välkomen lördag

härliga lördags morgon är här!

Henrik sussar ännu, han och Miqe satt hemma hos honom i går kväll natt och lyssnade på gamla vinylskivor =)  jag tror han kom hem kl 05 typ, så jag tror han får sova ett tag till =)

Nu ska jag ta och lägga om Emils fot, ha trampade på en spik i går, så lär ju även ringa och höra om han ska ha nån stelkramps spruta.

vi hörs

ångest!!

städar och fixar dag, Henrik har åkt till sin bror och hjälper han med nån ställning, han tog me sig Alva. Grabbarna e hos kompisar och Mio sover middag.
Så jag har passat på att städa massa nu, har dammsugning och skurning kvar nu, men det får vänta till Mio vaknar.
Regnet det öser ner så det blir en inne dag.

I morgon funderar jag på att åka med de stora barnen till fyrishov och bada lite, barnen har tjatat länge om det nu så det e lika bra att ta tag i det nu =)

Har lite ngest faktiskt, Henrik börjar jobba på måndag, VART  tog semestern vägen??? fyra veckor har bara svischat förbi..
sen på tisdag ska jag börja skola in Alva på dagis, spännande och se hur det går, men det blir nog kanon =)


ne nu väntar tvätten på mig, kul va?


trollungen som ska börja dagis!




lite sammanfattning av operation och efter op

ja för er som inte vet så gjorde jag en gastric by pass operation den 25 januari 2010, jag hade stått i kö för att göra det via landstinget, men jag pallade inte att vänta ett år som dom sa att jag skulle få vänta, så jag och Henrik tog det beslutet att jag skulle göra det privat, och betala själv, hittade en suverän klinik i stockholm, aleris övervikts klinik, UNDERBARA människor som arbetar där. Fick otroligt bra vård och bemötande. Jag betalade
110 000 kr för operationen, och då ingår det uppföljning i två år.

25 januari
Svärmor och barnens faster sover hos oss för att passa barnen, jag och Henrik kliver upp innan tuppen, jag duschar med sån där hygien tvål, som man måste ha innan en op. Jag ska ju va fastande me så vi åker i väg mot stockholm, JAG ÄR SÅÅÅÅ NERVÖS NU!
väl framme så tar Anna  (chefs sköterskan ) emot mig, hon ger mig ett rum där jag kan installera mig, jag får även ett par super sexiga stödstrumpor att ha på mig. =)
kl är ca 08.00 och det är dags för mig att komma upp på operation, kirurgen möter upp och tar en vikt, 116 kg står den på då, jag har alltså gått ner 4 kg med pulver dieten !

Sen får jag säga hejdå till älsklingen min, och upp på operations bordet direkt, blir sövd och vaknar upp efter 2 timmars operation, minns att jag såg kirurgerna Gunnar och Stig framför mig, och dom frågade om allt va bra, men jag va så jäkla trött, så ja sa jag sen somnade jag om en stund, och jag minns hur dom flinade lite åt mig =)

fick sen komma till rummet mitt som jag delade med en annan tjej som opades efter mig, hade tur att få en underbart trevlig rumskompis!

Fick morfin lite då och då för smärtan, och det hjälpte riktigt bra ;)
Första dygnet fick vi bara i oss dropp och bara badda munnen med vatten, andra dagen kom dom in med saft och sen buljong, OCH GISSA OM  DET VA UNDERBART GOTT!
men oj va sakta man fick i sig allt, men gött!
jag va kvar på sjukhuset från måndag till torsdag, på torsdag morgon kom Henrik och små barnen + Faster emelie och hämtade mig, såååå skönt att komma hem!

Nu började min resa, jag skulle äta flytande kost i 3 veckor, sen fick jag gå över till passerad kost och sen mosad och tillsist vanlig mat.

Jag tyckte att det funkade jätte bra , men jag va bra less på passerat och mosat så jag tjuv startade lite med att börja äta vanlig mat.

kilorna började rasa direkt, kunde va 3-4 kg i veckan, i början, nu ett halvår senare så har jag gått ner 36 kg totalt, och nu e viktminskningen liite lugnare, ca 1 kg i veckan nu. Jag har ca 15 kg kvar att losa nu.

Jag äter 6 ggr om dagen, och får i mig ca 1 dl varje mål.
Sockerberoendet e helt borta, och jag mår som en prinsessa!
kan nu köpa kläder i stl, M!!!!

Har regelbunden kontakt med kliniken och underbara dietisten Lena!

Jag ångrar inte en sekund att jag gick igenom operationen.

om det e nån som undrar nått så kommentera gärna och fråga.


lite före bilder
 


och efter bilder

 




 





sanna ord minsann


morrn

gääääsp gäääsp, uppe med tuppen i morse,sov väldigt dåligt i natt me, så nu e man lite sleeeeten.

I går så va jag in till stan och storhandlade, det va lite tomt i hyllorna här hemma nu när man varit borta ett tag, men nu e det på fyllt.
Va även in på lindex en snabbis och där hittade jag så klart lite fynd =) både till mig och barnen.


På kvällen kom syrran och Tobbe hit och käkade mat, och stannade en hela kvällen me, sen kom även grannen Thessan över på ett glas rött, trevligt trevligt.

ne nu lär jag hoppa in i duschen så jag vaknar till!

puss.........

hem ljuva hem

ja nu e vi hemma igen! Det blev en vecka i trönö. Mysigt hade vi, och grabbarna e nöjda med sin fiske resa, men det va dåligt med fisk bara. I går kom dom hem till oss och då stannade vi, och fam.Blom kvar och så grillade vi och hade det trevligt.

Nu när vi har kommit hem så e tvättmaskinen i full gång och vi har skurat och städat lite me, skönt att ha det gjort nu, så nu ska vi bara mysa och ha det underbart i kväll, barnen badar just nu, sen ska vi nog se en film.

Ja just ja, Mio har börjat åla fram nu, det går hur fort som helst med honom nu, han säger  mamma, pappa och ava (alva)  så söt våran prins!!!!

rapport =)

heeeej, jo jag lever =)
vi e kvar i trönö, hos svärfar och extra svärmor, Henrik, svärfar och pojkarna åkte tidigt i går på sin fiske resa, Lindah och Micke + barnen kom hit i går kväll, vi hade en mysig kväll och drack vin, och pratade ända fram till 03 på natten, så man e lite seg i dag.
Micke och Elias åkte efter de andra i dag.

I dag har vi bara softat, i morgon ska vi ner till söderhamn och shoppa lite tänkte vi! KUL KUL =)
har ännu inte bestämt om jag och barnen åker hem tidigare eller om vi väntar på Henrik och barnen som kommer på lördag, vi får se, jag e ju lite hemma kär jag ;)

ne nu ska jag ta och hjälpa till med middagen här, vi hörs snart!

rockband?

go kväller

I dag har vi packat och donat, vi drar till svärfar och extra svärmor i morgon, får se hur längre vi blir borta, ska bli skönt att komma i väg lite, Henrik, pojkarna och farfar drar i väg några dar och fiskar oxå, men jag och småttingarna blir då kvar med Lisbeth, Lindah och hennes barn, ska bli riktigt mysigt!
Men innan gör vi ett stopp i öregrund och går på syrrans minstings dop <3  Ida ska sjunga i kyrka då så hon övar för fullt just nu =)
Hon ska sjunga samma låt hon sjöng till Mio på hans dop,  Välkommen hem med Sonja Alden




Här om dagen så hörde jag hur det lät massa från garaget, gick ut och kollade och hittade barnen spelandes och sjungandes, hihi så här såg det ut

 Emil på trummor

 Rasmus på trummor me
 Ida sjungandes så klart
 Alva va med på ett litet hör hon me =)


Ja man tar vad man haver, hihi, och man har nästan aldrig tråkigt när man har många barn, och lika så för barnen, dom har hela tiden nån att leka med.

lite vin

ja det blev lite vin i kväll med grannen, trevligt.

Har ju varit till läkaren i dag och kollat mina blåsor i munnen, och det va herpesblåsor vilket kunde va riktigt besvärligt sa läkaren, men jag fick tabletter mot det och även en bedövande medicin som jag skulle dricka innan måltid, den va inte god kan jag ju bara säga.
Hade så ont i dag så jag tog mig nån klunk wiskey och gurglade och spottade ut ( gillar inte  wiskey ) men jäklar vad det sved, med efter ett tag blev munnen rätt bedövad, hehe.

nu ska jag inte sängen tror jag, jag ska ner till vårdcentralen i morgon bitti och lämna blodprover, det e ju 6 månader sen operationen nu så då e det dags att kolla lite värden.

Btw, så har jag nu gått ner36 kg!!!!!   STOLT? JA DET KAN MAN JU SÄGA!



privatatankar








ger bara ut denna lösen till somliga, då jag vill ha kontroll över vilka som läser från mina tankar som e lite mer privata, maila eller lämna en kommentar om du vill ha lösen

semester njutare

 
 



hot hot

jag i natt var det riktigt varmt verkligen!!

I går fick jag äntligen komma till tandläkaren i allafall, skönt att  slippa smärtan nu!!
Men jag tror jag håller på att bli sjuk nu, hängig och ont i halsen, men har tagit en ipren nu så får vi se om det försvinner.

I går möblerade vi om lite härhemma, grabbarna ville börja dela rum, så då fick dom ta Idas rum som e lite större och Ida fick ta det rummet Alva hade, sen fick Alva ett eget rum och hon sov där i natt för första gången, hon kom över nån gång i natt och stod vid min sida och viskade, -Mamma, nelling (välling)  sen hoppade hon upp mellan oss och somnade om efter vällingen!

Så nu för tillfället har vi ett rum ÖVER!!
Får va som ett gäst rum så länge.

Vi tog även bort ena sidan av spjälsängen, så att hon nu kan kliva ioch ur själv.

 

Lillskruttan är så glad och stolt över sitt nya EGNA  rum!


I dag ska vi ta oss in till stan en sväng, måste köpa myrdosor och lite annat, sen ska vi förbi toys r us en sväng me.
Ha en underbar dag!

ont ont

helgen har varit jätte bra, jätte trevlig kväll i parken med älsklingen och goda vänner!
Hämtade hem barnen i går, och sen åkte vi till Micke och Lindah och grillade, men jag va inte på topp riktigt, jag har såååå otroligt ont i en tand, så jag måste ringa tandläkaren i morgon, har till och med haft feber i dag och börjar känna av halsen. Men jag pillar i mig ipren så länge så kan jag hoppas på att man får en tid i morgon.


här kommer en bild på mig och Zekes som spelade i parken i fredags



party

det nästan ekar här hemma nu.... barnen har åkt så det e jätte tomt här hemma.
Jag och älsklingen ska ner till parken i kväll, ska bli jätte mysigt att va själva utan barn.

syrran och tobbe, Sussie, Morgan, och några till kommer hit i kväll oxå, kojigt skojigt =)

I morgon ska vi hämta barnen sen ska vi i väg och grilla hos Micke och Lindah, så helgen e bokad kan man säga.
Nä nu ska jag nog hoppa in i duschen och göra mig i ordning lite.


Ha en bra kväll

soft dag

ja då va  man ensamn med tre barn hemma, Henrik åkte me de andra tidigt, till grönan, dom kommer ha jätte roligt, och här hemma ska vi bara mysa, Hanna ( barnens kusin) kommer hit i dag så dom lär ju leka för fullt, sen ska vi väl bara softa, bada poolen kanske=)

Läääängtar tills fredag, då kommer vi va barnfria! vi tänkte gå till parken tillsammans, och innan så blir det umgås med massa vänner här hemma.

Ne nu ska jag sätta på kaffe, Sussie e på väg över på en kopp

ha en bra dag




och....    glöm inte att ta hand om er

massa roligt på g

härligt väder i dag. ... lite mellan väder att andas i.
Har i dag varit till jobbet och träffat chefen och gjort upp mina planer för jobb, jag ska börja jobba i början av november, fast jag går ner till halvtid, så slipper vi sätta in Mio på dagis så tidigt, jag tänkte att han ska få va hemma till han e ett och ett halvt år  åtminstonde, men vi får se vad som händer och sker =)
Känns i allafall jätte roligt att jag ska börja jobba lite igen, det va ju ett tag sen, har gått hemma sen jag va gravid i vecka 20 med Alva.

I går kom barnens kusin Fabian hit, han blir kvar till i morgon, mysigt att rå om han lite me, Henrik drar tll grönan med grabbarna i morgon, gissa om dom längtar, sen till hösten så åker farmor med tjej gänget dit, hon gör så varje år, tar alla kusinerna i omgångar, och i morgon e det grabbarna, så Henrik följer med som hjälp, det e ju några barn att hålla koll på ;)

Danne va här i dag och meckade lite med vår bil, men dom kom fram till att det behövdes nya bromsbelägg, så det e bara att beställa ett par sånna då, sen va syrran hit en sväng innan hon åkte och jobbade, hon har fått en riktigt rund och go mage nu, åhhh vad jag längtar tills lilla prinsen tittar ut. <3

underbara semester

ja va skönt det e med gubben hemma!

I dag va vi in till stan och henriks jobb och lämnade firma bilen, så att de andra kan använda den när Henrik e borta. Passade på att åka till Toys r us me så Ida fick handla för sina födelse dags pengar, sen blev det barnenshus, och sen citygross me och handlade mat, sen hem och barnen flög i poolen. Helt sjukt varmt e det ute, man blir så slö, jag gick tilloch med och vilade efter maten i dag, hur skönt som helst, nu försöker jag komma i gång lite med en stoooor mugg kaffe, sen kanske man ska ta sig ett semester firar glas vin ;)

tänkte bjussa på lite bilder me

 trött Mio när vi va på Nickis
 Ida i sin snövit dress och peruk som hon fick av oss när hon fyllde år
Alva ville prova idas High school musical dress , aningen stor =)
 gosiga Isac, min systers minsting
 Vårt busigaste bus troll

härliga tider

åhhhh va skönt , jag har sovit ut riktigt ordentligt, klev upp vid 10.00.

nu har mannen min semester, helt underbart att ha han hemma nu i 4 veckor =)
En sak till som e helt underbar e att jag klev upp på vågen i morse och den visade  


helt sjuk underbart, obeskrivlig känsla, och jag mår så bra!


Tack till alla som kom igår och grattade Ida, hon e jätte nöjd med pressenterna.
I dag kommer det även mer besök så hon får fira 2 dagar i rad =)

ha en fabulous dag!

våran älskling, IDA 7 år i dag!!!






Åhhh va stor du har blivit, mammas och pappas älskling!
Vi älskar dig hur mycket som helst!!!!!!

GRATTIS HJÄRTAT VÅRAT


snaaaaaart så...

klev upp med tuppen i dag, as trött fortfarande, men det va bara att kliva upp med lille man :)

I går va en tuff dag, Alva va så gnällig och tjurig, och jag va as trött så det va ingen bra kombination, antagligen va det värmen som spökade, det blir ju extra jobbigt då.
Får hoppas att denna dag blir lite bättre, för både Alva och mig!

Snaaaart e det semester för Henrik!!! ska bli sååå underbart att umgås och bara njuta hela familjen i fyra veckor.
Vi har ju lite att fixa med här hemma under semestern, lekstugan ska målas och fixas till, och lekställningen som Henrik byggt ska målas och göras klart, och sen grinden på baksidan till staketet me, men det fixar vi,
ne nu ska jag sätta barnen i arbete =), dom ska baka negerbollar!  hoppas det blir några kvar till i morgon bara, hihi!









RSS 2.0