kyrkis i morse och där va allt som vanligt, glad Alva hade jag med mig dit men sen gick vi hem och hon somnade, men sen hon vaknade så har hon inte gjort annat än att grina och skrika, matvägrar gör hon me.. då blir det ju värre me då när hon inte har nått i magen, hon har ätit ett ägg i dag, det e  det ända!!!!! Blir gaaaalen på det här, hur får jag henne till att äta som normalt, jag tycker jag gör allt rätt, inget små ätande, och vällingen har vi tagit bort på dagen.

Hon brukar inte va så här tjurig och skrikig, visst dåligt med mat har hon jämt ätit men så här...

Så nu efterlyser jag min Alva, nån annan trollmor måste ha varit här och bytt ut trollungen



kram från en trött mamma........


uppdatering: fick en kommentar från Malena, om vart man kan köpa linnet, tyvärr skrev du ej i din bloggadress så jag svarar här, linnet finns på lindex för 149 kr

samtal med dietisten

min dietist från Aleris ringde nyligen och frågade hur allt gick, allt har gått jätte bra tycker jag, hon tyckte att vikt nedgången va normal ( -9kg) det brukar gå i etapper tydligen, bara för att kroppen ska hänga med, hon tyckte att det va jätte bra att jag tog mig ut på prommenader och när jag känner att jag orkar mer så kunde jag börja träna, det ska bli jätte skönt.
Ska nu börja med mina vitaminer och tillskott, mitt val kvinna, b-12 tabletter, kalcium tabletter och järn vid mens.


sitter och kollar in lie vår mode just nu, åhh va mycket fint det finns  och gissa om jag kom´mer tycka det bli kul att shoppa sen...
         


Ägg mätt.....

trött mamma i dag, Mio e lite förkyld och slemmig i halsen, så han har inte sovit så jätte bra, har fått gått upp med han några ggr och vankat, och Emil e hemma från skolan i dag, han e oxå hostig och har feber.

I går kväll till kvälls mellis så vart jag så sugen på kokt ägg, så jag kokade ägg och åt sakta men säker 2 st ägg, DET skulle jag INTE gjort kan jag säga, för mättnaden kom stax efter jag ätit upp dom, och fyy va illa jag mådde och riktigt proppmätt, det kändes typ som om jag hade ätit julbord två ggr om. Men nu vet jag det, blir bara ett halvt ägg hädanefter.

underbara sol

solen skiner, så jag och små trollen gick ut redan vid 9.00 när stor trollen gick till skolan, Alva ville gå så hon gick en bra bit själv sen fick hon åka vagn och då tog jag i ganska mycket när jag gick, svetten rann och  fötterna glödde, hihi, nerå men det va skönt att få gå i riktigt rask takt, och att jag orkade det va oxå ett framsteg!!, vi gick i en och en halv timme i allafall.

Nu e det lunch på schemat, chilli corn carne, mums!!

bjuder på lite bilder  här
 Alva traskar runt i snön

 Emil myser med Lillebror

 busigaste trollet i familjen

vi bänkar oss

lugn och skön dag har det varit i dag, va in till stan i dag och handlade lite mat och blöjor.
Henrik va hemma och städade, så skönt att komma hem till städat hus, sedan lagade älsklingen tacos och nu e jag proppmätt som vanligt, jag åt lite köttfärs och gräddfil, och lite grönsaker, brödet e det bara att glömma, det blir ju som en deg i min mage och sen e det inte så mycket närings ämmnen i det så nu e det bara att prioritera.

I natt sover Ida över hos en kompis, dom skulle ha pyjamas party!

Här hemma kommer vi självklart sitta bänkade framför melodifestivalen


mat/ välling

härlig att det e fredag igen!!
Va till kyrkis i morse med småttingarna och sen hem och städade lite medan båda två sov.

Vi håller på med lite hård körning med Alva just nu, hon äter så dåligt jämt, och det resulterar i att man tar till vällingen, och det vet hon ju, men nu har hon börjat dricka välling på natten och inatt ville hon ha 2 ggr, och det känns inte allt för kul.
Så i dag började hård körningen, ingen välling under dagen, så tillslut så vill hon nog ha mat när hon blir hungrig ordentligt, det har gått ganska bra i dag, i morse så slickade hon typ bara av smöret på mackan sen ville hon inte ha mer, sen på kyrkis så samma sak där, fast hon smakade lite varma koppen av mig, hemma sen till lunch vägrade hon äta, så hon somnade utan, när hon vaknade så sa hon  Mamma mat!
Då fick jag i henne en halv portion och nu käkar hon faktist youghurt till mellis.
Hoppas att det funkar nu och att hon sen sover ordentligt me.

Igår kom det hem ett paket som jag beställt för ett tag sen, hade faktist glömt bort det, men det va en jätte snygg huvtröja till Emil och en klänning till Alva



fryser

god morgon alla glada!

uppe med tuppen  imorse, Mio vaknade 05 15 och va hungrig så sen när han somnade om så stannade jag uppe, jag frös så fruktansvärt mycket så det va bara att ställa sig i en mega het dusch, nu e jag någolunda varm igen.

Igår kväll va Henrik och Miqe på konsert i uppsala, men jag fick trevligt sällskap av våra underbara grannar Sussie och Morgan!
Henrik kom hem runt 22 tror jag och sen kröp vi i säng och sussade

I dag blir det en lugn dag tror jag, blir väl en prommenad och lekparken kanske, men annars så blir vi hemma, ska ju planera vidare på kommande dopet, måste ringa och boka med.



höres


mjukis har jag blivit

ja jag bara älskar att gå runt här hemma och mysa i mjukis kläder, samt e jag så jäkla frussen hela tiden, men det beror nog på viktnedgången, igår klickade jag hem en ny mjukis dress


 

oj vad jag ska mysa i den, hello kitty märket hade ju inte behövt följa med hihi men skit samma, den såg såå skön ut!



I dag har vi varit på kyrkis och musik leken, vilket alltid e lika mysigt, och nu ska jag nog ta mg en kopp kaffe och njuta kite medans små trollen sussar.......

mys stund

fick en underbart lugn stund i dag när barnen sov middag, fryssen va jag med så jag tände en brasa och värmde en varma koppen..........





här går det undan....

vågen står på -9,5 kg!!!  underbart!! kilona bara rasar av mig, nu slipper man vassen i sommar på stranden,hihi, det ska bli så roligt att kunna köpa kläder som man vill ha sen, inte bara köpa för att det passar i storlek, ska shoppa loss på gina tricot sen, älskar deras kläder, åhh längtar!!!


I går hade jag mina systrar och mamma här på besök, mysigt!!! Störrsta syrran hade med sig massa jätte fina kläder efter Lucas som Mio kan ha nu, han fick en helt ny garderob helt plötsligt.
Ska ju snart bli moster igen, hon ska ha i slutet av mars nångång, åh vi längtar efter den lilla krabaten och barnen får ännu en go kusin!!!

Nu på shemat står att väcka barnen så de kommer i väg till skolan , sen blir det nog en prommenad med småttingarna och sen hem och städa lite tror jag.

Ha en underbart fin dag

dumping

jepp nu har jag haft min första dumping, för er som inte vet va det e:

Vad är dumpning?
Den riktigt definitionen av dumpning är att tarmen tar upp socker för snabbt, kroppen pumpar ut insulin i för hög dos vilket gör att blodsockret sjunker och man blir trött, kallsvettig och får hjärtklappning. Det händer oftast när man ätit för fort så maten passerar ut i tarmen för fort eller ätit för mycket sött. Kan även förekomma om man utför fysisk aktivitet nära en måltid.


Jag åt liite för fort i går kväll tror ja, glömde av mig faktist, och det resulterade i dumping, men det gick över ganska fort, en inte va det behagligt i allafall, så nu ska jag dra ner mer på tempot när jag äter.

I dag tänkte jag börja träna med min crosstrainer lite smått, ska bli skönt att komma i gång, sen så sätter man lite mer fart på vikt nedgången oxå och det gör ju inget, hiihihi
Mer på dagens schema e att gå på ljus party, det ska bli kul, jag ÄLSKAR ljus!!!


Nu ska jag plocka undan frukosten, det blev en hel del i dag, vi har haft 2 extra barn över natten, Rasmus och Ida har haft varsinn kompis här sova över, mysigt!
Först ska jag äta upp min gröt, har i dag gjort musli gröt ( barngröt från 15 månader ) faktist väldigt gott!


ha en underbar dag!



trollungebus

god morgon!

Härliga fredag har vi i dag, så underbart!
barnen håller på att gör sig i ordning för skolan och jag och småttingarna ska til kyrkis i dag, måste även till affären sen och köpa aceton me, Alva hade nämligen massa bus för sig i går kväll, Henrik va ute och skottade och jag bytte blöja på Mio och under den tiden hittade lilla busfröt ett nagellack.....



   

agrafferna borta

jaaa så skönt, i dag va jag till distriktan och tog bort agrafferna, fruktansvärt skönt kan jag tala om.
det känndes knapp när han drog ur dom heller så det va ju skönt, jag trodde det skulle göra jätte ont.

I dag bröt jag flyt måltiderna lite, ska ju gå på flytande kost i en vecka till, men jag tjyv startade lite i dag med mosad kost, jag åt en barnmats burk till lunch, spaggethi med köttbullar i tomatsås, och det va jätte smarrig, gu så jag njöt, jag fick inte i mig hela ens, hihi, men ohhh så gott det va.


Nu e flickorna badade och Mio ska oxå bada snart, killarna e hos kompisar, Henrik ska strax i väg och hämta dom, jag tänkte ta mig en varm dusch först, kl 20.00 e det BIG MEDICINE på tv 4 plus, och 21.00 ska vi se på kniven mot strupen, tycker att han Alexander som leder programmet e så jäkla skön, och han e ju rätt fin att titta på me, hihi

Ha en härlig kväll!!


kyrkis

Har nyligen kommit hem från kyrkis, det va ett tag sen vi va där nu så det va kul, tog en prommenad dit och jäklar va det blåste , höll på att blåsa bort nästan.
Ida e hemma i dag från skolan, hon hade lite ont i halsen i morse och va lite hostig, så hon fick va hemma och mysa med oss i stället.

nu ska jag ta och passa på att softa lite medans trollungarna sover en stund.


jag är me och tävlar om ett armband från Pearls for girls

tävla du me




Himmel och Hav

proppis

sitter här och e just nu proppmätt, har nyss ätit mellanmål, det blev en hemmagjord smootie av bana, äpple och lättmjölk och så hade jag i lite kanel, mmmmm mumma blev det.

I dag har vi inte gjort mycket, vi va ut och gick en sväng och sen stannade vi vid skolan och väntade in stora barnen och två kompisar som skulle med oss hem och leka. Innan vi gick hem från skolan så lekte barnen med Alva i snö högarna, guu så kul hon hade, alla barn på skolan bara flockas kring henne när vi kommer dit, alla vill busa med henne, och Alva bara njuter hehe.

När vi kom hem så fick barnen varm chocklad och bullar och nu leker dom för fullt.

Längtar tills på torsdag , då ska arafferna tas bort från magen, dom kliar rejält nu
   fem st titthål har jag som e i hop "häftade"
snyggt va???



RSS 2.0