MOM + DAD = ME




det funkar....

Ja äntligen fungerar bloggen, har blivit en blogg fri helg pga uppgraderingar, men nu e jag tillbaka!

Har haft en trevlig helg, i lördags va vi till Micke och lindah med familj och kollade på ESC och i går va det morsdag, blev väck av mina underbara barn och man med sång, pressent och frukost på sängen, UNDERBART!

På dan igår så åkte vi till edsbro och hejjade på Emli när han hade fotbolls match, slutade med förlust, men dom hade roligt i allafall!
Sen vidare till min söta mamma och fira henne.

Henrik va hemma och byggde på lekställningen, den e snart klar, blir jätte fin.

I dag vet jag inte riktigt vad vi ska göra, men det blir nog att ta med ig kaffe ut i solen och gå ut till lekparken.

ne nu ska jag äta frulle innan det e dags att väcka flocken...ha en bra dag

det flyyyter

ja fasen va denna dag har flytit på bra, förresten så tycker jag livet flyter på bra det me!!! HÄRLIGT!
Morgonen började med en fika date med Petra och lilla Tilda, jag fick en väldigt fin komplimang utav P i dag,, tänk va glad man blir för ett par fina snälla ord, det borde vi alla bli bättre på!

Va in till kvantum i dag och stor handlade, och sen träffade jag syrran me. Jag hade bara Mio med mig så det gick riktigt smidigt, Alva va hemma hos Morgan   TUSEN TACK FÖR HJÄLPEN VÄNNEN!!

Sedan va jag förbi skopunkten och där stod det två par ballerina skor som bara bönade och bad om att få följa med mig hem, hehe så klart jag gjorde det =)








nu på kvällen har barnen varit ute och lekt och Henrik har börjat med staketet, jag har varit inne och plockat och fixat massor, till och med så  att tvätthögen nästan e tom!

Nu ska jag sätta mig ner och mysa med trollungarna som e vakna, de små sover.


morrn

lite shopping från i går





I dag så ska jag in till stan igen, måste handla mat, skulle gjort det igår, men som sagt så va en liten Alva inte på sitt bästa humör igår så det blev inget, men i dag har jag fått barn vakt till henne så då kan man handla utan huvudvärk, hehe


stan

Har varit inne i stan i dag, träffade mamma och syrran, söta mamma bjöd på lunch och fika.
Blev lite shopping, kläder till barnen, skulle behövt lite till mig själv oxå men Alva tyckte inte att det va så kul att soppa så det blev en snabbvisit på gränby, men åhh va mycket fint jag så, många fina sommar klänningar, och det e så roligt nu när man KAN ha snygga och mycket mindre kläder, jag får ta en dag för mig själv sen och kolla runt tror jag =)

Emil va med in till stan me, han va hemma från skolan i dag, för han hade lite huvudvärk i morse, men det gick över nu på dagen så i morgon får han gå igen.

Va även in på toys r us och köpte bakugan åt grabbarna, gissa om jag va poppis när jag kom hem ;)


ne nu ska jag ta och börja med maten, lägger upp lite bilder senare i kväll på några av plaggen som inhandlades.

ha det bra så länge

bissing och vägning

Lilla prinsen våran har fått sin första tand!!! Han har hållt på å grejjat med tungan hela dagen och när jag kännde efter så va det en liten vass tandabissing där.

Se så har jag vägt mig i dag, WIIiiiiiihooo, har nu gått ner 30 kg!!!!
Jag är så stolt och lycklig!




bullen

trött trött e jag, vart en trevlig helg, i fredags så åkte hela familjen till hallsta och kollade på Emils fotbolls match, sen efter den så drog jag ut till Lindah och Sara, vi hade en liten vin kväll, väldigt trevligt, blev hämtad kl 05.00 på morgonen, så liiiite sliten va man på lördagen kan jag ju säga.

I går så hade Rasmus kalas för sina kompisar, dom lekte och spelade wii, Henrik ordnade en dans tävling åt dom, jätte roligt hade dom.

I dag blir det en lugn hemma dag, har presis rastat dammsugaren, ska skura snart, men det doftar som om en liten kille behöver ny blöja, så det först =)


här är min lilla bulle i sin fina kanelbulle body från lindex


=)

härlig dag i dag me =)
va till dagiset på förmiddagen och hälsade på, Alva tyckte det va jätte roligt, det kommer gå super bra det där, och hon kommer att få samma fröken som Ida hade, vilket jag verkligen e nöjd me.

efter det så gick vi hem och åt lunch och Alva och Mio sov en stund, sen åkte vi in till stan och hämtade Sussie på jobbet och sedan vidare till skopunkten, där det blev sommar skor till barnen.






Alva målar på dagis



sova får man göra när man blir pensionär

hihihi jo så e det nog..
I natt blev det inte mycket till sömn, Mio fick hög feber efter sprutan och han hade som feber kramper, jätte läskigt var det, så jag satt i soffan med honom halva natten, sen när väl Mio kommit till ro och sommnat så kommer Emil upp och går i sömnen ( två ggr ), och när han kommit i säng igen så vaknar Alva och säger -nälling (välling) hon som inte har ätit välling på natten på länge  nu,

klart att allt ska ske på en gång, hihi, vi får hoppas på att nästa natt blir lugn som det brukar va.



bvc

nu känner jag mig lite piggare , några koppar kaffe senare =)
Har hunnit med ganska mycket i dag, städat, tvättat massor, hängt tvätt, dammsugit, möblerat om Rasmus rum, prommenerat, sen till bvc för vaccination av Mio, samt kolla upp hans knöl i bakhuvudet, det va ingen fara med knölen, det ser ut så nu bara och sen rätar det ut sig med åldern tydligen, skönt.

Barnen har kompisar här nu, jag skickade i väg dom på en liten picknick nyss, sen ska jag steka pannkakor åt hela bunten tänkte jag.

I morgon ska jag och småttingarna till dagiset som Alva ska börja på i höst, dom har öppet hus i morgon, så det kan va lite kul att komma dit och hälsa på.

ne nu e det dags för lite mellis!

trött mössa

fyy va trött jag e!!!! Sov skit dåligt i natt, bara vred och vände på mig.

Va ju till bvc i går, och sköterskan trodde inte att knölen va nån fara, men jag fick en tid till läkaren i dag kl 14.00 så får hon titta me.

I morse va jag till skolsköterskan med Ida, bara en rutin undersöknin, vikt längd osv.... allt va bara bra.
Nu ska jag passa på att hinna med nått här hemma innan vi ska i väg igen.

se u

sommar och sol och en liten knöl

oj vilken härlig dag, sommar sommar!!
Vi har varit ute hela eftermiddagen i dag, barnen springer runt i shorts och t-shirt och klänningar, helt underbart!

I morgon ska jag med småttingarna till bvc, måste kolla upp en knöl som Mio har i bakhuvudet, har faktist inte tänkt på den men nu e det fler som har påpekat den, så nu börjar man nästan bli lite orolig, lika  bra att kolla upp den.

uppdaterar om det i morgon...
ha en fin kväll!!



 

härliga helg e slut

så var helgen slut, men härlig har den varit!
I går hade vi grill kväll här hemma med fam Olausson och fam. karlsson, väldigt trevligt var det, det får vi göra om snart!!!

Idag va vi iväg till Mina päron, Syrran och Tobias kom dom me, sen blev vi bjudna på middag där me.
Vilket underbart väder det har varit i helgen då, rena rama sommaren


Just ja nya vagnen kom i fredag me, jag e jätte nöjd, kan lägga ut bild på den i morgon!
Nu ska jag strax krypa ner i kojjan, natti natti

Välkomen fredag


fick sova rätt länge i dag, Mio vaknade kl 8.00, sen kom Alva upp me, dom andra sover fortfarande, kl är 09.45! och Mio har nu somnat om oxå.

Dennna dagen kommer bjuda på handling, städning lek och massa mys, får se om jag kan få i väg Henrik med barnen en stund så kan jag tok röjja här hemma, det e som skönast att få städa när man e helt ensam hemma tycker jag.

I morgon ska vi ha lite grill kväll här hemma med Familjen Karlsson och fam. Olausson, så lite handling och så måste jag hinna med i dag.


Jag hoppas hoppas att Mios nya vagn kommer i dag =)

just dance!

har kommit hem från en trevlig kväll hemma hos Micke och Lindah, vi grillade och drack lite bira och vin och snacka massa skit, hehe.
Spelade llite wii me, dansspel, det hette Just dance, det va skit roligt, så ett sånt måste vi införskaffa oss genast.

Barnen lekte för fullt så nu när vi kom hem så va det bara att lägga dom i sängarna så sov dom direkt.

I morgon blir det en städ dag här hemma tror jag, det behövs kan jag ju säga.

Tidigare i dag så va vi på avslutning med barntimmarna, barnen sjöng och sen var det underhållning av en clown, samt lotterier, fika, fisdamm osv ....



ne nu börjar vinet ge mig lite skalle bank så det e bäst man intar sängen n... natti natti

lovely weather!

åhh vilken härlig dag det är i dag, , började dagen med att ta en prommenad med Petra och barnen till bvc för vägning, det va ett tag sen nu. Alva va uppe i 13 kg nu och Mio 8350gr.
Efter det blidde det ica där Petra bjöd Alva på glass, och sen gick vi till skolan så Alva fick leka av sig, när vi kommer dit och barnen e ute på rast så kommer alla tjejer i  f -klassen ,ettan och 3 (Idas, rasmus och emils klasser ) dom kommer direkt och leker med Alva, hon blir som en prinsessa när hon kommer dit, alla vill pyssla om henne och gunga med henne osv..... och lillskruttan hon njuter och har det bra.

Har ställt henne på kö till dagis nu faktiskt, tror hon behöver komma i väg lite och leka med barn i sin ålder, hon ska börja till hösten och gå måndag, tisdag onsdag, mellan 9-14, kommer bli jätte roligt för henne!

hoppas hoppas vagnen kommer snart, kanske imorgon om vi har tur!

Happy

har presis klickat hem en vagn till Mio! Tänkte ha kvar syskon vagnen oxå, men ska även köpa en ståbräda som Alva kan stå på när vi tar den här vagnen, hon vill ju för det mesta bara gå nu så, då kan det va skönt med en enkelvagn.






I dag har jag min älskade make hemma, han e sjukling i dag, jätte förkyld e han, och alla vet ju hur karlar e när dom e förylda, jätte ynkliga och kan knappt  lyfta ett finger, hihii,  så i dag får jag pyssla om han ordentligt, lilla sötnosen min. Få pyssla om han RIKTIGT ordentligt kom jag på innan jag berättar att jag köpt en vagn hihii........

kvalitets tid

det har jag och Rasmus fått i dag, vi åkte in till stan och toysrus, Rasmus fick massa pengar när han fyllde år så nu kände han för att spendera dom.
Han köpte bakugans för hela slanten, han e helt galen i dom.
Efter staden så åkte vi tuill Micke och Lindah och hämtade Ida som sovit där i natt och lekt för fullt med Hanna (sin kusin)
Sen hem och käkade lite och senare kom familjen Karlsson över på kaffe, har bestämt med Sussie nu att vi ska ta en tripp till ullared i sommar, helt barnfria och karl fria, heheeh, ska bli riktigt kul!!!

ne nu ska jag ta och krypa i säng tror jag, trött som bara den...

 Jag och Rasmus på väg till stan

stora tjejan

ser ut att bli en fin dag i dag, solen skiner!
Jag klev upp med barnen  kl 07.30, Henrik får sova lite i dag tänkte jag, han börjar känna sig krasslig. Har bara haft Ida, Alva och Mio hemma i natt, grabbarna har sovit hos vänner.

Alva e så rolig just nu, hon bubblar på som tusan, vilket hon gjort länge men nu pratar hon långa meningar och e helt otrolig. Folk som träffar henne tror att hon är ca 3 år i stället för snart 2 år.
Hon har blivit lite kaxig me, när hon inte får som hon vill så säger hon till mig -
Jag pratar inte dej!
här om dagen när vi va på kyrkis så vart hon lite frustrerad på en kompis till henne ( Fabian) Alva ropade på honom flera ggr men han ignorerade henne, tillslut så gick hon fram till honom och stirrade på hen och la huvudet på sne och sa -Saban (fabian) jag pratar ju dej   hihi så söta.
Och när hon gör eller gjort nå bus så tittar hon på oss och säger, -
HEEEEEEEEJ - och i bland heeeej älkling jag älkar dej  och alltid med ett stort leende på läpparna!

stor har hon blivit våran skrutta!

I morse så ville hon ha Mio i knät i soffan, när han låg där så höll hon på att busa lite med han och killade honom, sen sa hon till honom -
Mio va loligt (roligt) vi har

torka??

nån mer än  jag som märker att jag har lite bloggtorka just nu ;)

I dag har vi varit  barntimmarna på morgonen, sen har vi bara varit hemma, e inne i en otroligt trött period just nu, hoppas det går över snart, annars får jag nog ta och prova att käka lite järn tillskott.

I går gjorde jag en makeover totalt, jag va till frissan och klippte mig, ganska kort, blev otroligt nöjd!!







I kväll har barnen varit på maskerad disco, genom skolan, riktigt fina blev dom, hihihii

 lite rockigt och lite spökigt blev det =)


ne nu ska jag sätta mig och mysa med familjen

sol och shopping

solen skiner och humöret på topp.
Ja det e ju underbart väder ute i dag. I morse så åkte jag med Petra och Sussie till thuns, Alva fick vara hemma med Morgan och Mio fick följa me. Sen hem och dammsög och skurade golven, och sen blev det en eftermiddags kaffe hos S. <3

Snart kommer Lindah med familj över hit och fikar lite, trevligt trevlig!
Senare blir det nog en rask prommenad för min del.


Här kommer lite utav min shopping i dag.......
 två bodys till Mio

 

 
 värmeljus hållare, prinsesskronor.



såååå sugen....

så sugen på att säga till en viss person vad jag tycker om denne.... så sugen på att sätta personen på plats, ta ner denne på jorden... så trött på vissa som vänder kappan efter vinden...
en vacker dag rinner väl bägaren över, och då kan jag nog inte hålla tyst, men tills dess så e jag väl snäll som jag e och försöker bita i hop.

Visst e det lite roligt att det finns folk som vet mer om ens liv än vad man själv gör =)

Så strunt i det nu, va bara tvungen att skriva av mig lite.

Jag och älsklingen min diskuterade massor om framtiden i går, och jag ser verkligen fram emot den, vi kom fram till många roliga planer.

kul kul

segt var det här,

ja jag har inte bloggat så flitigt, men så blir det i bland.
I går va vi på 70 års fest, min kusin fyllde 20 och min  in gifta morbror hade fyllt 50 år, det va en trevlig kväll, alltid kul att träffa lite släktingar.

I dag e vi bjudna på middag hos familjen Karlsson, trevligt trevligt!

tänkte nu slänga in lite bilder på min nya frilla, har blivit rätt blond nu, men har kvar det svarta underhåret.


   





RSS 2.0