Muffins

I dag har jag lyckats göra klart ett stort arbete i svenskan och skickat i väg det me😄

I kväll hade vi lite fredags mys här hemma, eftersom jag ska bort i morgon kväll på sommar fest med jobbet, sp då käkar jag där, så därför åt vi fredags tacosen i kväll i stället😁

Henrik är ute och snickrar på vår nya grind och jag har bakat muffins till alvas födelse dag på måndag, tänkte baka bullar i morgon efter jobbet en snabbis tror jag, om jag hinner😏

Nä nu blir det en dusch och mys och sedan en film med hjärtat 😍


Mobbning

I dag fick jag inte i väg Ida till skolan, hon hade ont i huvudet o magen, sen bröt hon i hop och så fick jag reda på att det var dags igen, en väldigt elak flicka Idas klass är fortfarande på henne och säger elaka saker och får tyvärr med sig andra barn oxå , det här skär självklart i ett mamma hjärta, men jag åkte ner till skolan och tog tag i saken direkt, pratade med Idas fröken nu till en början, men hjälper inte det då.....😡

Ida har varit hemma i dag och vi pyste i väg och shoppade lite:)
Nu ska jag till jobbet😉


Fryser

Så ända in i vassen!!
Är inne i en sån period igen när jag fryser och fryser, ganska jobbigt e det, sover med mjukis byxor och tjock tröja!!
Kanske är på väg ner i vikt igen:-) kan ju vara promenaderna som gör sitt ;-)

Ha en toppen dag


Plugg och städ

Har i dag pluggat svenskan, även öppnat matteboken lite , men jag tror inte jag klarar av den, jag är inte klok när det gäller sånt! HATAR verkligen matten!!!

Just nu står en socker kaka i ugnen , den ska Emil ha med till skolan i kväll , det är Knutby .com dagen i kväll, barnen får visa upp sånt du gjort och sen har dom anordnat fiskedam och lotterier, fika till försäljning , mm mm och alla pengarna som dom får in går till en skola i sri lanka.

Jahapp nu ropar kakan på mig!
Hepp hepp!


Lite sammanfattning

Ja det har varit struligt med blogg.se i dagarna, men nu ska det väl funka.

Vi va på dop i går, lila söta Älva döptes, det var ett jätte fint dop och efter dopet åkte vi, och några familjer till hem till Mirka och Peter för att grilla i hop, super trevligt som vanligt!

tänkte jag sammanfattar med lite bilder...


image description









image description

image description













kanske dyker upp fler bilder i morgon=)

Dop

Nu är vi på väg till torstuna och Älvas dop! Ska bli så mysigt!!

Jag har hållt på med ett inlägg från igår när vi va på gräsö, men blogg.se bara strular, laddar inte upp bilderna , smått irriterande !!!😡
Men jag får fixa det via datorn i kväll.

I går kväll kom fam. Olauson över, trevligt och mysigt som tusan! Blev lite rose vin och annat gott😄

Kärlek till er alla❤❤❤


När katten är borta....

Dansar råttorna på bordet 😁
Ja så tänkte vi igår, det var bara jag, Rasmus , Alva , Mio och casper hemma i går, Emil och Ida sov hos kompisar och mannen i mitt liv han va tvungen att jobba kväll och natt, så när jag kom hem från jobbet i går så drog han till sitt jobb!

Så vi laddade upp för en riktig myskväll, vi beställde pizza, köpte godis , jätte mysigt att rå om några barn i taget i bland!
I dag ska vi ev ut till gräsö och hälsa på mina föräldrar som ligger där med husvagn, tänkte gratta henne en dag för tidigt på morsdag.

I morgon ska vi till torstuna på dop, lilla söta Älva ska döpas, ser verkligen fram emot att träffa Goa vänner, Carola med familj, Eva med familj och så klart mirka med familj!

Nu ska jag hinka kaffe😜


Fynd

Fyndade lite idag på kappahl som hade halva rea priset på barn:-)


Kuliga barn

Jag var tvungen att fota ungarna här om kvällen, dom e så noga med att ha egna sängar och egna rum, men nästan varje kväll när dom har gått och lagt sig och man har nattat dom i sina egna sängar , så senare när man kollar till dom lite så ser det ut så här😃


Date

Jag och casper är på väg till stan för att träffa Mirka och Carola på en trevlig fika;)


Sittandes

I soffan, blir till att sova här i natt, lilla liten har ont i örat, så det känns bättre för han att sitta och sova mot mitt bröst



Öron barn

Det är inte roligt med öron barn, du bubblan säger jag bara! Tycker så synd om Lill prinsen, han har ju ont hela tiden stackarn, och speciellt på nätterna , vi har självklart testat allt! Nässpray, Alvedon , Ipren , ligga högt med huvudet, ligga på mage ! Ja det mesta, han får antibiotika ca 2veckor av 4,

Tycker att det borde gå att skynda på operationen, så han kan få sina rör!

Ska ringa och höra idag!

I dag ska jag även hem till Maria som ska hjälpa mig med matten:-) hoppas hon kan trolla med mig;-) göra underverk kanske, hihi

Ha en bra och skön solig dag!


Lunch

Sitter och får i mig god lunch just nu, det va en pers att lämna på dagis i dag, Alva och Mio var jätte ledsna, dom ville vara hemma, men jag e verkligen tvungen att tok plugga i dag , ligger efter med matten:(
Man känner sig som världens sämsta förälder när det blir så där!!
Men jag vet att dom har kul på dagis när jag åkt!



Rent och snyggt

Ja det är det verkligen i vårt hus nu ! Jag har städat och skurat och tvättat hela dagen, avslutade städningen med att gå ut på en promenad .

Alla barnen e vakna än, hur pigga somhelst, men ska väl försöka få i säng dom nu, iallafall dom små. Dom stora barnen är lediga från skolan i morgon(studiedag) så dom kan va uppe ett tag till, Ida sover över hos sin kusin Hanna och kusin Elias sover över här hos Emil😉

I morgon ska jag plugga för fulla muggar !

Go natt


Softis

I dag blir det en soft dag!
Hade jätte trevligt i går med brudarna!

Tror det blir plugga, städa och en promenad på det i dag, Henrik har tagit med barnen till farmor, så jag är helt själv hemma ;) det ekar nästan, hihi


Soffhäng bild;-)


Disco

Just nu i skrivande stund så är det disco hemma hos oss, Rasmus har fått bjuda hem några vänner på disco kalas, dom e så himla Goa alla ungarna, dansar och har skoj.
Vi har kört dansstopp och limbo, nu har som dans tävling;)

Ida har tagit lite ansvar för musiken så klart:-) vår party pingla!


Oxfile

Ja vi åt oxfile på en onsdag, i går alltså=)

Vi har en granne, en äldre man som nyligen blivit änkling, och Henrik har hjälpt honom med diverse saker, handlat hem tunga grejjer så att han slippe bära själv, och massa annat med som han ej klarat av att göra själv,  så i går ville han tacka oss, så han hade gått till byns resturang och beställt middag åt hela vår familj, oxfile och vitlöks inlindade potatis skivor och sås och grönsaker, vi fick hem ett jätte stort uppläggnings fat med all mat, hur gott som helst var det.

Henrik sa åt han att han inte behövde tacka oss, för klart man ställer upp, tycker vi, men han ville så gärna, gulligt tycker jag!


I går kväll va vi ju och kollade på Emils fotbolls match, det gick jätte bra, dom vann med 3-0!



ne nu blir det till att göra lite nytta.....

trevlig kristihimmels dag;)

På fotboll

Emil har match och jag Mio och Alva är med och tittar;)


lösenordsskyddat


Öroninflammation

Ja nu e det dags igen, Casper har öron inflammation , dom ringde från dagis igår och sa att han tog sig för örat och var hängig, så jag åkte och hämtade han och ringde till vct och dom tyckte att jag skulle åka in till öron på engång, eftersom han har sån tuff öron historia. Jag och Alva åkte in med han när Henrik kom hem.
Kom till läkaren och fick komma om på engång, han skrev ut antibiotika direkt eftersom det hade runnit vätska me.

I dag ska jag ringa och trycka på lite om operation , kanske dom kan skynda på lite nu!?

Annars då? Hur har ni det?

Kram


Lite om man får höra, som storfamilj

det är en tjej som starat en grupp på fb, för oss med många barn och där tog Sophie upp i dag en intressant fråga..

Vad är den vanligaste fördomen ni stöter på (som har med att ni har en stor familj att göra)


Här kommer lite svar



Men ska ni befolka jorden själva eller?

Oj vad mycket barnbidrag ni måste få!

Är det samma pappa till alla?

Är ni med i nån sekt, eller religösa?

Ja, vissa lever ju på skattebetalarna

Men NU får det väl ändå räcka med barn va?

Kan man verkligen hinna med alla bar, och ge dom kärlek och uppmärksamhet?



Ja listan kan göras väldigt lång! GISSA om man e less på e kommentarerna!





men självklar har inte alla fördommar, utan det finns många som kommer fram och säger att dom är avundsjuka, för dom själva ville ha stor familj, endel ger massa beröm över hur fina barnen är och va lugna och mysiga dom e!
så visst man får både ris och ros...
men riset börjar kännas lite uttjatat nu;)

kram på er=)


Blogg walk

Är ute på en powerwalk och tänkte att jag kunde ju blogga samtidigt;)

Rackarns va skönt det är o ut och gå!!!

Dagen har bestått av plugg plugg och plugg, läst svenska i dag, så nu har jag bara massa poeter och poesi och lyrik i skallen:-)

Nä nu måste jag lägga på ett kol känner jag!
Puss och kram


Lycka är.....

Att få två lika dana strumpor ;-)

Vi försov oss rejält i morse så jag hjälpte Alva att klä på sig, och trött som tusan va hon , men när jag satte på henne strumporna så tittade hon på fötterna och sken som en sol och sa: åhh ja!! Jag fick lika strumpor på fötterna!

Hihi ja det e lyx det, i det här huset och säkert i många andra hus så försvinner strumpor hela tiden! Men i dag lyckades vi;-)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1514062/images/2012/pic_202512917.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1514062/images/2012/pic_202512917.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1514062/images/2012/pic_202512917.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1514062/images/2012/pic_202512917.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1514062/images/2012/pic_202513054.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1514062/images/2012/pic_202513137.jpg" class="image">


aktiviteter

Ja men shiiit vilken show det va i går på UKK, dom var så duktiga allihopa, och jag är mäkta imponerad och stolt över Ida, hon är så duktig på att dansa!!!

I dag är det Emils tur, han har fotbolls match i dag, hemma match så det e skönt, och vi ska även stå i kiosken i dag, så jag har bakat kärleks mums nu till försäljning.

Emil är en riktigt fotbolls kille , han sattsar hårt faktist, och det är så kul att se eftersom jag själv va likadan.
Sen har han ju musiken med, han är väldigt musikalisk oxå, och jätte duktig på el gitarr, han har nyligen köpt en ny gura;)







street dance

Är nu på väg till uppsala snart och ska gå på dans uppvisning, Ida och Hope ska visa upp sig me sitt gäng!
det blir jag och Alva som åker in, Henrik stannar hemma me de andra och myser.



Ida


Fusk

På väg till jobbet nu! Hade inte tid att koka ägg så jag fick fuska och ta en hårdbrö skiva, men med massa god keso på;-)

Ha en bra fredag!


rädda barnen

Usch vad upprörd jag är!!!!!

Fick se ett youtube klipp på fejjan i dag, där ett litet barn blir misshandlat av in mamma, ja klarade inte av att se mer än några sekunder, men fyyyy fan, HUR kan man ge sig på ett litet barn, jag förstår inte! Jag skulle så gärna villja träffa en sån människa ,men det lutar nog i att jag hamnar i fängelse efter jag e klar med männsikan, eller faktist så förtjänar dom inte ens att bli kallad människa.
Jag mår så fruktansvärt illa när jag tänker på hur många barn som far illa, finner inga ord om kan förklara hur mycket jag vill hjälpa dom.
Min högsta dröm är och har alltid varit är att kunna hjälpa utsatta barn, vet inte riktigt hur, men jag skulle villja ha ett stort hus, eller öppna nått hem, jour hem eller liknande, och kärleken som jag och min familj har skulle vi dela med oss av. Tänk om man kunde ha dom resurserna att kunna öppna ett sånt hem!! Om man bara kunde göra skillnad och hjälpa ett barn så skulle det vara bra, men jag vill ju hjälpa alla=(

JAG UPPMANAR ALLA ER ATT VÅGA GÖRA  SKILLNAD, OM NI ER NÅTT , MISSTÄNKER NÅTT, OM NÅTT BARN FAR ILLA, I SKOLAN, HEMMET, HOS GRANNEN ELLER VAD SOM HELST, GÖR EN ANMÄLAN, RÄDDA BARNEN HAR EN JÄTTE BRA HEMSIDA SOM MAN KAN FÅ STÖD OCH HJÄLP I SÅNNA HÄR FRÅGOR.
KIKA GÄRNA IN DÄR.


SEN KAN MAN JU ÄNDÅ HJÄLPA TILL PÅ ANNAT VIS OCH DET ÄR ATT SKÄNKA EN SLANT, SOM DÅ HJÄLPER DETTA ARBETE.
DIT KOMMER JAG IALLAFALL SKÄNKA ETT BIDRAG.



Så nu har jag en utmaning till alla er med bloggar, SPRID DETTA VIDARE, det kanske hjälper lite, kanske någon kan hjälpa nån, och då är det väl värt besväret att sprida! SNÄLLA!


INGET BARN SKA BEHÖVA FARA ILLA!


Godmorgon innan tuppen

Tjo ho här har ni en som har varit vaken sen 05.00 casper bökade i vanlig ordning, så då e det bara att sätta sig o soffan så han får sova sittandes i min famn, då ni hoppas vi att han kan få operation snart för rör, så han kan sova på nätterna!!

Ni har han lyckats somna om och jag kunde lägga i från mig honom , så nu blir det kaffe och lite recept och peppande läsning innan det e dags att väcka alla barnen ;)


Vikt

Vägde mig i morse,
76 kg stannade vågen på! Så nu ska fläsket bort!
Heja mig!!!!

PW strax:-)


Här ska rensas

I dag började jag min lchf diet och samtidigt så ska jag rensa kroppen på massa slagg, vi fick i goodiebagen nått som heter Detox, det är en kur på 20 dagar, man späder ut ca 12 ml i en och en halv liter vatten, smakade inte gott kan jag tillägga;)

Detox innehåller extrakt från Björk , kronärtskocka och maskros, som främjar kroppens rensande funktioner och har en välgörande påverkan på matsmältningen. Innehåller även andra örter och grönt te.


God morgon!

Ja jag sitter här i soffan med morgon rocken och kaffe! Ett måste på morgonen!

Måste säga att jag blev mycket chockad i morse när jag klev upp, hörde nått prassel från tjejernas rum, där satt Ida och Hope mitt på golvet och vek kläder, dom ville städa rummet innan alla vaknade så dom hade ställt klockan på halv sju!!! Hihi sötnosarna!


LCHF

Ja nu jäklar får det vara nog!! Har stått stilla i vikt läääänge nu alldeles för länge!
Nu e det dags att göra nått åt saken, har ju ca 10 kg kvar att gå ner och det får gärna sätta fart nu=)

tänkte pröva på LCHF metoden, alltså undvika kolhydrater , och äta mer fet mat?? ( konstigt men sant)


so wish me luck








Vill även grattulera min fina vän Mirka som i går kväll vann priset som årets mammabloggare! STORT GRATTIS TILL DIG!

Stads tripp

Med coolaste killen;)


Akuten

Ja i kväll va jag in till öron akuten med casper, han har haft hög feber i några dagar nu och ont i örat, och javisst var det inflammation i ena örat, hoppas han får operation snart!!!

Tidigare i dag så kom syrran med familj förbi på en kaffe, och henrik har tagit i tu med vedhögen, rasmus emil och Ida har varit jätte duktiga och hjälpt till att stapla in i Boden ;)

Nu får det nog bli sägen för mig, sååå trött!!


Lite foton från i dag
Syster , systerson Tim , och Tobias


Avis

Ja idag är jag avis på er alla som ska på mamma blogg galan, nästa år ska jag gå på dem me;)

Ja igår va jag ju till ögon läkaren och dom kollade trycket bakom ögonen och massa tester, synen är nedsatt , men det skulle gå tillbaka tydligen , jag hade fått ett elakt virus i ögonen, som hade orsakat ärrbildning, men även det skulle gå tillbaka , jag fick ögon droppar som jag ska ha 5 ggr om dagen i en månad, och som va riktigt bra för all sveda och värk försvann:)

Idag ska vi storröja på gården, sen ska vi bara mysa hela dagen och kvällen<3



Här en återblick från förra helgen<3


Ögon

Fy fasiken vad jobbigt jag har det med ögonen, det gör ont, svider och jag klarar inte av ljus, synen är nedsatt.
Men är på väg till läkaren nu....
Hoppas att jag kan få nån hjälp nu för så här kan jag inte ha det!!!


Snart så

Kommer den hem till mig:-)


Järn

Fy rackarns vad trött jag är!! Kan knappt hålla ögonen öppna, tror att det är dags att kolla järn depåerna,.
Snart bär det av till jobbet för ett kvälls pass, men jag drar mig för att köra bil när jag är så här trött, men jag får köra sakta.

Hoppas ni är piggare!


I phone4 s

Jippie!! Har i dag beställt en iphone 4s !! Äntligen! En vit så klart;-)

Idag har vi varit på första inskolnings dagen på dagis för casper, det gick jätte bra, han brydde sig inte om mig alls, men å andra sidan så jobbar världens bästa fröknar där!!! Känner mig helt trygg med dom!

Nu på eftermiddagen så var jag på utvecklings samtal med emil i skolan, gick jätte bra;-)

Nu på kvällen har vi suttit ute på altan och njutit av solen ;)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1514062/images/2012/pic_200926471.jpg" class="image">


lösenordsskyddat


blogg minglet

Ja jag kan tyvärr inte bjuda på så mycket bilder då min värdelösa kamera i min i phone suger, men kika gärna in hos www.minstorafamilj.se så får ni en titt på massa bra bilder=) även hos Eva finns det gobitar http://familjenxl.bloggplatsen.se/


Det var i allafall ett underbart dygn, och hur kul som helst att få lära känna massa nya tjejer! Så kul att få träffa tjejerna bakom bloggarna man läser=)



I morgon är det nya tag igen, vardag igen, Emil Rasmus och Ida börjar skolan igen och Alva och Mio tillbaks på dagis, men även Casper denna gång, han börjar sin inskolning i morgon, ska bli spännande, men jag tror det kommer gå jätte bra, han kommer ha jätte kul.



Hittade på nån bra bild

Jag , Madde, Mirka





















RSS 2.0