Im back

Tog lite semester från bloggen i helgen, men det förstår ni säkert, jag och maken va barnfria, va helt underbart att bara rå om varandra, vi ficki juförsig hämta Mio på fredag kvällen för han verkade sjuk och hänig, feber och så matvägrade han, så jag hämtade honom runt 20.00 och när han kom hem så va han precis som vanligt, han åt och drack, och busade för fullt, lilla skitungen ;)
Så på lördagen så kom Lindah och hämtade honom igen så att vi kunde göra ett nytt försök, det gick jätte bra.
Jag och hjärtat åkte till syrran och Tobbe och fikade lite, sen åkte vi till uppsala och gick runt och strosade lite kikade på barnvagnar osv..  sen tog vi oss till resturang Luccullus och åt gott, och sen avslutade vi stadsbesöket med att storhandla =)

på väg hem så pratade jag med Lindah igen och då var det samma visa med Mio igen, han va jätte tjurig, ingen fick ta i han eller se på han förutom Rasmus, så vi beslöt oss för att hämta han igen, men han somnade tidigt och vi kunde ha myskväll och se på film i allafall.

Summan av kardemumman är att helgen va jätte mysig, skönt att få ladda batterierna lite.

I går när alla barnen kom hem så myste vi allihopa tillsammans.


Ja i kväll ska jag jobba igen efter en 4 dagas ledighet ;)


Jag har glömt att berätta att vi fått en ny familje medlem me :)



wohoooo

Ja jag och älsklingen är barnfria i helgen, barnen är utdelade på 4 olika håll:)    Vi ska inte göra nått speciellt, kanske gå ut och äta, gå på bio, bara myyyyyysa till 110 %  rå om varandra  <3
Barnen har nu varit borta nån timme, men man saknar dom så ändå =)

Men vi ska njuta och ta det lugnt!!!


Zzzzzz

trött trött och åter trött, pratade med dietisten i dag igen och mina drycker kommer om några dagar, så gissa om jag längtar till att få i mig dom och bli piggare.

I morse va vi i väg på kyrkis i allafall, jag trotsade tröttheten;)
Ska snart i väg och jobba, väntar på mannen bara som kommer runt 15.15


här e lite nyinköpt till bebben




fix och don

Phu jag nu sätter jag ig ner ett tag, fick nått ryck på morgonen och började tok  städa, rensade barnens rum, fick i hop en hel sopsäck med kast saker ! Sen flyttade jag över Idas alla saker till ett eget rum, hon och Rasmus har ju delat ett tag nu, för att dom ville men det funkar inte längre, speciellt inte när det e läggdags, då ska det tjafsas och bråkas med varandra, så nu delar vi på dom, punkt slut ;)

Ja jag fick svar på mina blodprover i går, dietisten ringde, jag hade aldeles för lågt upptag av proteiner, så nu måste jag få i mig en protein drink varje dag. Sen var det ju blodvärdet då och det va fortfarande lågt, så jag ska prata med spec mödra vården och se vad vi ska hitta på.

Nu ska jag ta och få i säng barnen för lite vila, sen ska jag jobba i kväll igen =)
se u


Väntar go besök

ja då va denna helgen över med.
Helgerna går alldeles för fort och jag tror inte att jag e ensam om att tycka det.

Jag har varit så fruktansvärt trött i flera dagar nu, har inte haft nån ork i kroppen alls, hoppas jag får svar på mina prover snart. Jag misstänker att dom behöver ge mig järn i dropp i stället eftersom inte tabletterna hjälper.

I morgon är det 1 år sedan jag opererade mig, herreguuud va tiden går fort.
Jag börjar riktigt längta nu efter att få tillbaka min kropp me så att jag kan gå ner mina sista kilon me till sommaren, det ska bli underbart, har ca 10 kg kvar.

Nu sitter jag och väntar på goa Anneli och hennes son Liam som ska komma hit på lekdate i dag, det va ett tag sen vi sågs så det ska bli myyys.

ikväll e det jobba.

puss

klippkortet utnyttjat igen

Ja nu har vi utnyttjat klippkortet på akuten igen ;)
Rasmus ramlade ner från ett träd på skolan i torsdags och bröt armen så klart. =(
Han mår bra nu, lite ont fortfarande, men han får alvedon lite då och då.



I går va jag och småttingarna på kyrkis på morgonen, sen åkte vi in till stan och handlade mat, smet även in på lindex och fyndade massor me kläder åt barnen för halva rea priset, me like!

Idag ska det städas och röjas hemma, sen i kväll ska vi på fest.

ha det så bra i dag!


vårkänslor

Ja jag tror visst att jag börjar få det redan!
Fast tittar man ut så kan man ju inte fatta varför, men men!

Jag e så sugen på att göra det lite vårigt här hemma nu, byta gardiner, dukar, och massa annat!
Kommer nog smygstarta ganska snart =) Nu ska ljuset in i huset ;)
Det kommer självklart vara mycket shabby chic och lantligt romantiskt i hemmet, ilove it!

I kväll ska jag jobba igen, sen är jag ledig 4 kvällar =)
Lördag ska vi på examensfest, Henriks brors fru har pluggat klart till sjuksköterska, och sen får vi se vad restaen av helgen bjussar på.


Gu va jag längtar tills vår lilla bebis kommer ut!!!!!!!!!


V 28

går vi in i nu ( igentligen i morgon)

Nu går du in i graviditetens sista tredjedel. Det är en spännande men också påfrestande tid, såväl psykiskt som fysiskt. En del kvinnor mår utmärkt under denna period, medan andra kan känna sig helt utmattade. Under dessa veckor kan du räkna med en viktuppgång på ca 4,5-5,5 kg, där barnet utgör ca 3-3,5 kg. Livmodern har under den senaste månaden växt ca 4cm och du kan känna ett tryck upp mot bröstkorgen. Detta kan ge en lätt obehagskänsla när de nedersta revbenen spänns ut


Ditt barn är nu ca 25 cm långt från huvud till stjärt och vikten ca 1,2 kg. Det utvecklas och växer mycket snabbt nu. Lungorna är så pass färdigutvecklade att det klarar av att andas luft, men om barnet skulle födas så skulle hon eller han ändå behöva hjälp med andningen. Hos flickor är blygdläppar fortfarande små och täcker inte klitoris men under de sista veckorna växer de samman alltmer. Hos pojkar sjunker testiklarna ned i pungen. Fortsätt att prata med ditt barn för vid det här laget har det vant sig vid din röst. Den här sista tredjedelen av graviditeten kommer barnet framför allt att gå upp i vikt och enligt lag är barnet livsdugligt, vilket gör att det måste registreras om det föds.


I dag har vi varit på kyrkis, första gången sen jul uppehållet, barnen va jätte glada att komma dit igen, sen på vägen hem gick vi till ica och handlade lite till maten i kväll, jag tänkte förbereda den nu eftersom jag jobbar i kväll. Det blir kyckling gryta.

Mio somnade i vagnen hem och sussar fortfarande=)

Ne jag känner nmig lite stressad, måste börja med maten nu och kanske få i mig lite lunch jag me;)

se u

love

Vår goa Mio

Som mamma till denna underbara gosse, kan man inte annat än att va stolt, älskade unge bara bus hela tiden.

Youghurt e gott





Låna brorsans keps e kul!






lite stor kanske





Älsklingen har i dag tagit 2 steg själv utan stöd!!


Temlor

Jaha då va man på gång igen, frukosten e av klara, brasan e tänd, barnen i skolan och Alva sover än, sjusovare där =)  eller nu kom hon upp, fast sjusovare e vad hon e i allafall, kl är nu 10.00

I morgon börjar kyrkis i gen, ska bli skoj, så då får vi kliva upp tidigt .

I går kväll gjord vi semlor till kvällsfika, jag tordes inte riktigt äta en men jag smakade av Alva och första tuggan va jätte god, men efter andra så blev jag riktigt äcklad av grädden.
Men restan av familjen åt och njöt, hihi

I kväll ska jag jobba, hoppas att min skallebank försvinner innan dess bara.

Ha det så bra i dag!




prommenad i halkan

Ja vi har presis kommit hem från en prommenad, gick och mötte barnen vid skolan, och sen gick vi vidare till affären och handlade lite. Fanns många roliga vatten pölar som Alva gillade att hoppa i =)





Ida hittar nått skoj?



Mio myser i vagnen


Och jag fryser



Nu ska barnen få lite mellis och sen blir det läxläsning


Vagn

Ny vecka, härligt!

Har haft en fika date med Sussie på morgonen, trevligt som alltid=)

Usch det har varit mycket nu på sistonde, min kära make har jobbat massor, och det e nätter och kvällar och även dagtid som vanligt ( inte alltid bra att ha ansvar och vara chef )
Och så jobbar jag vissa kvällar och då möts vi typ i dörren och när jag kommer hen så e det typ läggdags.
Så vi har inte haft mycket tid för varandra på sistonde=(
Ska försöka ordna till så att vi kanske kan få barnvakt nån helg så att vi kan hitta på nått bara jag och han!

Har även börjat kika på vagnar, börjar väl bli dags att bestämma sig för en...

det står mellan Urban jungle och baby travel tror jag







vad hände?

ja visste jag inte bättre så skulle jag tro att det flyttade in en tvilling i magen i går, den bara pang bom växte kändes det som, till och med Henrik reagerade och sa , men shiit vilken mage du fått!

Bebisen höll på att böka rätt mycket i magen me så den kanske la sig på nått konstigt sätt.
 

I dag e den lite mindre
 konstigt va?

Barnen leker för fulla muggar just nu, har precis utfodrat dom och en kompis till Ida, Henrik och Mio e ute och grejar, så nu ska jag ta och göra lunch till mig själv, i kväll e det jobb som gäller för min del.



Vill bara skänka en extra stor tanke till en go nät vän Linda Svensson som har det väldans tufft just nu, tänker på er gumman!!!!

Jobbe

Ja just nu sitter jag på jobbet och har rast =)

Fattade inte riktigt imorse när klockan ringde 06.00, tänke att va sjutton ska jag upp nu för, så jag drog ppå mig täcket igen, men insåg ganska snabbt att jag skulle ju jobba,hihi.

I går kväll och inatt hade vi två extra barn hos oss, ett par vänner till oss skulle ha lite mys kväll så då tog vi barnen åt dom så dom kunde vara barnfria, det e så goa ungar så det gör inget att ha extra i bland ;)
Vi hade riktig mys kväll med alla barnen och åt räkor och kex och massa grönsaker med dipp till, barnen myste på för fullt.

Jag slutar jobba om 1, 5 timme, sen åker jag och handlar lite och sen hem till la familija ;)

Ha en underbar lördag och ta hand om varandra!

kärleken

 Ja den e inte lätt, allra helst när man bara e 10 år =(
Emil kom hem från skolan i går och bara grät och grät, han flickvän hade gjort slut, dom har varit tillsammans i flera år, så det e klart att det kändes jätte jobbigt=(
Emil e en väldigt känslig kille me så det underlättade ju inte direkt, jag sa till han att det kommer nya tjejer, men just nu så vill han inte lyssna på det... köpte hem massa glass och chockladsås åt han i går (det sägs att det hjälper =)  )

I dag får han va ledig ( har pratat me fröken om det och hon tyckte det va lika bra hon me ), så vi ska in till stan och mysa lite i dag, så tänker han på annat.


Inviger ett par nya örhängen i dag som jag fyndat på lindex ;)



hoppas ni får en bra dag!


kan man inte vara snäll behöver man inte vara me

Jaha då var det torsdag redan, snart helg igen=)  tyvärr så jobbar jag hela helgen, men lite tid med familjen blir det i allafall och den tiden ska jag verkligen ta vara på och mysa.

Henrik fick åka och jobba i går kväll och kom inte hem först kl 05.00, så han ligger och sover nu, sen ska jag i väg och jobba kl 16.00, ja vi nöter ju inte på varandra i allafall =)

Jag följer några bloggar från familjen annorlunda och har gjort det ett tag nu, tycker dom e riktigt härliga, speciellet Fam. Norrström från märsta, men nu när det har börjat sändas nya avsnitt så sätter skitsnacket igång igen, folk som lämnar riktigt elaka kommentarer till dom, helt sjuk!! förstår mig inte på folk som njuter av att gör andra folk ledsna, och verkligen letar fel på dom. usch jag blir så ledsen när jag ser hur folk beter sig mot andra.


I dag blir det en lugn dag, ska plocka lite och tvätta, och självklart mysa massor me små trollen


Lite trångt kanske?



Godag onsdag

Goddagens
har fått sova rätt bra i natt tycker jag, jag gick och la mig i går när jag kom hem från jobbet, 22.00 sen vaknade Mio bara en gång vid 02 och åt välling sen somnade han om, så jag känner mig rätt pigg nu =)

Det e så skönt att skolan har börjat igen och barnen kliver till och med upp direkt när jag väcker dom på morronen, dom har saknat skolan, så nu börjar rutinerna ta sin plats igen, underbart!

Har i dag haft fika besök av Petra och lilla Tilda, så småttingarna fick leka lite.

Här e Tilda och Alva




Tänkte jag skulle börja kika runt lite på vår och sommar kläder snart, kan ju vara bra och dela upp det lite så det inte blir sååå mycket på en gång, blir en hel del kläder som behövs när man har 5, snart 6 barn =)
Har även kikat lite på kläder till bebisen, , vill gärna ha nått nytt med till BB, men det finns nästan inget i neutrala färger, antingen så e det blått eller rosa och rött, ja jag får väl leta vidare via nätet kanske.

Nu ropar tvätten på mig, den vill hängas tydligen..




Bm besök

Va ju till barnmorskan i går, bebis växer som den ska, så det va ju skönt, men mitt HB värde va ju fortfarande lite dåligt, så nu måste jag öka järn tillskottet så får vi se om det hjälper.

V.26
magmåttet: 25 cm
HB: 114
Hjärtljud: 154
Total viktuppgång sen inskrivning: 1,5 kg


I dag ringde även min dietist från aleris, det har ju snart gått ett år sen jag opererades så det e dags för en uppföljning och lämna lite blodprover igen.
Hon tyckte även att jag skulle försöka äta lite mer än det jag gör, men det e inte så lätt, men jag ska försöka att äta oftare i allafall, som det e nu så äter jag två lagade måltider och 3-4 mellanmål, men hon tyckte att jag skulle försöka få i mig tre lagade måltider om dagen, just för att få i mig mer proteiner, om inte det funkade så tyckte hon att jag skulle börja med närings drycker.


Nä nu ska jag gå och ta mig en makrills macka tror jag, hehe det e bäst att lyda order ;)










pyser till

Uppsala nu, ska till barnmorskan=)
Sen blir det att möta upp söta mamma och ta en lunch date.

Måste bara visa lite nytt till hemmet som jag glömt att visa er




ha en bra dag!


v 26

Oj va fort veckorna går, inte så långt kvar nu =)
Jobbade mitt första pass i går kväll sen annandagen, och sist jag jobbade gick det jätte bra, men i går slog foglossningen till, attans va ont det gjorde, kunde knappt lyfta fötterna när jag gick, då strålade det ut i ryggen och ljumskarna. Så det märks att det har blivit tyngre nu me magen, e oxå konstant trött, kan gå och sova närsomhelst, vi får se hur blodvärdet ser ut i morgon, då vi ska till BM.

 26 veckors gravid mamma


så mycket bättre..

När vi e tillsammans... lallaalalala

Ja i dag har jag mått rätt bra, så vi tog oss en liten familje dag i stan, barnen ville till toy s r us och handla för sina julklappspengar, och vi hade en del ärenden att uträtta me. Blev en sväng till ikea och gränby me:) Lunchen blev på Mc donnalds, så alla e jätte nöjda med dagen, nu ska vi mysa ner oss i soffan och kolla på Lets dance

 Mc donken

 mumms mumms

 Idas nyinköpta Hanna Montana dress

 Även pappan gillade den =)

 Rasmus inhandlade nya spel bla.

 Även Emil hittade några nya spel



Ja en lyckad dag blev det, mysigt att komma i väg allihopa


I morgon kommer mammsen och pappsen hit, och sen på kvällen ska jag jobba.

puss


energisnålt

Nu har jag fått lite vila, sov mellan 15-18, riktigt skönt. Tror att sömn e det bästa för att bli frisk.

När jag klev upp så hade Henrik redan avklarat middagen och plockat undan och gjort jätte fint, thats my man <3
Han e verkligen min klippa i allt!

I kväll sover barnens kusin Elias här, Emil har sovit hos dom nu i två nätter, så nu ska dom sussa här, men dom verkar väldans trötta så sängen blir det nog snart för dom..

Jag fick en lite energi våg över mig tidigare och bakade två kladdkakor och en pepparkaks sockerkaka, så vi fikade med det nu i kväll, väldigt uppskattat fika hos barnen =)





Mio mummsar på han me







Nu tog energin slut igen så nu blir det soffhäng!

Natti

baka

go dagens

fortfarande sjukling, Henrik slutar tidigt i dag så han skulle bara handla mat och sen kommer han snart, då kan jag ta en liten tupplur.

Mios sov kur blir inte riktigt strikt nu, men det e för mycket sjukdom just nu, men faktiskt så tycker jag att det blir bättre hela tiden, han kanske bara behövde ha ett eget rum, för nu vaknar han bara en gång på natten, hoppas det håller i sig.

ska ta och baka med barnen nu, dom ville ha kladdkaka, så det kan ju va gott till fikat.


ok

Ja natten blev rätt så ok faktiskt.
Jag skrev ju igår om att det känndes för bra för att va sant när allt gick så bra, men efter ca en timme så vaknade han och hade bajsat!! typiskt! så jag fick ta upp han och tvätta och byta på han, sen la jag honom igen med samma procedur som tidigare, men den här gången gick det inge bra, han grinade och va jätte ledsen, så jag gick in till honom var 5 minut och sa ramsan och pussade på han, men inget hjälpte, och mitt blödande hjärta brast i tusen bitar så jag tog upp honom och så satte vi oss i soffan och kramades och gosade sen somnade han gott, la sen ner han i hans säng och han sov till 04.30! och då fick han en flaska välling och så somnade han om på en gång och sov till 07.30   så ja jag e rätt nöjd ändå!

Men jag har tyvärr sovit jätte dåligt pga min jäkla förkylning, täppt och ont i halsen, lika med Alva, hon e jätte hängig fortfarande, så jag ringde husläkarmott, imorse och vi fick en tid direkt, vi lämnade hals prov, som visade positivt, så nu e det pencillin som gäller.

Nu ska jag elda på och sen mysa ner mig i soffan med barnen

Läggning kväll nr 1

Jaha här sitter jag  nu och funderar varför det går så bra???, känns lite FÖR  BRA ÄN SÅ LÄNGE.
Vi startade kvällen med att flytta över Mios säng in till Alvas rum så att dom får dela, kanske han kan känna sig trygg med det tänkte vi. Vi lät Mio vara med på det hela, så han såg när sängen flyttades och vi bäddade ordning osv... han lekte och tyckte det va jätte spännande.

kl 21.00 såtog vi alla barnen och borstade tänderna, och bytte om till pyjamas och busade massor, det ska ju vara roligt att gå och lägga sig =) sen satte jag mig med Mio i soffan och gav han e flaska välling och efter den så busade vi en liten stund till, han skrattade så han kiknade, sen gick vi in i rummet och la han i spjälsängen med napp och snutte filt och sjöng en liten ramsa som ska bestå av samma varje nattning..
Byss lull lille palt, leka får du sedan, alla bus barn överallt sover alle redan... go natt min prins
 och det sjöng jag på väg ut ur rummet, allt enligt vad Anna Wahlgren ger råd om.
sen gick jag och plockade med disk och skrammlade lite i köket, så att han skulle höra mig hela tiden, och han låg i sin säng och pratade en stund, och nu SOVER han!!!!  OTROLIGT!  men natten har inte börjat än men den har fått en perfekt start, så håll tummarna för oss nu.


Anna Wahlgren

Urk va trött jag e på sömnlösa nätter, Mio har helt kommit ur balans på nätterna, han vaknar efter ca 2 timmar hela tiden och e jätte pigg och kan va vaken 2 timmar innan han somnar igen, så nu har vi bestämt oss för att göra nått åt det och jag har googlat runt lite på nätet och fastnade för Anna Wahlgrens  sova hela natten kur

tänkter inte följa den slaviskt, men rätt så ändå, hon tycker tex att man ska ta bort nappen, men det kommer inte vi göra. Men vi kommer att följa många av hennes stöttepelare. Detta ska ta 4 nätter tydligen och det kan det va värt om det funkar.
Har läst om väldigt många föräldrar som det funkat toppen för.

Vi har aldrig haft nå problem med dom andra barnen, så det här e helt nytt för oss.

ska bara läsa på ännu mera om detta innan vi bestämmer oss till 110 %


mannens tur

Huuu nu i dag så känner jag mig lite bättre, men då vaknar mannen upp med magsjukan!! Hoppas att detta får ett slut snart.

Mio har kommit in i nån konstig period, han vaknar 3-4  ggr om natten och vill ha välling, tycker inte att man ska behöva det när man e 1 år och 3 månader!? eller?

han har ju varit så duktig och sovit hela nätterna tills nu eller ja kanske en månad tillbaka, kan ju va tänderna, det kan va att det händer mycket i utvecklingen just nu, hoppas i allafall att det släpper snart.

I dag har jag pillat i han nått att äta hela tiden, mastig och bra mat hela tiden, så kanske han klarar sig på  natten.
Har ju blivit mycket välling nu under tiden han varit sjuk, så då va han ju inte alls sugen på mat, men nu kanske vi kan komma tillbaka på banan med maten, han e fortfarande förkyld, men mår mycket bättre!

Vet ni?? I morgon börjar favorit serien på tv igen!! Familjen annorlunda =)  Jihooo!


god fortsättning

 Ja den här nyårsaftonen blev inte riktigt som jag tänkt mig, men så kan det bli när sjukdom sätter in...
skulle ha jobbat i går kväll, men på morgonen när jag vaknade hade jag hög feber och världen värk i hela kroppen, så det va ju inte så roligt att ringa sig sjuk på nyårsafton kvällen, säkert inte lätt att få in nå personal så, men men så blir det i bland =(    hoppas det löste sig i allafall.

Jag låg i sängen hela dagen, varvade mellan den och soffan. Henrik tog barnen och  gjorde god middag och efterrätt, sen gick dom över till grannarna och firade, och senare så blev det tunnbad me.

I dag mår jag liiiite bättre tror jag, hoppas det går över fort nu.
Barnen ska få bada badtunnan i kväll, henrik håller på att elda för fullt nu, även några grann barn ska bada.

Senare i kväll när barnen lagt sig så ska jag och älsklingen se nån film.

hoppas er nyårsafton varit bra!



RSS 2.0