morgonstund är guld

God morron!
Mio vaknade kl 05.15 och va hungrig så då klev jag upp men när han somnade om så tyckte jag inte att det va nån ide att gå och lägga mig igen eftersom det snart e dags för skola osv..
tog en varm varm dusch, och passade på att göra en hårinpackning me, nu sitter jag här frammför datorn och äter min gröt ;)

Pratade med syster yster igår kväll me, dom hade kommit hem från bb nu och mådde jätte bra, längtar tills vi ska dit och hälsa på, Sebban fyller ju år snart så jag tar det nog då och så e det ju påsklov efter i dag. Jag är inte nått stort fan till påsken igentligen, tycker inte om att ta fram massa pynt, och sen e påsken så kort me, men jag brukar pynta lite med barnen och det so dom pysslat i hop, och självklart får deom påsk ägg av "påskharen". Mina föräldrar kommer hit nån dag tror att det blir fredag och då äter vi nått gott och barnen får påskägg av dom me=)

nu e det dags att väcka mina trollungar
ha en fin dag

vägning

började morgonen med en kaffe hos Sussie, Petra kom dit med sin lilla lilla bebis, gu hon va såååå liten, hon va 2 veckor gammal, men va mycket mindre än syrrans pojke som föddes igår!
Så söta bebisar , och herre gud va Mio blev stor helt plötsligt.

Nu sussar min "lilla" prinsessa och Mio har nyligen vaknat, barnen har kommit hem från skolan.
När Alva vaknar så blir det till att gå ut en sväng, vi tar affären på en gång samt lekparken en stund.

Vägde mig i morse....

- 19 kg nu!!!!!!!    så skönt, men det e en bit kvar.

ha en fin dag allihopa 

hemkommen från förlossningen..

jaaaaa äntligen har han tittat ut, älskade lilla gossen, min syster ringde vid 11 i dag och sa att slemproppen gått och att värkarna va i gång, Sussie kom över hit och passade barnen tills Henrik kom hem.
Kl 15.20 kom han ut  3920g och 52 lång

Hur underbar som helst, åh vilken underbar upplevelse det va att få vara med och stötta.
Jag klippte navelsträngen me=)=)   STOLT MOSTER


hoppas innerligt att man kommer att få uppleva det där själv igen!!

Veronica, du va otroligt duktig!!

härligt underbar helg

ja den här helgen har varit väldans mysig och lyckade, i går så va vi barnfria, Rasmus ida och Emil va i tierp hos Henriks brorsa, och Mio & Alva va hos mamma och syrran, så på kvällen så va vi på If festen här i byn, det va middag och dans och underhållning, super roligt var det och många trevliga människor, så allt va jätte lyckat, mär festen va slut så följde vi med Sussie och Morgan hem på en "stänkare", sen gick vi nog hem runt halv3 tror jag, och i morse sov vi ut riktigt länge, vi klev ur sängen vid 12.30!!

Nu e barnen hemma igen, det e mysigt att få va barnfri i bland men det e underbart att få ha dom hemma igen.

I morgon ska jag till min kusin som fått barn så då ska det nosas på nyfött

Ne nu ska jag krypa ner brevid den underbara, snygga mannen min, natti natti

mumma lax

mmmm har precis ätit middag, blev ugnsbakad lax spritsad potatismos och bea sås, älsklingen min kan han=)
Grabbarna kom hem nu från innebandyträningen, det va första gången, och dom verkar gilla det.

I morgon ska vi va barnfria!! Vi ska på IF fest med middag och liveband här i knutby, kommer bli riktigt skoj.
Så i morgon ska de stora barnen till sin farbror i tierp och småttingarna ska till Mormor, morfar och moster i storvreta.
Ska även in till uppsala och gå till frissan tänkte jag, får se vad det blir för skoj.


ha en fin kväll

sen kväll

sen kväll, och bara jag vaken, Alva krånglade lite i kväll och vaknade till nyss och hade svårt att somna om så Henrik gick och la sig me henne i våran säng.
Har varit till Fia i kväll och hon hjälpte mig med håret, gjorde lite mera slingor, jag e så grymt impad på henne, för några veckor sen så fick hon en hjärnblödning och svävade mellan liv och död och nu har hon fått flytta hem och hon e ute och går, och snart återställd, STARK KVINNA!!!!

I morgon e det fredag, jihoooo

MYS

sitter just nu och myser med lill prinsen, han e bara för go, han älskar att gosa. Han gillade verkligen leksakerna jag köpte till han i går. Köpte även en ny tulefilt eller gosetrasa från dinglisar, även den vart populär

Ska ta och gå ut på en prommenad med barnen snart, men Alva får sova klart först, nu ska jag ta och få i mig lite lunch, sen kaffe

MAMMAS LILLA HJÄRTA



förälskad

oj va jag har legat på latsidan när det gäller bloggen, men jag har haft lite blogg torka tror jag, sen har vi haft magsjukan här hemma me så tiden har inte riktigt funnits till, nu e alla friska i allafall så barnen ska få gå i skolan i morgon, dom har varit hemma sina 48 timmar nu så det ska väl inte va nå fara nu tycker jag.

I kväll åkte jag in till barnens hus alldeles själv, jag kännde att jag behövde lite egen tid oxå så Henrik sa åt mig att åka i väg till stan en sväng, och då blev det en sväng till barnens hus, Mio fick pressent kort där i dop pressent så jag passade på att handla lite leksaker till honom, sen passade jag på att provköra lite vagnar me, och jag blev totalförälskad i teutunia cosmo, VILL HA!!

snart e det lördag och då e det fest, ska bli jätte kul, och mysigt att få vara helt barnfria, det händer inte ofta kan jag bara säga så vi kommer njuuuuta.

nej nu tror jag det blir sängen, kudden ropar mitt namn....

nordpolen??

jaha vart tog asfalten vägen???? här om dagen så va gatorna framme och Emil va tilloch med ute och cyklade, och i dag ser det ut som nordpolen igen.
I dag ska jag till thuns med mamma och syrran, så jag ska passa på att kolla efter boardman setet där till Ida.

OJOJOj nu måste jag sanera soffan ser jag, Alva "råkade" spilla ut hela välling flaskan...

ha en fin dag


I väntans tider....


Helgen har varit mysig och trevlig, i går va Henrik och Morgan med barnen till fyrishov och det va super lyckat, sen påm kvällen bjöd vi över fam. Karlsson på middag.



Ja jag går lite i väntans tider här, hihi jag väntar på att syster ska få igång värkarna, ska bli så mysigt att få va med på även denna gosses förlossning, så fort min mobil ringer så tror jag att det e syrran som ringer.

Jag har börjat jaga regnkläder till Rasmus och Ida, blasket kommer ju snart så det e lika bra att va förberedd, jag vill ha Didriksons boardmansett, det e JÄTTE bra, men dettar slut överallt hela tiden, men nu har jag lyckats få tag på ett till Rasmus i allafall, så nu ska jag leta runt i butikerna i uppsala efter ett till Ida me.



nu e det dags för kvällsfika och sen läggning av barn.

heeeelg

guu så skönt det e med fredagar, en hel helg framför sig med sina älskade, i dag ska jag och småttingarna till kyrkis och sen efter det så funderar jag på en snabb tripp till staden, skulle behöva lite hårvårdsprodukter, och ev en förpackning med slingor till. Skulle gärna vilja åka till barnens hus me, vi får se om jag orkar, har fått en förkylning igen, men det kanske går över, man känner sig alltid som värst på morgonen.

I kväll ska stora barnen på disco genom skolan och här hemma blir det mys , lets dance och solsidan

Imorgon ska Henrik och Morgan åka med alla barnen till fyrishov, gissa om dom längtar....




en frusen eftermiddag

kaloppsen står på spisen och arbetar sig själv, och jag håller på att frysa i hjäl, måste ut och hämta ved och elda lite tror jag, Ida och Rasmus e på kyrkis och Emil håller på och busar med Alva nu, Mio sover. Va i väg till ica och hämtade ut ett paket som kommit, det va från lindex, massa kläder till barnen så klart ;)
Efter det så gick vi en prommenad, men fy va kallt det va, burrr.

Syster yster kommer hit snart och ska käka hos oss, sen ska hon och jag göra slingor på varanndra.

Håller på att kika runt på massa olika vagnar, vi har j en syskonvagn men skulle va bra med en enkel vagn oxå till Mio, Alva vill nästan bara gå nu förtiden, men det e ju en hel djungel med vagnar så det e ju inte lätt, och beslutsångesten e stooor, jag ska in till barnens hus nån dag och klämma och provköra lite.
Ne nu e det dags att hämta ved.

Fiffi först

hurtig morgon har det varit i dag, jag har hunnit me mycket, tvätta, plocka, badda allas sängar, vikt tvätt, fått i väg barnen till skolan, bada Alva, och snart e det dags för en sväng med dammsugaren.

I går vart det stan för stor handling av mat, hittade även en klänning och ett par örhängen till mig själv, funderare på att ha den på mig den 27 e när vi ska på partaj.

här om dagen fick Alva en gung grej av familjen Karlsson, hon tyckte att den va lite läskig först men Fiffi fick testa först så gick det bättre


 lite hjälp av brorsan så känndes det tryggt

Blond VS Mörk??

Stort grattis till Petra som fick sin söta tös i går, och stort grattis till min kusin som fick in tös i förrgår, nu börja alla ploppa ut, skulle gärna vilja att min syster kunde ploppa ut sin gosse snart me, den 24 e e det bf datum så det kan ju komma närsomhelst.

Har en liten undran, e det nån som vet om man hos frissan kan färga håret blondt från mörkbrunt, eller e det omöjligt?
Jag e ju blond i grunden, men har nu färgat mörkt och har haft det så ett tag, men nu e jag liiite sugen på att bli blond till våren och sommaren.

Ne nu e det dags att sätta fart på änglarna mina så de komer i väg till skolan

ha en underbar dag

massa mys överallt och bebisar på g

I dag har vi bara softat, städat lite grann, och kommit i kapp med tvätten, men annars så har det varit en lugn mysig dag. Vi har haft Henriks bror här sen igår, han har passat på att mysa med sin gudson nu! Emil sover över hos Anton och Mattias och Rasmus har Lukas sover över här, jag och hjärtat ska försöka se en film i kväll, får se vad det blir.

I morgon lägger jag tankarna till Petra som ska få sin bebis äntligen, hon ska bli snittad, ska bli mysigt att få nosa på en nyfödd igen, och sen så går jag ju och väntar på syrran som ska föda vilken dag som helst, jag ska va med på förlossningen ju så åhhh va jag längtar. Och i september/ oktober ska lillsyrran ha bebis me, myyyys massa mys överallt.


här bjussar jag på en härlig bild på Mio i dinosarie dräckten som han fick av Danne och Elenor
hur söt som helst.


gårdagen

dopet i går gick jätte bra, och det va väldigt trevligt, tack alla som kom!

Ida sjöng VÄLKOMMEN HEM  av Sonja Alden,  gissa om vi var stolta över henne, hon va jätte duktig!!!!!

Kvällen fortsatte med melodifestival kväll med Sussie och Morgan och deras grabbar, mysigt.

här kommer lite bilder från i går.


 
 
 

 
 

idag döper vi Mio, älskade barn



Välkommen, välkommen hit till vår jord
För glädjen du skänker oss finns inga ord
Det vackraste barnet som sett våran nord
Välkommen, välkommen hit

Välkommen, välkommen älskade vän
Oändlig var längtan tills du fick ditt hem
Ditt skratt är som solen, och gråten som ett regn
Välkommen, välkommen hem

Det händer ibland att tanken står still
Försök förstå ett under som just nu
Och det händer ibland att det blir som man vill
För ingen så underbar som du

Välkommen, välkommen hit till vår jord
För glädjen du skänker oss finns inga ord
Det vackraste barnet som sett våran nord
Välkommen, välkommen hit




paniken som löste sig

jaha det va den här dagen, men myskvällen återstår.
Va till kyrkis i morse och sen efter det blev det en sväng in till Sussie.
Älsklingen har gjort smörgåstårtorna, jag kände mig aldelles orkeslös så han fixade det, dom blev jätte fina.
Fick ju lite panik tidigare i dag, då Emelie, henriks lillasyrra som ska va gudmor, hade blivit magsjuk, plus att hon skulle göra maräng tårtorna. Men sånt kan hända alla, men vi hade tur att svärmor ställde upp och baka lite nu.

Nu ska det ätas middag och senare e det lets dance och sen solsidan. Sen ska det gosas med gubben min =)=)

dop i morgon

jaaaa i dag e det fredag, vem älskar inte fredagar???

kl är nu 07.00 och det e bara jag och Alva vakna, vi klev upp halv sju, snart dags att väcka "stora" barnen så de kommer i väg till skolan. Jag gjorde ljusa slingor på grabbarna i går kväll,  och klippte dom, de blev jätte bra faktiskt.
I dag ska jag och småttingarna till kyrkis och sen hem och förbereda smörgåstårtorna till i morgon, får nykeln till lokalen i dag me så kanske vi tar och dukar redan i kväll.
Nån gång under dagen tänkte jag hinna med en kaffe med underbara Sussie me =)

Ne nu börjar det jollra i spjälsängen hör jag, bästa att ta upp lillprinsen.

kanske kommer bilder på smörgåstårtor sen.

kram

handling på schemat

gu va trött jag e, lill prinsen gåller på att få tänder tror jag, så han sover inte riktigt som han brukar. Gick och la mig 20.00 i går så det va ju skönt i allafall.

I dag bär det av in till uppsala och handla till smörgåstårtorna jag ska göra till på lördag när Mio ska döpas. Alva ska va hos Sussie när jag och Mio gör stan, ska träffa mamma oxå så det blir nog en fika me =)
Om en timme så ringer en utav kirurgerna som opererade mig, vi ska ha ett uppföljnings samtal.

ne nu tjatar lill skruttan om att gå till Sussie, så vi får ta och göra i ordning oss nu.
hoppas ni får en fin dag

more romance

morgonen avklarad, med frukost och allt va det innebär att pyssla med på morgonen, sen kom Petra och Sussie en snabbis på kaffe, Sussie tog med sig Mio hem en stund så jag kan mysa lite med Alva själv, hon håller nog på att bli sjuk eller nått för hon e inte riktigt som hon ska, nu sover hon i allafall.

I går kväll så drog vi till thuns en sväng och där köpte jag lite till köket, dukar, vas etc..

nu e det lite mer romantic i mitt kök, I LIKE!!!





räkfrossa

soliga solsken e här i dag, va tvungen att ta en prommenad i det fina vädret, va in till Sussie på förmiddan och träffa Petra me, om 8 dagar kommer hennes lilla bebis, myspys, då ska vi nosa och gosa.

Dietisten ringde i dag och hörde hur allt gick, men jag glömde fråga om muntorrheten, jag har blivit jätte torr i munnen de sista dagarna, men jag får höra med min kirurg på torsdag då han ringer.

I går kväll så hade vi lite familje mys och åt räkor, och kex, mumma va det även om jag inte kunde få i mig så mycket. Ingrid va här i går me så då passade vi på att fortsätta lite på min tattuering medans hon passade barnen =), jag börjar bli riktigt nöjd nu, så nu e det dags att börja tänka på nästa steg, hihi.




inspiration......



 


 

 

 

OCH VINNAREN ÄR.........

Linda Ohlsson!!!!!
stort GRATTIS till det fina armbandet!!
Och ett stort tack till er alla andra som va med och tävlade.





Tävlingen avgjordes av en slumtalsgenerator





  




 



när tajta tunikan blev till ett stort nattlinne

Kom nyss hem från kyrkis med småttingarna, nu sover dom som stockar båda två.
Måste berätta hur stolt jag e över min sessa Alva, hon håller på att sluta med blöjan, vi har inte ens försökt utan hon kommer och säger till själv, i allafall när hon vill kissa, sååååå duktig.

Va underbart det e att det e fredag i dag då, massa mys och god mat blir det, blir nått med kassler i dag och i morgon tänkte jag ta fram fläskfile, smarrigt.
Jag testade en tunika i går som jag köpte innan operationen och den satt rätt så tajt nertill då och nu bara hänger den på mig så jag får numera ha den som nattlinne, kanske kan ta en bild sen så får ni se.


ne nu ska jag nog ta och plocka lite och sen få i mig nått att käka.
hörs i kväll när tävlingen avslutas.

påminner....

....om tävlingen som avslutas i morgon 5 mars, den pågår ända till kl 19.00 så ännu finns chansen att vinna

tävlingen hittar du här




insnöad

ja det e väl bara förnamnet. Har varit hemma i dag, va över till Sussie en sväng och fikade med henne och Petra.

Nu Emil och steker pannkakor åt hela familjen, förutom mig, för mig blir det broccolisoppa.
Emil har blivit jätte intresserad av att laga mat så det e väl bara att uppmuntra det.

I går kom det ett paket från H&M, det va en varsinn keps till grabbarna och en tunika till Ida.




präst besök i kväll

Godagens, har precis haft besök av Sussie och Petra, trevligt trevligt!
Nu sover småttingarna och jag ska nog lägga mig en stund i soffan, men har lite svårt för det, vill gärna städa och fixa när dom sover, men jag bör nog ligga ner en stund och hoppas på att förkylningen snart släpper, det har satt sig i ögonen nu me, usch.

Känner mig även lite yr i dag, fick min första mens i natt ( efter Mio ) och man bör äta järntillskott under mens perioden när man har opat sig, så det e väl bara att knapra sånna piller me.

I kväll kommer prästen hit och ska gå igenom dopet, det börja närma sig nu.
Måste nog testa dopklänningen och se om den passar.

I går fick Henrik åka med Mio till barnakuten, Mio fick inhalera tills slemmet släppte och så fick han ordinerat att ta mollipect 3 ggr om dagen, men det va ju lättare sagt än gjort, han gillade det INTE.

saknar detta......




still sick

Jag är med och tävlar hos Hem och Lycka, pröva din lycka du me.



usch fortfarande sjukling e jag, Henrik stannade hemma i dag me och åker nu till barnakuten med Mio, han e jätte slemmig och har feber så vårdcentralen ville att vi skulle åka in.
Min underbara vän Sussie har lånat Alva i dag så jag kan vila ut lite till, TACK!!!

blir ju lite jobbigt med mat när man e sjuk, men jag måste ju få i mog annars svimmar jag nog, men jag har lyckats pilla i mig havregrynsgröt nu i allafall, sen ska jag lägga mig på soffan och vila.

tänkte jag skulle visa lite av vad jag shoppade här om dagen ....

vårjacka H&M 399 kr

tunika H&M 199kr

leggings H&M 99kr



Underbara måndag kväll med Fam. Annorlunda

buurrrr va jag fryser och snorar. har legat hela dagen, henrik kom hem från jobbet och tog barnen så det va skönt.
Nu på kvällen kom grannen Thessan över en snabbis och hon hade stickat en jätte mysig tröja och mössa till Mio, jätte gulligt av henne tycker jag.

Nu har jag fått i mig en hård macka med ägg på så nu e jag mätt och belåten, strax börjar Familjen Annorlunda det missar vi inte här hemma, dom e så härliga.

Hoppas på en bättre natt i natt.
 se u

host snörvel prosit

a så har min natt varit, både ag och Mio e sjuka, så vi två har legat i soffan nästan hela natten och bara små slummrat. Men min älskade man är på väg hem nu och ska ta vab så att ag kan få kurera mig lite och vila. Stora barnen e nu på väg till skolan efter ett skönt sportlov, det märktes på dom att det va lite kämpigt att komma upp i morse, men man kommer snabbt in i rutinerna igen.

Ne nu måste jag inta soffan och mysa med Alva lite, mio har somnat en stund nu.

ha en bra dag



RSS 2.0