Valborgsgrillning

Burrr va kallt det e i dag, solen skiner men kalla vindar.

Har presis haft mina föräldrar och min syster med familj här på kalas, dom firade Rasmus i dag, han fick jätte fina paket!! Mormor hade även med sig en stooor godis påse, så barnen har lördags godis så det räcker :)

Grillning står på schemat i kväll, sen får vi se.

tänkte bjuda på lite bilder som när tagna nu i dagarna


nyblivna 9 åringen




Mio hjälper pappa att mecka bil




Mio njuter av solen i vagnen på promenad




lite små tjurig Alva;)





Lilla underbara Casper




Mio och Alva i sandlådan



Emil och Ida, Emil gick motvilligt med på att fotas;)



Prinsessan Ida




Ha en underbar valborg alla läsare=)


HEEEEEJ

Det va ett tag sen nu;)
har haft strul med internett samt att jag har haft det liiite körigt i ett par dagar nu:)  Henrik började jobba i onsdags, så det blev en liten omställning att va själv med 6 barn, men det går bättre och bättre, man vänjer sig snabbt.

I går fyllde Rasmus 9 år!! vi i familjen firade honom i går men resten firar honom i morgon.
Han va jätte glad över sina presenter av oss, han fick bla en cykel, en BMX.

Jag e sååå sugen på att börja träna, men man ska väl inte göra det så tätt efter förlossningen, men hur länge behöver man vänta, nån som vet? e sugen på spinning bl.a
Btw så har jag nästan gått ner alla gravkilon, har 2 kg kvar sen väger jag lika som när jag skrev in mig på mvc, och jag har absolut inte gjort nått för att få bort dom, men snart ska jag ta tag i restrerande ca 10 kg som ska bort, ska börja lite lätt med prommenader i allafall till en början.

Jaha nej ska man ta tag i alla måsten nu medans båda småprinsarna  äntligen sover en stund.

See U

städar och donar

phu, sätter mig ner nu för en liten paus...
har städat huset, så nu e det så fint så, ska ta och baka lite snart me tänkte jag.

Älsklingen har hållt på med altanen i dag me, det börjar likna nått nu, blir riktigt fint, i dag har han oljat in den, så nu e det bara en sida som ska få ett räcke/staket och sen e det lite fix med växter och lite piff kvar=)
Nästa progekt efter altanen blir att fixa till lekstugan, ja det finna att göra hela tiden när man har hus, tur att jag e gift med en händig karl som gillar att gå runt och pula och bygga.

I går va vi och firade mammsen som fyllt 60 år, vi åt på resturang och hade trevligt, mamma fick i present av oss barn med familjer, två biljetter till DIGGILOO i dalhalla, hon blev så glad att hon började gråta.
Sen hade hon köpt presenter till oss barn, ett varsitt armband( jätte fint) och även fin fina foton på mamma och pappa, det va en riktigt fin överraskning tycker jag.








Här e jag , mamma och syrrorna, brorsan hade redan smitit hem, den rackaren.







Nu ska jag nog ta och börja med middagen, koldolmar, potatis och sås, mmm gott gott.
Ha en fin lördags kväll.


lååångfredag

Just nu håller familjen på att göra sig fina, vi ska ut och äta med  mamma och pappa, samt mina syskon och deras familjer, mamma har fyllt 60 här i onsdags så nu ville dom bjuda på middag, och vi ska passa på att fira henne, vi har en jätte bra present hon ska få av oss alla=)

Igår gick barnen påskkärring, dom va så fina så och fick i hop hur mycket godis som helst.
Senare på kvällen fick vi besök av goa vänner.

I dag på morgonen har jag hunnit med att slänga i lite mer färg i håret, lite ljusare och så fick jag bort utväxten me;)









påskkärringar

Ja just nu här hemma så gör barnen i ordning sig för att gå påskkärring och påskgubbbe, barnen har tre kompisar här me.

Henrik och Alva har åkt till stan i dag igen, han skulle handla det vi missade igår och även hämta ut bildelar som vi beställt.

Bvc kommer hit i dag och skriver in Casper me, och lillasyster kommer hit och håller mig sällskap i dag=)

Ska tya och göra lite lunch nu och sen hjälpa barnen med sminkning. Sätter in bilder senare i dag.

kram






man får va glad för det lilla=)

Städa, tvätta, plocka, skura, rensa, passa barn, leka,mysa,laga mat,pyssla, blogga,amma, byta blöjor...mm mm.... ja vi kvinnor kan göra ganska mycket samtidigt, och allt detta e ju "bara" vardagliga saker:) som görs varje dag hela tiden.
Tur att jag älskar det, älskar att vara mamma och ha stor familj, älskar att finnas till här hemma för alla, men även jag kan behöva lite egen tid, någon gång, kom på mig själv i dag när jag sa till Henrik att jag skulle behöva lite egentid, och han sa att ja det e bara att ta dig det, vad vill du göra?
Mitt svar blev: ja jag skulle behöva rensa i tvättstugan!
HALLÅ! oj vilken rolig egentid, hihihi, snacka om att man uppskattar det lilla man får=)
Jaja så e det när man är småbarnsförälder;)

På torsdag ska Rasmus,Ida och Alva gå påskkärringa och påskgubbe, så både i går och i dag så har dom suttit och pysslat och gjort fina påsk kort.






NÄ nu ropar tvätten på mig igen;)

Ha en toppen dag i det fina vår vädret!


vad har vi för dag i dag ?

Hmm e det måndag i dag eller?
Tappar bort dagarna nu när man sitter och ammar hela dagarna och mannen e  hemma, samt att det e påsklov för barnen nu, känns nästan som på semestern;) mysigt är det i allafall! <3

I dag har vi haft besök av finaste storesyster min och hennes 5 barn, kusinerna lekte förfullt ute i det fina vädret.

I dag har jag börjat känna mig taggad för att börja motionera lite lätt, ska börja med lite lättare prommenader och se hur mycket kroppern orkar just nu, känner mig fortfarande lite svag efter graviditeten och förlossningen, men tar man det lugnt så går det nog fint.
Ska så småningom börja träna me, och köra spinning tänkte jag, längtar verkligen till dess.
Komma i form i gen, ska bli underbart=)

I dag blir lille prinsen en vecka!!
Tänk va fort tiden går.






Syster yster, hennes son Lucas och lilla Casper <3







Stora lilla prinsen Mio på väg att göra bus igen


Dom här dagarna Henrik varit hemma nu så har Mio varit med pappsen hela tiden, han hjälper Henrik med vår nya altan, tror det kommer bli en lite händig kille av prinsen me, nu när han e me pappa och snickrar hela tiden=)
Och rackarns vad altanen/soldäcket kommer bli bra, hur fint som helst, blir bilder på det sen.

Nu ska jag nog serva älsklingen med kaffe och sen blir det ammnings stund <3


lite sammanfattning av förlossningen

Halloj!
Förlåt att jag varit lite frånvarande härifrån, men har haft fullt upp som ni säkert förstår;)
Allt går jätte bra, lill prinsen är såå snäll och go! Hela familjen njuter av honom.

Allt började.....
Måndagen den 11/4 klockan kvart i 7 ringer jag till förlossningen och hör om det e ok att vi kommer in på vår planerade igångsättning, dom välkommnade oss så det va bara att lämna över till barnvakten Sussie här hemma och sen åka=)
När vi kom in så fick jag ligga med ctg en stund, och där såg dom att jag hade lite förvärkar, sedan udersöker BM och läkaren mig, jag är då öppen 3 cm!!! lyckliga kan jag ju säga att jag blev för då kunde dom starta förlossningen med att ta hål på hinnorna=)
Kl10 får vi komma in på ett rum och där får jag byta om och göra mig redo, sen tar BM hål på hinnan ca 10.20, och så sätter hon en skalpell tråd på bebis huvud, så att dom kan ha koll på hjärt ljuden.
Vattnet forsar ordentligt ut, hade hur mycket som helst tydligen, hela sängen fylls i stort sett och barnmorskan bara skrattar, för det va meningen att det bara skulle bli pys punka=)

Värkarna kommer igång ganska så på en gång, men fortfarande hanterbara. Efter en timme så sätter dom in värkstimmulerande dropp på mig, och genast börjar det hända massor, kraftiga värkar tilltar och jag känner att jag behöver lustgasen(min bästa vän) fick börja på en låg dos men fick snabbt öka till max, bm kommer in varjae halvtimme och höjer droppet och det känndes kan jag säga;)

Jag får in varma kuddar att ha runt magen och sen en "medicinboll" att sitta och gunga på, va rätt skönt att sitta och gunga lite, och Henrik satt bakom och höll i mig samt masserade ryggen, han är ett STORT  stöd genom hela resan!!!

Vid ca 14.30 så har jag så ont så jag väljer att ta spinal bedövningen, och narkos läkaren kommer rätt snabbt, och när den e lagd så klingar den värsta smärtan av på engång=)
men jag hinner bara njuta i ca en timme för sen kom allt ttillbaka, så det blev till att ta lustgasen igen, och ganska snart så känner jag en lätt kryst kännsla, blir undersökt igen och är då bara öppen 8 cm, men efter ca 10 minuter så tilltar kryst känslan och jag är fullt öppen, och jag krystar 4 ggr och då e huvudet ute, men då håller bm emot och trycker nästan in huvudet  och ber mig att ta det lugnt ett tag (lättare sagt än gjort) när jag tillslut får krysta igen så kommer en frisk fin pojke ut!!
Förlossningen avslutas spontant vaginalt, framstupa kron eller hjäss.
Grav längd 38+4
födelse vikt 3630g
längd 53cm
huvudomf 34cm
total blödning 400ml
födelse datum och tid: 2011-04-11 kl 16.23

Lyckan är total, och vi njuter av våran nya familje medlem Casper <3
















TUSEN TACK FÖR ALLA FINA GRATTULATIONER, DOM VÄRMER!!!!!


Välkommen till världen

Våran underbara lilla Casper!

Måndagen den 11/4 kl 16.23 kom en liten pojke ut till oss
3630g
53cm lång

Vi mår jätte bra allihopa och njuter av tillvaron, tusen tack för alla grattulationer!!







Allt har gått jätte bra, men jag e rätt trött, tänkte skriva i hop en förlossnings berättelse senare!


kram





nervös

Ja fy vad nervös jag börjar känna mig nu, i morgon gäller det, bebis dags=)
Jag är inte så nervös inför själva förlossningen utan mer för att dom ska säga att det e kaos på förlossningen och att vi får vänta.

Jag uppdaterarså fort jag kan, nu måste jag ta och sova....


puss

fotbolls cup

Jag välkomnar härliga lördagen nu då!

I går hände det inte mycket här hemma heller, vi hade strömmavbrott hela dagen och hela kvällen, strömmen kom tillbaka runt 20.00
men det va så typiskt, jag och Alva höll på att baka när strömmen gick, men som tur var så hade jag inte ställt in i ugnen än, så det va bara att stoppa in smeten i kylen.
Sen myste vi bara hela dagen, låg i sängen och myste och varvade med soffan i bland och hade det bra.

I dag ska Emil ha fotbolls cup i hallstavik, så jag och Alva åker dit och tittar, henrik stannar hemma med Mio så han får bli ordentligt frisk. Ida och Rasmus leker med kompisar.

Morgon dagen kommer att bestå av uppladdning för min del, sen är det förlossning på måndag=)
Så vila och äta är det som gäller i morgon.

Det har även löst sig med barnvakt, såååå skönt, så nu kan vi slappna av och veta att barnen har det bra när vi e borta=)

Ne nu ska jag ta och ta mig en kopp kaffe med älsklingen.
Ha en underbar lördag!!


Hinnsvepning och bokat datum

Men det var lite väntat faktist så i dag blev jag inte lika besviken, pluss att småttingarna här hemma är hängiga.
Men läkaren gjorde en hinnsvepning på mig och sen satte hon upp en tid till oss på förlossningen nu på måndag morgon, så då blir det bebis!!!

Den som inte vet vad hinnsvepning är:

Det utförs av barnmorska eller läkare. Han eller hon gör en inre undersökning på dig och ”sveper” samtidigt med fingret runt livmoderhalsen (cervix). Syftet är att lossa hinnsäcken barnet ligger i från livmoderhalsen. Detta stimulerar frisättningen av prostaglandiner, ett slags hormoner som sätter igång förlossningen.

Genom att svepa hinnor ökar sannolikheten för att förlossningen startar inom 48 timmar. Chansen att det ska fungera ökar om livmoderhalsen redan börjat mjukna och förbereda sig för förlossningen. Det ökar inte risken för infektion vare sig för dig eller för ditt barn.

Det kan dock kännas lite obehagligt eftersom livmoderhalsen ofta är svår att nå innan förlossningen startat, och du kan få lite småblödningar och oregelbundna värkar direkt efteråt.



Nu återstår bara att få barnvakt tillsmåttingarna, dom stora e redan klart med, men inte MIo och Alva=(
vi har inte direkt många barnvakter, som man känner sig trygg med, och dom vi kollat med hittils är upptagna på måndag.. så nu är det de som känns jobbigt=(
men det ska väl lösa sig hoppas jag.

Nu ska jag ta mig en power nap och vila lite , får passa på nu när gubben är hemma=)



Boar

Ja i dag har jag riktigt boat, brukar bli så strax innan bebis ska komma, jag får nått tok ryck och får en massa energi från ingenstans och börjar göra kliniskt rent överallt.
Har dammat skurat och putsat och tvättat som en galning här hemma och jag e inte klar än.

Sen mår jag så bra i dag, känner mig mycket gladare och piggare!

Jag , ida, Alva och Mio åkte en sväng till thuns i dag, Emil behövde ett par skor AKUT hans va helt sönder slitna, hittade ett par till honom där och dröm om min förvåning så passade dom oxå ;)
Sen hann vi inte med så mycket mera där för Mio fick feber och blev jätte ledsen, så det va bara att packa sig hemmåt igen, men vi fick ju det viktigaste gjort i allafall.

I dag har det varit rätt lugnt med värkar, några enstaka så där bara...men nu kan det få sätta igång på riktigt tycker jag, vi läääängtar nu!




latens fas??

sjukstugan fortsätter här hemma, men det går åt rätt håll tror jag. Mio sov hela  natten i natt så det e ett bra tecken, och feberfri me va han, men Alva sov hos oss i natt och hostade och hade lite feber.
Rasmus och Ida hostar i kapp, det e värst för dom på nätterna, va upp med båda två i natt och gav lite bisolvon, och Rasmus fick sin bricanyl.
Verkar vara en långvarig hosta det här.

I går höll bebis på och bökade i gen, hade värkar hela dagen och hela natten i natt, det av tog frammåt morgonkvisten, hela dagen va det 15- 20 min mellan värkarna, sen på natten va det ca 10 minuter. Kommit mera slem i dag, men inga värkar nu.
Hmm skumm kropp man har. Men i morgon ska vi  till bedömmnings mottagningen så då får vi se om värkarna gjort nån nytta åtminstonde! HOPPAS!

ha en fin dag


Äntligen måndag

 Ja det e nog första gången jag säger så!
Men helgen har varit jobbig, va riktigt ner och rastlös till tusen, men orkade ändå inte ta för mig nått, jätte skum känsla.
Men nu e det måndag och rutiner på schemat och det e skönt, då flyter dagarn på mycket bättre och man håller sig sysselsatt på ett helt annat vis.

I dag ska vi till vårdcentralen med Ida, hon har ju varit hemma med feber i en vecka nu, och en hiskelig slemhosta, och så är hon hängig hela tiden. Fick en tid kl 14.00 och det får bli en prommenad dit för bilJä_.'** strular med handbromsen så den ligger i hela tiden, henrik ska fixa det i dag när han kommer hem.

I lördags så fick småttingarna måla min mage, med vatten färger, vi gjorde det när Mio låg i magen me, så nu passade vi på att göra det i lördags me.

Lär få göra det en gång till, ev i kväll, med dom större barnen, dom va inte hemma när vi gjorde det.




Bäddad vagn

Nu e bebisens vagn bäddad med finfina påslakan med moln på.


I natt har det inte blivit mycket sömn, Alva har legat mellan oss (som hon gör dom flesta nätter) och hon har yrat och haft feber, lillskruttan, så hon har snurrat runt i sängen hela tiden, va även upp med Mio i natt och även han hade feber, Ida har legat hela veckan med feber och hosta, så det e väl nått som går.
Hoppas alla hinner bli friska innan bebis tittar ut bara.

Jag har fått nå hormon svallningar eller nått i dag, jag svettas som en gris, hela tiden, har till och med stängt av luft värmepumpen nu. Just nu sitter jag bara i mjukisar och bh, och fläcktar med tidningar, hihi, konstigt, men det kanske ska vara så mot slutet, vad vet jag? ;)

Henrik och två av barnen har åkt till min mamma och pappa och hämtat hem en ny säng till Ida, det kommer bli kanon i hennes rum.

I kväll ska vi grilla, det blir nog 3 e helgen i rad nu, men ooo så gott det är!


Bara måste visa en bild på Alva, som jag hittade när jag skulle föra över bilder från mobilen, hon måste ha fotat sig själv i smyg, hehe



schnyggo


Tack vare er!

tack vare er och era fina kommentarer och uppmuntran, har jag nu bestämt att jag ska njuta av den sista biten av graviditeten, och jag ska förtränga smärtan.
Vem vet, detta kanske e sista graviditeten! (Antagligen)

vi e inne i vecka 38 nu så det e inte långt kvar=)
Slemproppen har kommit i omgångar nu i två dagar och molande mensvärk till och från, hoppas att det blir nått av det!

I dag är Henrik hemma och har en pappa dag, så jag kan ta det lite lugnt, ska ha en fika date med Sussie snart, och senare ska vi till M och L och barnens kusiner som fyller år och har fyllt.
Sen får vi se vad helgen bjuder på!


puss




RSS 2.0